Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Teško e za pravenje, sigurno ama što misliš dali e lesno da napraviš motor, menjač ili zgrada? Nie sto sme se bavele so sosema mal del od ovie mehaniki si ja znaeme teškotijata. Ama glupavo e i da pomisliš deka samo japoncive možat, a drugive nikoj ne može da napravi. Štosot e vo toa što za prefineta rabota ne treba samo dobar softver tuku i hardver za koj i može da bide napišan dobar softver. Ne možeš kapilarata da ja nateraš so nikakov sofisticiran softver da dava različni količini na freon... taa si dava kolku dava, tuka treba EEV ventil so desetina različni poznati kapaciteti koj može i toj softver da go isprati.

Koga ke ve cujam deka so Amberot sakate da si go merite, za greota ste, i mitsu i teshiba na kup nemozete za takvo da mu se fatite. I dvete da gi stavite pokraj Amberot nemozete da zagreete odredena kvdratura za isto vreme. Neka vi stane toa jasno zasekogas.
Amber e za greenje i toa seriozno, ne e za pravenje provev samo kako vasite japanki.
Amberot e dobar ako sakas da usmrdis
Jas napisav amberot kako i so raboti. Mozes da se navratis i da procitas. Ona sto avtomatski ne go odrabotuva go sreduvam jas. Ne mi se davaa uste 600-700 evra i ne zgresiv. Si odrzuva vo stepen. Ako ne ti se veruva togas toa e tvoj problem. Imav jas i klima koja odlicno modulira pa me greese vo preoden period a koga ke stegnese ladno pak si modulirase, arno ama tie 200-300w ne bea dovolni za prostorot. Vazno gore kaj nego si bese toplo i klimata si cepa.
Ona sto kako softversko resenie e vmetnato vo tvojata klima nekoj prethodno go proucil i go pretocil vo kod, koj zavisno od uslovnite razgranuvanja koi se rezultat na podatocite od senzorrite, prezema odredeni cekori koi kodot gi izvrsuva a se rezultat na prethodno istrazuvanje. Zanci se raboti za dejstvija koi moze da gi napravi korisnikot i jas proceniv deka vo ovoj moment ne sakam da dam plus pari za da go imam toa.
Imam pricini zosto smetam deka toshiba pravi podobro zaokruzeni klimi, gledano kako celina, ama ako pocnam tuka da obrazlozuvam ke ne napravat nesalam i mene i tebe.
Po smrdliva klima nema za Ladenje a za potrosuvacka I da ne zborime trosi kako kamion na ugornica
Автоматски споено мислење:

Moite kupija Amber I veke treta godina imame problemi so nego prvo ne vazi garancijata ne se javile vtoro ni ja usmrde se ama toa ne bilo pod garancija a za potrosuvacka da ne zborime

Последно уредено:

Po smrdliva klima nema za Ladenje a za potrosuvacka I da ne zborime trosi kako kamion na ugornica

Moite kupija Amber I veke treta godina imame problemi so nego prvo ne vazi garancijata ne se javile vtoro ni ja usmrde se ama toa ne bilo pod garancija a za potrosuvacka da ne zborime

Ova sto si go napisal e ne razbirlivo ama se gleda deka ova to e prv post ovde pa ke ti treba vreme.
Pisuvas deka klkmata nesto usmrdila a sto kako smrdi sto se usmrdilo ako ne si gi iscistil filtrite ke se usmrdis ako ti e stavena vo kujna pa ako e koristis kakk aspirator ok e a i ke treba posle na Biljanini izvori da e isperes a garancija si imat 2 god i dopolnitelni 8 so doplata od 800 den gadisno.

Ako grees so otvoreni prozori togas da, trosi. A za ladenje ke uklucis xfan ili setiraj manual fan i nema da ima miris. Toa e kondenzacijata koja ostanuva na isparuvacot od vmatresnata edinoca. Ako postojano vrti tutbinata ke se resi toj problem.
I konecno, prestanete da sirite lagi okolu aftersales i poddrskata od gree. Licno jas gi imam kontaktirano na gree intermationall, aftersales. Za 4-5, dena dobiv e-mail deka ke.me iskontaktira lokalniot diler i dekanako sum nezadovolen obavezno pak da im se obratam, a veke naredniot den dobiv povik od gree mkd.
Ako e nekoj tezok sapsal pa da ne se potrudi voopsto da najde resenie za nekoj problem kok go maci i ako ocekuva drug da mu go resava toa, togas....

Последно уредено:
Баерн игра, и место да си пиете пиво, да ги пуштите жените по 8-ми Мартови…
Вие расправате клими… :cool:

Сто задњи страни да се избришат од темава, ништо битно нема да се загуби!

Licno jas gi imam kontaktirano na gree intermationall, aftersales. Za 4-5, dena dobiv e-mail deka ke.me iskontaktira lokalniot diler
Уаооо, по олку пишење на форумов ти си стасал да ѕвониш на GREE INTERNATIONALL AFTERSALES телефони...

Koga ke ve cujam deka so Amberot sakate da si go merite, za greota ste, i mitsu i teshiba na kup nemozete za takvo da mu se fatite. I dvete da gi stavite pokraj Amberot nemozete da zagreete odredena kvdratura za isto vreme. Neka vi stane toa jasno zasekogas.
Amber e za greenje i toa seriozno, ne e za pravenje provev samo kako vasite japanki.
Da, da Amberot e najdobra klima na svetot, pa i posiroko. Idi be, begaj.

Kako be coek, so Amber ne si zadovolen ? Greska si ili ti ili toa ne e Amber:)

Ako grees so otvoreni prozori togas da, trosi. A za ladenje ke uklucis xfan ili setiraj manual fan i nema da ima miris. Toa e kondenzacijata koja ostanuva na isparuvacot od vmatresnata edinoca. Ako postojano vrti tutbinata ke se resi toj problem.
I konecno, prestanete da sirite lagi okolu aftersales i poddrskata od gree. Licno jas gi imam kontaktirano na gree intermationall, aftersales. Za 4-5, dena dobiv e-mail deka ke.me iskontaktira lokalniot diler i dekanako sum nezadovolen obavezno pak da im se obratam, a veke naredniot den dobiv povik od gree mkd.
Ako e nekoj tezok sapsal pa da ne se potrudi voopsto da najde resenie za nekoj problem kok go maci i ako ocekuva drug da mu go resava toa, togas....

A ti veke so 2-3 godini stari Amberki morase da se obrakas duri do Gree International ?? Stvarno jaka poddrska imale vo MKD stom si moral dotamu da odis. A i dzabe se molevme na gorniot da ti gi pozhivi GREEotite :)

Уаооо, по олку пишење на форумов ти си стасал да ѕвониш на GREE INTERNATIONALL AFTERSALES телефони...
Od nadmem preminuvas vo nevospitan. I plus prodolzuvas da izigravas nedokvakan i samobendisan. Cuvaj si gi tie maniri za sebe i prodolzi da se odnesuvas kako da si go fatil gorniot za jajca. Usylte malce i so klimata ke si legnuvas navecer

A ti veke so 2-3 godini stari Amberki morase da se obrakas duri do Gree International ?? Stvarno jaka poddrska imale vo MKD stom si moral dotamu da odis. A i dzabe se molevme na gorniot da ti gi pozhivi GREEotite :)
A od kade znaes so sakav od gree aftersales? I od kade znaes dali sum ili ne sum se obratil do ovie vo MKD?
Ili toa l....ta mnogu ti se vkusni pa moras site da gi izedes
Osven da trolas za dr ne te biva. Ucis od ovoj mitsubishi laverov.

Последно уредено:
Od nadmem preminuvas vo nevospitan. I plus prodolzuvas da izigravas nedokvakan i samobendisan. Cuvaj si gi tie maniri za sebe i prodolzi da se odnesuvas kako da si go fatil gorniot za jajca. Usylte malce i so klimata ke si legnuvas navecer

A od kade znaes so sakav od gree aftersales? I od kade znaes dali sum ili ne sum se obratil do ovie vo MKD?
Ili toa l....ta mnogu ti se vkusni pa moras site da gi izedes
Osven da trolas za dr ne te biva. Ucis od ovoj mitsubishi laverov.

Bidi kulturen i nemoj da vregas. Ja tebe ne te vregam, samo ti ukazuvam za tvoite kontradiktornosti sto gi pisuvas. I nikoj ovde ne ti e kriv ako tri pati si se za..al so izborot.
Poarno vie 2-3ca ovde sto go secete za GREE nisto da ne pisuvate, samo mu pravite losa reklama.

Тух се наљути сеа а баш сакав да прашам дал тоа сметката за ѕвонење на GREE INTERNATIONALL AFTERSALES влегва во 10 годишнава гаранција?

Ти попуштаат живците... или пак имаш фрлено некоја вишок :D
п.с. ми заличи на шефот

Bidi kulturen i nemoj da vregas. Ja tebe ne te vregam, samo ti ukazuvam za tvoite kontradiktornosti sto gi pisuvas. I nikoj ovde ne ti e kriv ako tri pati si se za..al so izborot.
Poarno vie 2-3ca ovde sto go secete za GREE nisto da ne pisuvate, samo mu pravite losa reklama.
Na zdravje neka ti e jadenjeto.

Ти попуштаат живците... или пак имаш фрлено некоја вишок :D
п.с. ми заличи на шефот
"Zivcive" mi se vo red, bidi bez gajle. I da ti kazam te razbiram, tesko pagja soznanieto deka te zafrknale i si platil dvojno za nesto so si mozel da go zavrsis za polovina od cenata. Ajde, ke ti pomine. Za zal si go :pusigo: Vo megjuvreme, proveri po doma da ne ostanalo uste nekoe kjose da ne ne ti e pokrieno so senzori..
A za sefot ne beri gajle, ke ti go pratam koga ke ti otkazat tie tvoite kjumbinja. Ke zavrsite rabota

Последно уредено:
A od kade znaes so sakav od gree aftersales?
Да, да... сигурно си им ѕвонел да им честиташ за добро заокружениот производ :vozbud:

"Zivcive" mi se vo red, bidi bez gajle. I da ti kazam te razbiram, tesko pagja soznanieto deka te zafrknale i si platil dvojno za nesto so si mozel da go zavrsis za polovina od cenata. Ajde, ke ti pomine. Za zal si go :pusigo: Vo megjuvreme, proveri po doma da ne ostanalo uste nekoe kjose da ne ne ti e pokrieno so senzori..
A za sefot ne beri gajle, ke ti go pratam koga ke ti otkazat tie tvoite kjumbinja. Ke zavrsite rabota
Те разбирам и јас, тешко паѓа кога си платил за клима а си добил ѕиден калорифер.
Па по три пати :pusigo: ќе ѕвониш и во Кина и подалеку.
Ама што ќе ти кажат и од таму, освен да си играш тетрис по цен ден со далечинското.

Те разбирам и јас, тешко паѓа кога си платил за клима а си добил ѕиден калорифер.
Па по три пати :pusigo: ќе ѕвониш и во Кина и подалеку.
Ама што ќе ти кажат и од таму, освен да си играш тетрис по цен ден
:tapp: :tapp: :tapp:
Samo ti :drk: na tie tvoite klimi. Toa ti ostanuva.

Da znaev deka vo Kina treba da se javam za garancija nemase ni da ja zememe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom