Законот на Телема

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Сатанист vs Рамноземjаш :kafence:

Телема...ова како што Jeховистите го нарекуваат Бог Jeхова, така и телеманите што го нарекуваат ѓаволот Телема.
Многу добар правец имаат овие сатанистите, па и препораки за книги поврзани со магиКи, човечки жртвувања, езотерија...оваа секта е дефинитивно наjоткачена од сите други.

Што сè не постои на овоj свет...па и во овоj форум. :)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
Ништо не барам од тебе, посебно не може да се бара од човек тоа што го нема. Ти кажав како одат нештата.
Е како ништо не бараш:

Ние имаме само еден век зад нас, дај ни време не брзај..
Тоа што ми кажуваш како идат нештата е ок, но во пракса нештата е сосема спротивно од тоа што ми мачкаш очи. Значи јас те ценам по делата, а не по зборовите. Твоите зборови се сосема спротивни од реалноста и тоа го покажав со факти, изјави од релевантни личности.
Твојата слаткоречивост кај мене не проаѓа без разлика колку пати ќе се повториш, бидејќи лагата си е лага.

Народот се уште како тебе не ја разбира Телема и новиот еон, затоа велам кроце...
Полека. Има начини и начини, брзо и насилно не може да помине Телема во светот и секој да има слобода, живот по негова волја, љубов исто, светлина најмногу бидејќи без познавање на Законот, не може ништо од ова погоре.

Зар не гледаш дека насила не може некој да те ослободи од прангите на старото време, мора сам, а ние сме тука да помогнеме... :love: Предолго сте учени дека друг мора да ве промени и да дејствува во ваше име... Телема е спротивно од стариот еон.
Повторно само лаги и празни ветувања. Во сите области веќе се прави целосна контрола со помош на технологијата, а ти лажеш па лажеш. Целта е што помал отпор да има кај народот и успешно ви поминува, ама бар на форумов да ви кажеме дека сте прочитани. :гик:

Тоа што разбирам јас, а што не разбирам не можеш ти да го знаеш, бидејќи што се вика, треба бар 3 дена заедно да сме јаделе леб. Затоа олабави што знам, а што не знам, држи се до реалноста и сегашноста.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Е како ништо не бараш:

Тоа што ми кажуваш како идат нештата е ок, но во пракса нештата е сосема спротивно од тоа што ми мачкаш очи. Значи јас те ценам по делата, а не по зборовите. Твоите зборови се сосема спротивни од реалноста и тоа го покажав со факти, изјави од релевантни личности.
Твојата слаткоречивост кај мене не проаѓа без разлика колку пати ќе се повториш, бидејќи лагата си е лага.

Повторно само лаги и празни ветувања. Во сите области веќе се прави целосна контрола со помош на технологијата, а ти лажеш па лажеш. Целта е што помал отпор да има кај народот и успешно ви поминува, ама бар на форумов да ви кажеме дека сте прочитани. :гик:

Тоа што разбирам јас, а што не разбирам не можеш ти да го знаеш, бидејќи што се вика, треба бар 3 дена заедно да сме јаделе леб. Затоа олабави што знам, а што не знам, држи се до реалноста и сегашноста.
Но ти сакаш промена но не сакаш Телема. На тие столчиња што ти ги спомнуваш седат луѓе од старото време, затоа се е во навидум хаос.
Кога на змија ќе и столчеш главата таа уште некое време се препелка и прави поголем хаос наоколу... Исто е со змијата наречена стар еон. :)

Те разбирам дека сакаш веднаш ново, слобода, но за тоа треба да се наредат нештата, природата не прави скокови, исто и Телма и новиот дом.
Не заборавај дека мноштвото не сака слобода бидејќи не ја разбира должноста која доаѓа со тоа... Уште имаш христијани кои се убедени дека се бедни по дух.. има многу за работа самото човештво...
Уште имаш луѓе кои би убиле за верување и во име на боговите... Хаос што би рекол ти.

П.С. јас сум против контрола со технологијата и проклетата зависност од истата.
Автоматски споено мислење:

.
Македонија во мало
:love:

Последно уредено:

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Баш така бил извитоперен психопат, убиец на деца, наркозависник и шпиун на оние кои ја создадоа МКУЛТРА.

Сатанист vs Рамноземjаш :kafence:

Телема...ова како што Jeховистите го нарекуваат Бог Jeхова, така и телеманите што го нарекуваат ѓаволот Телема.
Многу добар правец имаат овие сатанистите, па и препораки за книги поврзани со магиКи, човечки жртвувања, езотерија...оваа секта е дефинитивно наjоткачена од сите други.

...

П.С. јас сум против контрола со технологијата и проклетата зависност од истата.
Немој молим те ќе ти поверува некој. Сатанизмот ја измисли технологијата и сега ти као сакаш нешто да се извлечеш? Дури и Кроули кој се удирал во гради како голем сатанист и го исмејувал христијанството на смртна постела имал болки и стравови. Од што ли се плашел сатанистот? Можеби нешто претчувствувал дека со некого ќе се соочи.

Последно уредено од модератор:
Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Jас сум православен верник, не сум атеист, среќно оженет и сум голем противник на ЛГБТ срањата. Можеш слободно да ги прочиташ моите коментари во темата за фриковите ТУКА.

Ни дрога ни цигари никогаш во животот не сум пробал и верувам во Бог.

Последно уредено од модератор:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Од Исус Христос изгледа се исплашил... Кај знам дали се исплашил.

Во телеграмата испратена како известување за смртта на човекот Алистер Кроули се вели дека починал мирно во присуство на членови на Редот :love:
Е тоа што христијани мастурбираат и се надеваат сите да умираат во болки и не знам што бидејќи не е некој како нив, е друга форма на болест и зло ..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Психопатот бил зависник од Хероин а како поинаку да умре :pos:
Не бил зависник, но користел дроги и тоа такви што денес немате ниту слушнато за нив. Аристократија бил... Да се шеташ по светот заради иницијација... Требастеден живот. Да пишуваш книги, треба полн стомак, а Кроули има купишта книги, наркоманиште низаедно пророчко :vozbud:

Последно уредено:

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Не бил зависник, но користел дроги и тоа такви што денес немате ниту слушнато за нив. Аристократија бил... Да се шеташ по светот заради иницијација... Требастеден живот. Да пишуваш книги, треба полн стомак, а Кроули има купишта книги, наркоманиште низаедно пророчко :vozbud:
А каков живот треба да имаш во трошна куќа на Сицилија за да се изживуваш со луѓе, да правиш црни магии и да убиваш деца? Викаш не бил зависник од дрога ? Ама ете користел хероин и имал полн стомак тогаш дали според тебе мора да е некој интелигентен аристократ? Тогаш зошто секој втор што го знаел го нарекувал психопат и сатанист? Дали за тебе претставува некој нормален човек ако тој е наркоман, психопат и сатанист? Како си запнал на крај ќе излезе дека е и светец :pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
А каков живот треба да имаш во трошна куќа на Сицилија за да се изживуваш со луѓе, да правиш црни магии и да убиваш деца? Викаш не бил зависник од дрога ? Ама ете користел хероин и имал полн стомак тогаш дали според тебе мора да е некој интелигентен аристократ? Тогаш зошто секој втор што го знаел го нарекувал психопат и сатанист? Дали за тебе претставува некој нормален човек ако тој е наркоман, психопат и сатанист? Како си запнал на крај ќе излезе дека е и светец :pos:
Светец е, не ќе испадне :love:
Куќата во Сицилија би сакал да ја имав јас и да те прошетам да видиш колку не била трошна... можеби сега е, запустена и уништена и од луѓе и од забот на времето. Но ќе дојде време и таа куќа ќе биде реновирана и издигната од пепелта исто како што сега се прави со Болескин Куќата на Лох Нес :love:

Новите светци не се обесени по манастири, имаат искушенија меѓу мноштвото :)

Не знам луѓе кои го знаеле Кроули и за него да велеле дека е наркоман и психопат

Телема не се меша во животот на луѓето... Поточно телемитите не се грижат за туѓиот пат. Сакаш да умреш од ракија? Повели, секако знаеш дека е лошо тоа за тебе...
Сакаш дроги? Слободно ако мислиш дека можеш да го контролираше тој демон..

Кроули има друг став за дрогите. Ќе најдеш на мојот блог само пребарај ДРОГИ... По се изгледа на форумов се допишувам со светци ниту дроги ниту алкохоли ниту деца убиваат секој ден...:vozbud:

Но ти не читаш што зборува тој или некој друг Телемит, ти по се изгледа обожавање да мастурбираш на туѓи идеи што гнасотии може да изнапишат за некој и тоа те задоволува ...
Ако е така, ок задоволство пред се :LOL:

Ова е многупати споделувано. За Едукација на Децата! Многу поразлично од она што го зборуваат за Кроули луѓето нели :)

Секое дете е Бог на својот сопствен Универзум, а едукацијата ја развива неговата контрола.
Не смее да се подучува ништо освен како да владее со својата околина.
Вистината е првиот услов; тоа мора да ги согледа сите факти научно.
Храброста е втор услов; тоа мора да ги зграпчи сите факти одлучно.
Организацијата е третиот услов; мора да ги интегрира сите импресии и прописи. “
- Алистер Кроули

П.С. И намалете со навреди по темиве, барем не со простачки навреди. Има толку многу форми како некој да го изнервираш или да му ја сецнеш мислата, не мора со директни навреди - сепак сме луѓе аман и колеги на форумов :)

Последно уредено:

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Не знам луѓе кои го знаеле Кроули и за него да велеле дека е наркоман и психопат
Според животот што го живеел што друго би бил ? Нема да згрешиш и ако напишеш дека бил и убиец на деца. Читај на нет малку повеќе и не се прави наудрен дека не знаеш каков живот имал.

Zbog svojih seksualnih rituala, konzumiranja droge i bavljenja crnom magijom (on je dodao slovo ‘k’ na kraj eng. reči za magiju [magick] da bi se razlikovala od one za potrebe zabave), Crowleya je štampa celog života ocrnjivala i snažno kritikovala.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Ти рече секој втор што го знаел Кроули зборувал колку само злобен човек и само убива деца по цел ден и никој ништо не му можел... јас ти реков не знам дека така го нарекувале луѓето што го знаеле... сега пак мене ме прашуваш што мислам за Кроули. :)

П.С.
Добра страница, благодарам за инфото - ќе читам на нет во иднина. :vozbud:

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Е па тогаш читај добро...

The British Press of the 1930’s named Aleister Crowley the most evil man in the world. He was a satanist, a pedophile, a bisexual promoter of unbridled hedonism whose motto was “Do What Thou Wilt.” In the 70’s he was hailed as one of the 100 greatest Briton’s of all time.

The death in 1922 of an Oxford student staying in the farmhouse, was the final straw. Crowley was denounced by the press as "the wickedest man in the world", and kicked out of Italy by Mussolini.

Screenshot_2023-02-25-11-39-08-84_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

The Bohemian Grove

Книга

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Мислам дека го поставуваат на 73-то место :)
Иако тоа нема многу значение... постојано вадиш текстови од прохристијански сајтови... кога ќе читаш дека некој е сатанист секогаш нека ти дојде на ум дека сатанизмот оди рака под рака со христијанството. Надвор од таа спрега на злото - нема сатанизам.

Треба да се читаат и нешта кои не го задоволуваат нашето мислење за нештата, за да се види и другата страна. :)

Јас знам што се пишувале за Кроули и пишуваат... убивал деца (нема докази, обична измислица и неразбирање на Големиот Ѕвер од страна на весниците), па бил сатанист (голем фалус ако бил, што подобро е да си христијанин?), бил бисексуалец (љубомора на оние кои не можат жена или маж да најдат не пак да имаат оргии или да менуваат луѓе за секс :D ), најзлобниот човек бидејќи го разниша факинг глупото англиско општество кое беше ограничено како овца :)

Христијанските лажни маски се симнати - светот помина понатаму после Кроули. Ти си дел од овој нов свет... нема назад. Може да правиш што ти е волја :)
Чичко Кроули или Чичко Ал што вели:

Ете зошто се плашат сите од Кроули и Телема! Не сакате одговорност дечињаа на новото време... а без тоа, не може понатаму :)

Kajgana Shop

На врв Bottom