Формула 1 - сезона 2023

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2023?

• Макс Ферстапен

• Серџо Перез

• Чарлс Леклер

• Карлос Саинц

• Луис Хамилтон

• Џорџ Расел

• Естебан Окон

• Пјер Гасли

• Ландо Норис

• Оскар Пјастри

• Валтери Ботас

• Џоу Гуанју

• Ленс Строл

• Фенрадо Алонсо

• Кевин Магнусен

• Нико Хулкенберг

• Ник Де Врис

• Јуки Цунода

• Алекс Албон

• Логан Сарџент

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Статус
Затворена за нови мислења.
Макс и Чеко двајцата викаат дека болидот им бил подесен за трката и не очекувале многу од квалификациите лол

Утре само дефект би ги сопрел Ред Бул изгледа, за жал.

Ме интересира да видам утре кој каков race pace ќе извади. Мерцедесите делуваата подобрено од лани, Ферари ништо ново, бар на прв поглед. Се надевам на интересна сезона.

Ферари сендбег правеле, загрижувачки е моментот со деловите што испаднаа и што Леклер на крај не излезе да извози круг

Што ако, тоа што им се растури болидот ги напраи побрзи ?

Мислам, колку и да е заебанција, сепак е Ферари...се е можно :toe:

Стварно Ферари праеле сендбег, иако не ја гледам поентата во тие глупости. Па башка и лажат. Очигледно му се распадна ферарито.

„Nismo imali problema sa bolidom. Bili smo u borbi za pol poziciju, što nas je iznenadilo. Međutim, moramo da se usresredimo na tempo u trkama, čini se da zaostajemo za Red Bulom“, rekao je Lekler i dodao:

„U boljoj smo poziciji jer startujemo treći sa dodatnim setom novih pneumatika nego da smo osvojili pol poziciju, a da nemamo nekorišćene pneumatike na raspolaganju. Nisam siguran ni da smo mogli da budemo prvi, bilo bi napeto da smo ostali na stazi. Zaostajemo manje nego što smo prvobitno mislili, radujem se predstojećim trkama“.

Последно уредено:
Базирано на квалификации не очекува уште една досадна сезона и слична на онаа кога Розберг и Хамилтон се бореа за титула. Никој не ги стига Ред Бул.

Ако е така пак добро само да не е слична на оние сезони кога се бореа за титула Хамилтон и Ботас

Дајте предлог за стим за гледање на пренос во живо...

1678022188557.png
Ќе го враќаме Биното? 1ва трка непочната, овие 2та батерија ја користат од 2 можни за цела сезона. Денес ја смениле.

Стримови за денес за тие шо немаме СК?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom