А на џуниорите по благајна им ги намалиле од 24.000 на 20.000 денари платите.
Оваа информација мислам дека можеби не е најточна. Имено, изминатата година сите банки ги зголемија платите на вработените, некоја повеќе, некоја помалку.А на џуниорите по благајна им ги намалиле од 24.000 на 20.000 денари платите.
Сепак не е некоја сума, да биле во Пекабеско ќе земеа повеќе.
Информацијата ми е од прва рака. Ќерка на моја познаничка веќе со 3 годишно работно искуство си дала одказ од кога платите им биле намалени.Оваа информација мислам дека можеби не е најточна. Имено, изминатата година сите банки ги зголемија платите на вработените, некоја повеќе, некоја помалку.
Оглас за вработување во Комерцијална банка
Доколку сакате да ги остварите Вашите желба и амбиција за професионален и кариерен развој во финансиска институција со долгогодишна традиција, која определбата за стабилност, ефикасност и иновативност ја гради со успешен и посветен тим на професионалци, аплицирајте за вработување во Комерцијална...bankarstvo.mk
Ова е оглас од 10.2022 каде што почетната плата за шалтерски работник во КМБ изнесува 23.000 денари. (Останува отворено прашањето дали платата од 23.000 денари е достоинствена за работа во банка)
Трагедија...Информацијата ми е од прва рака. Ќерка на моја познаничка веќе со 3 годишно работно искуство си дала одказ од кога платите им биле намалени.
Не ми е јасно само како ќе го евидентираат данокот на солидарност, веројатно тука не им е пресметан.Шо МакПетТрол
Пумпашите ги потрошија парите, се чека сеа дивиденда од пекабеско па ќе ја пркнемеZoshto periodov ima tolku mal promet vo UNI? Poslednata transkacija bila pred 8 dena i toa samo 14 akcii bile trguvani.
Прајсингот и ,,ликвидноста'' се билдаа паралелно со очекувањата за најавуваната висока добивката за минатата година. Истиот ден кога ги објавија и потврдија позитивните резултатите, се исчезна. Берзата функционира форвард- лукинг. Нареден промет ќе видиме секако пред извештајот за Q1 и најбитно пред и после одлуката за дивиденда за минатата година. Доколку не ги исполнат поставените високи очекувања шо ги започнаа лани, во што не верувам искрено пошо стратегијата не им е ваљда на шорт трм , знаеш шо следи.Zoshto periodov ima tolku mal promet vo UNI? Poslednata transkacija bila pred 8 dena i toa samo 14 akcii bile trguvani.
Sakas da kazis ako nema dobar rezultat vo Q1 mozno e i da ne isplatat dividenta kako izminative godini,daleku e april za da miruva akcijata vaka vleci za ponisko od 5000Прајсингот и ,,ликвидноста'' се билдаа паралелно со очекувањата за најавуваната висока добивката за минатата година. Истиот ден кога ги објавија и потврдија позитивните резултатите, се исчезна. Берзата функционира форвард- лукинг. Нареден промет ќе видиме секако пред извештајот за Q1 и најбитно пред и после одлуката за дивиденда за минатата година. Доколку не ги исполнат поставените високи очекувања шо ги започнаа лани, во што не верувам искрено пошо стратегијата не им е ваљда на шорт трм , знаеш шо следи.