Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.178
Поени од реакции
22.773
Срамота е Русиве што користат тенкови од советко време. Патем Бредли и Леопард се стари 40 години али не кажувајте никому.

Многу е интересно што кај Русите има советски и "модерен" период, ако користат нешто од првиот - ништо слаби се, не ги бива. Кај западните земји нема такво нешто и луѓето или забораваат или го одбегнуваат фактот дека и западната опрема влече корени од пред 1991.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.468
Поени од реакции
24.698
Не оди тоа така дека имале негде две илјади парчиња во хангар. Откога ќе помине сериско производство, тестирања сите тие работи, тенкот треба да стапи во активна служба односно да се додели на војската. Тоа подразбира доделување на тенкот на таа и таа моторизирана бригада, на таа и таа тенковска дивизија итн. Тоа не може да се скрие од тепих.

Не држи вода тоа дека имале скриено негде стотици илјадници тенкови и дека ако ги извадат одма магично војниците ќе знаат како со нив.
Автоматски споено мислење:

Ако би погодувал ондак е или проблеми со дизајнот или не можат да се обезбедат доволна количина на делови за сериско производство, посебно тие што се од не-руско производство како што е електрониката и слично.
nema gajle sledniot pat spot ke snimat pa i dokumentarec za svetot da znae deka imale nov tenk...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
nema gajle sledniot pat spot ke snimat pa i dokumentarec za svetot da znae deka imale nov tenk...
Pa ne deka e igla pa ke go skrijat. Cela finta so modernoto oruzje i negovite navodni moznosti i sposobnosti e da mu dades na potencijalniot neprijatel do znaenje deka go imas i deka ke mu ebis mater ako pokusa nesto. Ako dojdi do toa da se upotrebi ,vekje e kasno. I zatoa site bez isklucok se kurcat so toa, go reklamiraat, go pokazuvaat vo sekoja mozna prilika itn itn itn.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.053
Поени од реакции
9.431
Кога се зборува за оружје има тука два аспекти, едниот е околу домашното користење а другиот е околу продажбата(експорт). Тоа е така секаде, еве еден графикон у таа насока.
љ.jpg
Друга работа е околу доктрината на војување, а таа се менува константно. Пример Русија разви хиперсонично оружје и зошто би вложувале у тенк, кој и онака го има у изобилство кога може у Циркони и т.н и т.н. Да не зборуваме за обнова на нуклеарната тријада кое е суштинско у моментов.
У секој случај смешка е да мисли некој дека им снемало компоненти од западно производство, ама секој со свој памет.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.178
Поени од реакции
22.773
Ситуација северно од Бахмут: Руската армија стигна до периферијата на западните области на градот и се на помалку од 1 км од последната украинска рута за снабдување на Бахмут. Покрај тоа, војниците стигнаа до северната периферија на фабриката за преработка на обоени метали Артевмоск АД.

1.jpg

Ситуација источно од градот Бахмут: Руската армија продолжува да напредува во областа Забахмутка преземајќи целосна контрола над највисоката област, која гледа на целиот источен дел на Бахмут (Целосното заземање на областа и понатаму е прерано).

2.jpg

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.216
Срамота е Русиве што користат тенкови од советко време. Патем Бредли и Леопард се стари 40 години али не кажувајте никому.

Многу е интересно што кај Русите има советски и "модерен" период, ако користат нешто од првиот - ништо слаби се, не ги бива. Кај западните земји нема такво нешто и луѓето или забораваат или го одбегнуваат фактот дека и западната опрема влече корени од пред 1991.
Никој не рече дека е срамота, си го вртите муабетот. Факт е дека не се штанца воена техника ко порано кај двете страни.
Ама сепак Русија има 20су57 наспроти 1000 ф35ки.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.053
Поени од реакции
9.431
Никој не рече дека е срамота, си го вртите муабетот. Факт е дека не се штанца воена техника ко порано кај двете страни.
Чии се тие 1000 Ф35?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.178
Поени од реакции
22.773
Па никој не оспорува дека САД имаат поголем технолошки и продукциски капацитет од Русија, не ви ја гледам поентата да спамирате за тоа дека Русите користеле помалку модерна опрема од Американците.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.388
Најефикасното оружје на украинците се нагазните мини, т.е. минирањето на околниот простор

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.216
Па никој не оспорува дека САД имаат поголем технолошки и продукциски капацитет од Русија, не ви ја гледам поентата да спамирате за тоа дека Русите користеле помалку модерна опрема од Американците.
па се оспорува, инаку немаше да има дискусија окулу тоа.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.178
Поени од реакции
22.773
па се оспорува, инаку немаше да има дискусија окулу тоа.
Колку што прочитав не се оспорува разликата на капацитетите помеѓу САД и РФ туку способноста на РФ да произведува Х опрема во Х број, што е бесцелно според мене, никој освен 10 души во Кремљ знаат точно дали се прават 10 или 1000 проектили годишно. Дискусија си има за се и сешто, неретко за работи кои немаат никаква врска со темата.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.537
Поени од реакции
26.225
Дали само јас ја читам оваа вест дека за 6 месеци ако не направат успех Украинциве ќе бидат пуштени низ вода како што беа пуштени низ вода "борците за човекови права" од Сирија ?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.703
Дали само јас ја читам оваа вест дека за 6 месеци ако не направат успех Украинциве ќе бидат пуштени низ вода како што беа пуштени низ вода "борците за човекови права" од Сирија ?
Ne si edinstven!
Drugite ednostavno ja ignoriraat.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.537
Поени од реакции
26.225
Ne si edinstven!
Drugite ednostavno ja ignoriraat.
Не ми се верува дека на толку вложено време, обуки, финансии, пропаганди, материјална помош туку така американциве со западот ќе се повлечат и нема да војуваат до последниот Украинец.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.703
Не ми се верува дека на толку вложено време, обуки, финансии, пропаганди, материјална помош туку така американциве со западот ќе се повлечат и нема да војуваат до последниот Украинец.
Toa ti e zatoa shto vo cela EU pocnuvaat problemite so sopstvenito naselenie a industriite im stradaat, magacinit prazni ...

Sega pocnuvaat so probni gulabi da podgotvat teren.
Izvor na informacijata e bild.de

A

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom