ke im ja sredat ekonomijata na kraj. jas sum iznenaden kolku raboti na primer proizveduva iran a e non stop pod sankcii. ednostavno moraat da si proizveduvaat... e sega taka ke bide i so rusite.Russian factory activity expands at quickest rate in six years in Feb -PMI
Activity across Russia's manufacturing sector expanded at its fastest rate in six years in February, driven by upticks in production and new sales, while higher input costs added to inflationary pressures, a business survey showed on Wednesday.www.reuters.com
Се сетив на муабетот, таа во Русија ја уапсиле после неколку предупредувања за престанување на субверзивно противдржавно агитирање (противдржавна пропаганда, лепење плакати, делење летоци, итн) и тоа во време на војна кога важат посебни правила... Наспроти тоа пример подолу со жена во Ирска која јаДа се навратиме на случајот со чупето. Значи, напишала критички пост за војната во Украина на социјалната мрежа...
Zemjiste na 2 kontinenti, 17 milioni kvadrati, poveke od edna desetina od svetska kopnena povrsina, kaj sakas odi plukni izbusi, ke najdes vo najmala raka nafta, zlato, dijamanti, bog znae sto sve tamu ne, abe drva samo da prodavaat ke preziveat, nuklearki do zabi, cel covecki razvoj ke se potpira na ruski resursi, i ne, ne bile svetska sila, nemalo ruski filmovi ko americki. I uste veruva deka moze takva zemja da ja disciplinira nekoj.
И пољациве до негде се глупи ко кур. Им доаѓа полскољубиво население во голем број (5 000 0000 е голема бројка и за 40 милионска полска) што е спремно само по цена на нормален и мирен живот самото, доброволно да се асимилира и тие организираат протести за некаква Украинизација на Полска. Природниот прираст им е едвај на нормала така што ова и те како ќе им дојде како буст на се што им зависи од човечка сила и бројчаност особено во опустошените сиромашни региони на источна Полска.Се сетив на муабетот, таа во Русија ја уапсиле после неколку предупредувања за престанување на субверзивно противдржавно агитирање (противдржавна пропаганда, лепење плакати, делење летоци, итн) и тоа во време на војна кога важат посебни правила... Наспроти тоа пример подолу со жена во Ирска која јауапсилезатвориле во затвор заради критикување на трошоците за сместување на Украинци во Ирска (и кажување лично мислење за нив). Значи ништо противдржавно против Ирска (и не во ситуација каде Ирска води егзитенционална војна), едноставно заради лично мислење и критики.
Европска Унија, и слобода на говор, човечки права, итн... Западни вредности, кажи ми повеќе за нив.
Автоматски споено мислење:
Poland: 'A slap in the face' for 'democratic' views - Pensioner on trial in Legnica over support for Russia’s Ukraine offensive | Video Ruptly
72-year-old pensioner Henryk Mikietyn was seen going on trial in Legnica on Monday, accused of supporting Russia’s actions in Ukraine. "This is a slap in the cheek for expressing views that, in a democratic state, I would be entitled to. That is why it (Poland) is not a democratic state," said...www.ruptly.tv