Ај Здраво на сите, бев на Водно со девојчето и се седевме лабавевме у кола немаше никакви акции и у еден момент се појавија дечки од Полиција во униформа, излегов од возило мислејќи дека е некој пазач или манијак, али се испостави дека е Полиција. Ми побараа лични документи односно лична карта и возачка дозвола, целиот момент беше тоа што ме праушуваше едниот општо полициски прашања а другиот ја имаше мојата лична, додека се дешаваше оваа цела дешавка, едниот што ја имаше мојата лична као демек пишуваше у тефтер ама беше мртва темница односно не можеше он да види камо ли ја шо пишува и како. Другиот полицаец со кој што праев муабет цело време алудираше на тоа дека сум паркиран на зелена површина (што и бев), додека и ми збореше дека би идел на суд поради тоа што ме фатиле во шума. Како и да е ме пуштија говорејќи дека ми пишале казна од 180 евра ради паркираност на зелена површина, при тоа кога барав да видам што имаат напишано за да знам што би потпишал они ми викаа цело време дека ако сум сакал да видам шо потпишувам онда сум требал да потпишам или во случајот на домашна адреса ќе ми стигне, се натегавме и на крај нишо не дадоа да видам ме избркаа со викотница.
Имам три прашања
Дали станува за стара џандарска фора шо фората им беше само да избркаат?
Дали ќе ми стигне некаква казна, притоа додека едниот додека глумеше дека пишува беше мртва темница нишо не се глеаше?
Дали имаат напишано казна, при тоа што негираа да ми дадат да видам што имаат напишано пред да ставам потпис и доколу не се потпишам ќе ми стигнала казната поради тоа што според некој нивен протокол доколку дошле по пријава се запишувал тој што рушел јавен ред и мир или едноставно сум местен?
П.С кога барав да видам што имаат напишано не ми даваа бараа првин да се потпишам, а кога остапував од тоа да се потпишам директ алудираа дека ќе ми ја пуштат дома казната, друга работа колку што знам ако полиција ти пише казна ти даваат да си ја видиш казната и те насочуваат каде да се потпишеш.
Станува збор за полициска фора само да се исчистам со дрвојчето или стварно пишале казна?