Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    745

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.182
Поени од реакции
13.566
Штотуку стигна вест:

Belarus says news about UAV attack are fake
Hyped news about strikes of "6 UAVs" on territory of Belarus are fake. Have patience and do not trust authors of channels that have nothing to do with Belarus or any information from law enforcement agencies
Ако навистина имало напад. Тогаш Белорусија се обидува да избегне понатамошна ескалација.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.425
Поени од реакции
84.767
Мене па друго ме чуди.
Ти како докажан православец со грижа за православците, навиваш за Русија, која праќа муслимани да убиваат православци. Нека земе тебе човек да нека те разбере.
Aу, ја какви работи правам, ова што го наведуваш не е ништо у споредба со тоа. Да не почнувам да набројувам.
За среќа, не е ова тема за мене.

Гледаме Зоран Јовановски, Горан Путица, и секакви други русофили на фејсбук војуваат стамено и борбено против глобализмот и амбасадите на сатанистите, на терен нула.
Зашто тие што навиваат за Русија (или Украина) не идат да се тепаат таму?

Вакви релевантни прашања само најдобрите познавачи на оваа тема можат да поставуваат. Свака част.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.190
Поени од реакции
6.223
Мене па друго ме чуди.
Ти како докажан православец со грижа за православците, навиваш за Русија, која праќа муслимани да убиваат православци. Нека земе тебе човек да нека те разбере.

Друго, гледам распенавени патриоти северномакедонци, поддршка за Русија и Путин, и за муслиманите од Дагестан, нели соплеменици на шипурките наши, со сите парадокси кои следат. Како бе ниеден од овој супра-воинствен и херојски народ не отиде како доброволец да војува на страна на „анти-фашистите“, вистинските православци, анти-глобалистите? Да имаше макар еден, ќе пратеше слика, ќе направеше селфи. Гледаме Зоран Јовановски, Горан Путица, и секакви други русофили на фејсбук војуваат стамено и борбено против глобализмот и амбасадите на сатанистите, на терен нула.
Дури се појавија и фотографии на шиптaри во редовите на украинската војска со двоглавото орле. Северномакедонци, нула. Само на форум кајгана и на коментари кај Миленко Неделковски.
Како прво Русија праќа муслимани за да убиваат нацисти платеници кои за пари војуваат на украинска страна а не да убиваат православни украинци така што си помешал БАБИ и ЖАБИ бидејки православни украинци кои се борат против Русија се само на прсти да ги изброиш а како второ северџанската влада што го смени името требаше да ги прати во Украина сите 650000 северџани што гласаа на референдумот за промена на името и влез во НАТО и таму да им дадат униформи и оружје за да ја засилат украинската војска и НАТО платениците бидејки со гласањето во НАТО ти си обврзан и практично на терен да служиш на таа организација.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.773
Поени од реакции
25.215
И да сакаат не можат да калапат долари. Ама ајде калапат рубљи бато :) ;)..Оф, ајде и јас ќе си направам сопствена валута и ќе си калапам дома, ама во продавница нема да ми ја прифаќаат таа валута, и зошто ми е? Оган да потпалувам во зимата?

Устите полни за дедоларизација, а доларот стабилен бетон :)

Затоа намалете малку со тие Телеграм руските канали, не е само тој свет.

Голд кјуренси со Кина ти е утопија која нема да се случи, бидејќи на Кина тоа не и одговара, зошто таа си го промовира Јуанот, со што интенцијата на Кина е да проба бавно и пополека да го истисне доларот од врвот. Па Кина кога може сама да си воспостави таква доминација на пазарот со пари, што би им била потребна приколица?
zosto pobogu bi sakale? NE SAKAAT. rublji, juani ili zlato. isklucok im e indija so niv isto trguvaat delumno vo rupii.

i koj ne im ja prifaka valutata? zapadot? pa sekako so nego ne trguvaat.

offf... sega vidov na kogo repliciram... :facepalm:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.227
Поени од реакции
9.833
Ова со Белорусија не изгледа на арно, ескалираат работите многу побрзо од што изгледаат. По се изгледа јенките се спремни за масивна ескалација која ќе ги вклучи Белорусија, Полска, Романија и уште нешто. Првично Полска и Белорусија најверојатно.
Или може пробуваат да ги обесхрабрат да влезазт у Украина преку Белорусија блиску до Полска граница со што би ги отсекле украинците од западна помош.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.425
Поени од реакции
84.767
Македонците нека научат дека смет се фрла во контејнер, не од тераса, не преку прозорец, или до контејнер, после нека разглабаат за оружја. Овде само Клинтон се разбира во оружје, другиве војска немаат службено, ама пиштол на вода знаат што е и воспеваат непостоечки руски успеси.
Ми делува како да немаш ама баш ништо точно во постов.

-Начинот на фрлање ѓубре нема многу врска со тоа колку знаеш на темава.

-Не служел само Клинтон војска на темава, има и други, сигурно. Сигурно има и други што се разбираат од оружје. Но, guess what - во никој случај, знаењето за оружје не е примарно за на темава да се покажеш како некој се разбира во темава. Побитно е да се разбираш во тактика, стратегија, дипломатија, политика...

-Русите држат околу 20% (и повеќе) од територијата која Украина ја смета за своја, во последниве два месеца напредуваат, а Украинците отстапуваат (не било каде, туку таму кај што се најутврдени). Така да, непостоечки успеси веројатно би било поприкладно, во моментов, за Украина, чиј единствен успех моментално е големата пролетна офанзива, која, според нивни зборови, ќе се деси напролет.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.190
Поени од реакции
6.223
Ми делува како да немаш ама баш ништо точно во постов.

-Начинот на фрлање ѓубре нема многу врска со тоа колку знаеш на темава.

-Не служел само Клинтон војска на темава, има и други, сигурно. Сигурно има и други што се разбираат од оружје. Но, guess what - во никој случај, знаењето за оружје не е примарно за на темава се покажеш како некој се разбира во темава. Побитно е да се разбираш во тактика, стратегија, дипломатија, политика...

-Русите држат околу 20% (и повеќе) од територијата која Украина ја смета за своја, а во последниве два месеца напредуваат, а Украинците отстапуваат (не било каде, туку таму кај што се најутврдени). Така да, непостоечки успеси веројатно би било поприкладно, во моментов, за Украина, чиј единствен успех моментално е големата пролетна офанзива, која, според нивни зборови, ќе се деси напролет.
Еве детално објаснување зошто русите ја сметаат Украина за своја територија:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.321
Поени од реакции
43.106
со оглед на ова што се дешава не верувам да има никаква пролетна офанзива. Каква офанзива ќе прават кога не можат да го одржат фронтот, башка што илјадници војници скоро и да им се опколени во Бахмут.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.999
offf... sega vidov na kogo repliciram... :facepalm:
Беден си глупаку. Без навреда немаш реченица, па стопати ти реков да не ме цитираш повеќе. Мене не ми си битен не те ни читам. Фала што си ми фан. Кога ќе видам дека си ме цитирал кенгуру, знам дека пак нешто сркаш гомна, како не се насрка досега не знам.

Ајде сега одјеби стоко, не ме цитирај повеќе гледај таму паси кенгури.
Автоматски споено мислење:

Земи фати се за работа, имаш богат материјал за мразење.

Canada's use of emergency powers justified - report
Јас не мразам, Лазаре. Ти навредуваш прв некој ако не мисли како тебе, односно ако не е прорус, не мора да вреѓаш, и цвикате како пекинезери човек кога ќе ви врати со иста мера.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.425
Поени од реакции
84.767

Kaков наслов, свака част.
Шекспир гарант мисли дека више го вратиле.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.190
Поени од реакции
6.223

Kaков наслов, свака част.
Шекспир гарант мисли дека више го вратиле.
А што правиме со украинскиот хазар Никита Хрушчов што го одзема од руската територија во 1954 година и го припои кон Украина? :pos::

Член од
24 април 2008
Мислења
11.103
Поени од реакции
12.674
Јас не мразам, Лазаре. Ти навредуваш прв некој ако не мисли како тебе, односно ако не е прорус, не мора да вреѓаш, и цвикате како пекинезери човек кога ќе ви врати со иста мера.
Јас не помнам досега да сум ти залепил прекар или било каква етикета, но добро, моја маана е тоа што очекувам барем основна култура во дискусиите на форумов.

Како и да е, за почеток среди си ги мислите во одјавениот и одјебениот памет.

... мразам автократски режими ...
... мразам тирани кои го угнетуваат својот народ ...
... Репресивни режими мразам и ќе мразам, а ти ако имаш желба да те контролира психопат кој своите фрустрации си ги лечи на цел народ тогаш тоа е твоја работа.
Повели домашно западно од Полска и од Балканот.

Canada's use of emergency powers justified - report

Трудо го растурил Конвојот на слободата по команда на Бајден

„Конвојот на слободата“ обвинет за обид за соборување на Трудо

Зошто левичарите молчат за репресијата на Трудо?

Канада: Кој помага небањати, лета од работа

Надлежните се спремни за гулаг

Трудо против камионџиите го активираше законот за вонредни ситуации

Холандија оди кон диктатура?

„Слободниот свет“ не изгледа баш слободен овие денови

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.882
Поени од реакции
4.587
На стрелиште, гаѓањето е од мене.
Дај бе озбилно една собиранка да си направиме, очигледно имаме за муабетење.
Јас се враќам втора половина од март во МКД, кажете кој е за, јас ќе организирам

Kajgana Shop

На врв Bottom