1. Партизани имаше низ цела Бугарија. Прашањето ми беше во кои битки Титовите партизани ја победија 5-та армија?
2. Чекам документи од тебе, да видиме дали измислуваш или имаш некои факти.
3. Прашањето не е за различни луѓе, бидејќи има морони кои не го признаваат самоопределувањето на луѓето и во Бугарија и во Северна Македонија.
4. Што значи „не може да се Македонци“? Никогаш не го кажав тоа. Кога дошле прабугарските племиња на Балканот, немало ниту М од Монголија. Добро погледнете од каде точно доаѓаат и од која земја. Никој во Бугарија не се декларира дека е прабугарин. Бугарите се словенски народ, како што пишува во бугарската и светската историографија. Само вие во Северна Македонија не правите разлика меѓу прабугари и бугари.
Нека, како што прифаќам дека си Македонец затоа што си се определил како таков, Красте Мисирков нека биде македонски Бугарин затоа што тој се дефинирал како таков, како и Гоце Делчев, како и браќата Миладинови, Жинзифов. Јазикот на Кирчовски и Пејчинович нека е бугарски, како што тие самите го дефинирале. Јас сум за тоа. Не врз основа на денешната самоидентификација и јазик, да ја препишуваме историјата и да мислиме дека и пред 200 години луѓето се дефинирале себеси како Македонци, а својот јазик како македонски.