Како ја прескочи Бугарија во листата на не-бели НАТО земји?
Ама како вака сега добрите украинци не сакаат да се woke ?
Прегледај го приврзокот 367335
Ти сериозно имаш некој поголем проблем со женскиот род, сите мислења на форумов ти се таргетирани кон жените. Излеа влечиш траума од некоја жена, друго објаснување неам.Хахахаааа нема назад Емке, токму вие жените овие ги гласавте- у пакет со феминистичката диктатура ви ги увалија и транџите. Женскиот колектив е крив за ова, џабе се вртиш околу себе.
Емке ти си таа со проблем, не се врти накај мене. Ти си имаш проблем со машкиот род, повеќе пати демонстриран тука, а за во животта твоја надвор од форумот ти си знаеш па преиспитај си се. Не зјапај во мене, не сум ти решението.Ти сериозно имаш некој поголем проблем со женскиот род, сите мислења на форумов ти се таргетирани кон жените. Излеа влечиш траума од некоја жена, друго објаснување неам.
Не се проблем транџите, проблем се онија насилните мужи кои тепаат и силуваат жени на секој чекор, па секој еден хетеро мушкарац што живее, дише и гази по планетава дневно силува по десетина кутри девојчици... Ко мистер Љатас у фиќото ви текнуе... тие се злото и треба да се стрељаат, бесат или кастрираат и затворат зад решетки, гејовите и транџите се безопасни за жените, ама хетеро мужите се диви ѕверови кои се бајаги сумљиви и опасни и во секој момент можат да проголтаат/изедат некоја невина девојка у некое тамно ќоше или комбе или фиќо...Емке ти си таа со проблем, не се врти накај мене. Ти си имаш проблем со машкиот род, повеќе пати демонстриран тука, а за во животта твоја надвор од форумот ти си знаеш па преиспитај си се. Не зјапај во мене, не сум ти решението.
Сакаш здрав пород да не биде злоставуван од транџи, откажи се од феминизмот. Нема и феминистица и безбедни деца од човекојадците кои ги чекаат тие деца со раширени раце во школскиот систем.
Опа бато, еве на што смрдела таа владина акциска програма за недискриминација, отворив тема на Политика за тоа, немаше ама баш никакви други детали освен дека е усвоена акциска програма:... додека во Македонија се обидуваат да донесат нов закон за „Родова еднаквост" во која се зборува за тн. „родов идентитет“ и дека маж што се себеидентификува како жена е вистинска „жена“ и треба да биде третиран како жена пред Законот.
Од билтенот на северџанската влада, на нивната “редовна“ седница, намерно закукулено никој да не примети, носеле меѓу другото и... Националната стратегија за еднаквост и недискриминација 2022-2026 година?!
Ова смрди на:
- понатамошно жртвување на Македонецот, Македонките ќе ќутат оти ќе печалат од овој закон како “вечно обесправени“ што веќе стана типично однесување
- транџи низ градинките и основните школи, ама само низ каурските: овија правоверните нема да ги дираат.
Детали од “стратегијата“ нема на владиниот сајт, значи на повидок пита гомнарка.
Линк од владиниот билтен, ништо посебно
Конечно нешто паметно од Бугарија да се појави освен Замунда.Инспириран од постот на @Dumbledore
КРАЈ ЗА ЗАКОНСКАТА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ ВО БУГАРИЈА
Гласот на разумот, кој се темели на биологијата, науката, истражувањата, правото, искуството во другите земји и, пред сѐ, гласот на совеста, преовладаа!
Штетните последици од овие политики врз децата, здравјето на жените и мажите, бракот и семејството, спортот итн. беа сопрени во Бугарија, додека во Македонија се обидуваат да донесат нов закон за „Родова еднаквост" во која се зборува за тн. „родов идентитет“ и дека маж што се себеидентификува како жена е вистинска „жена“ и треба да биде третиран како жена пред Законот.
таа генерација никад не чула ни за Узбеци, ни за Таџици.