Македонска берза

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Член од
2 мај 2020
Мислења
106
Поени од реакции
164
А на џуниорите по благајна им ги намалиле од 24.000 на 20.000 денари платите.

Сепак не е некоја сума, да биле во Пекабеско ќе земеа повеќе.
Оваа информација мислам дека можеби не е најточна. Имено, изминатата година сите банки ги зголемија платите на вработените, некоја повеќе, некоја помалку.

Ова е оглас од 10.2022 каде што почетната плата за шалтерски работник во КМБ изнесува 23.000 денари. (Останува отворено прашањето дали платата од 23.000 денари е достоинствена за работа во банка)

Последно уредено:
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Оваа информација мислам дека можеби не е најточна. Имено, изминатата година сите банки ги зголемија платите на вработените, некоја повеќе, некоја помалку.

Ова е оглас од 10.2022 каде што почетната плата за шалтерски работник во КМБ изнесува 23.000 денари. (Останува отворено прашањето дали платата од 23.000 денари е достоинствена за работа во банка)
Информацијата ми е од прва рака. Ќерка на моја познаничка веќе со 3 годишно работно искуство си дала одказ од кога платите им биле намалени.

Член од
20 декември 2021
Мислења
204
Поени од реакции
232
Makpetrol povtorno uspesna godina,ne samo vo Komercijalna tuku nasekade se namaleni za da se primat novi sto po ramkoven sto po partija,posle lebov ocekuvam i akcizive da gi namalat:) a za brzo ako se meni vlasta ke gi mrdnat i ovie so strujava.

Член од
30 април 2018
Мислења
258
Поени од реакции
510
Не ми е јасно само како ќе го евидентираат данокот на солидарност, веројатно тука не им е пресметан.
1677661732859.png

Според мене, данокот за солидарност ќе биде трошок за 2023 година - трошок за јавна давачка.
Тоа би значело помала бруто добивка и EBITDA за 2023.

Последно уредено:
Член од
6 септември 2021
Мислења
323
Поени од реакции
561
Zoshto periodov ima tolku mal promet vo UNI? Poslednata transkacija bila pred 8 dena i toa samo 14 akcii bile trguvani.

Член од
26 август 2013
Мислења
172
Поени од реакции
178
Zoshto periodov ima tolku mal promet vo UNI? Poslednata transkacija bila pred 8 dena i toa samo 14 akcii bile trguvani.
Пумпашите ги потрошија парите, се чека сеа дивиденда од пекабеско па ќе ја пркнеме

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Прајсингот и ,,ликвидноста'' се билдаа паралелно со очекувањата за најавуваната висока добивката за минатата година. Истиот ден кога ги објавија и потврдија позитивните резултатите, се исчезна. Берзата функционира форвард- лукинг. Нареден промет ќе видиме секако пред извештајот за Q1 и најбитно пред и после одлуката за дивиденда за минатата година. Доколку не ги исполнат поставените високи очекувања шо ги започнаа лани, во што не верувам искрено пошо стратегијата не им е ваљда на шорт трм , знаеш шо следи.

Член од
20 декември 2021
Мислења
204
Поени од реакции
232
Прајсингот и ,,ликвидноста'' се билдаа паралелно со очекувањата за најавуваната висока добивката за минатата година. Истиот ден кога ги објавија и потврдија позитивните резултатите, се исчезна. Берзата функционира форвард- лукинг. Нареден промет ќе видиме секако пред извештајот за Q1 и најбитно пред и после одлуката за дивиденда за минатата година. Доколку не ги исполнат поставените високи очекувања шо ги започнаа лани, во што не верувам искрено пошо стратегијата не им е ваљда на шорт трм , знаеш шо следи.
Sakas da kazis ako nema dobar rezultat vo Q1 mozno e i da ne isplatat dividenta kako izminative godini,daleku e april za da miruva akcijata vaka vleci za ponisko od 5000:P

Kajgana Shop

На врв Bottom