Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Егр вентилот е најглупавото нешто ставено во мотор.
Ејјјјј....чадот од ауспух го носиш во усисна грана.... :tapp:

И тоа е само на ниски обртаи...т.е. се лажиме самите себеси. Штетата што ја прави многу пати ја надминува користа од намалени азотни оксиди...

И тоа е само на ниски обртаи...т.е. се лажиме самите себеси. Штетата што ја прави многу пати ја надминува користа од намалени азотни оксиди...
Да намалат CO2 и потрошувачка на гориво као демек.

Сега го исфрлија мануелниот мењач од употреба, а не зборуваат дека тоа троши повеќе гориво и ја загадува животната средина со смднста на уље итн итн.

Ао исправен ЕГР да...се намалуваат оксидите. Но тоа е во почетокот дури не се затести вентилот, па после тоа моторот загадува повеќњ и од Запорожец

[/QUOTE]
Два пати го мењавам тој смрден вентил за 13 000 километри градска вожња.

Ај да ми објасните што е број 1, што е број 2 и што е број 3
Кое е DPF, кое е катализатор и кое е обичен лонец на ауспух.
На слика е Пунто 199А3000
Untitled-1.jpg

Прегледај го приврзокот 369630

немаш катализатор на дизел колку што знам, само дпф, тоа ти е број еден. Другите 2 се за звук намалување и немаат функција освен тоа.

немаш катализатор на дизел колку што знам, само дпф, тоа ти е број еден. Другите 2 се за звук намалување и немаат функција освен тоа.
Има дизел со катализатор од еуро 6 мислам.

гледав од мобилен па не го видов, она второто што не го обележал е катализатор. Првото е ДПФ па после катализаторот и два лонци има.

На парното од колата кај што се подесуваат брзините 0,1,2,3,4.
1 и 3 не ми работат, а 2 и 4 брзина работат, некои ми кажаа некоја диода внатре се менувала таа е расипана, можно е да е до неа или е некој друг проблем ?
Има едно отпорниче кое прегорува и после климата цело време ќе ти дува на најака брзина,јас сам си го извадив на мојата Лагуна и го однесов кај мајстор електроничар за коли,тој го замени отпорничето со една спиралка од обична бакарна жица која тој сам ја направи,ја залеми на двата краја и ете го вентилаторот си работи со сите брзини веќе 5-6 години без никаков проблем,муабетов ми е можеш и ти сам да го замениш отпорничето со домашен леткум,спиралка ќе си направиш на молив :)

Blower motor resistor.jpg

Катализатори на дизели има уште од 90-тите, т.е. на еуро 2 коли...тоа што кај нас се вадат и крадат е друга работа.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 369630

1 ДПФ и катализатор (комбинирано, двете во едно куќиште)

2 и 3 лонци.

Последно уредено:
Imam bmw f30 2013 god. Greacite na sovozackoto sediste ne rabotat, stiskas kopceto i posle nekolku sekundi samata se isklucuva

Nekoj dobar majstor sto moze da go sredi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam bmw f30 2013 god. Greacite na sovozackoto sediste ne rabotat, stiskas kopceto i posle nekolku sekundi samata se isklucuva

Nekoj dobar majstor sto moze da go sredi?

Од Тетово си и не си бил кј Кујтим да провери?

Sum cul za nego ama ne sum bil, znaci dobar e vikas

Па он е за БМВ бар у Тетово, ја би идел прво кј него да провери. Ако не кј Кољо у дијагностика.

Дали знае некој на Амерички таблици, моја кола, колку време може да се вози во МК?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom