Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
4-5 капки маслиново масло на тефлонска тава не можат да ти заебат диета. Е сега ти ако сакаш deep fry тоа е друга работа.
Фала за советот.
Со кое маслиново се готви...не ги разбирам баш...нели ова маслиновото беше само за салати,pasta и слично...
Кое маслиново го користиш потчно..јас го избегавам за готвење демек "деградирало/оксидирало" при висока температура и било токсично...

Фала за советот.
Со кое маслиново се готви...не ги разбирам баш...нели ова маслиновото беше само за салати,pasta и слично...
Кое маслиново го користиш потчно..јас го избегавам за готвење демек "деградирало/оксидирало" при висока температура и било токсично...
Абе сигурно ќе им се тресам на петте капки масло дали ќе оксидират или деградират или што и кур да праат… моментално користам ладно цедено т.е extra virgin, сум користел и обично, ништо не ти менува.
Пак ќе повторам, друг е муабетот ако сакаш да пржиш во 1 кило зејтин или фритеза :ROFLMAO:

Абе сигурно ќе им се тресам на петте капки масло дали ќе оксидират или деградират или што и кур да праат… моментално користам ладно цедено т.е extra virgin, сум користел и обично, ништо не ти менува.
Пак ќе повторам, друг е муабетот ако сакаш да пржиш во 1 кило зејтин или фритеза :ROFLMAO:
Епа да тука има малце повеќе масло...ајде за еднаш на 3 месеци нема гајле ... инаку не е баш deep frying...но треба едно ~100-200 ml масло да се испржи...секако не се упива целото...другото ке го фрлам што ке остане...
Сепак фала ти

Ако веќе мора да се јади нешто пржено на масло со што масло е најдобро да се пржи...
Маслово зафркната работа, многу упропастува диета...

air fryer заменува пржење. Све што сум пржел сега у него спремам.

Мхм, а ако сакам да правам плескавици од леќа,риба да пржам и слично

риба и стек мариниран многу добро ги прави без никаков зејтин. Се топи у уста месото. Плескавици немам пробано, но верувам дека ќе ги направи добро. Сепак малце треба да ставиш зејтин да не се залепи, да можеш да ги свртиш. Али у глобала многу подобро е него да трошиш еден тон зејтин за пржење.

Дај кажи каков air fryer користиш...јас едно време бев засилен по air fryer но ми рекоја не вреди батали...и на тоа остана.

Дај кажи каков air fryer користиш...јас едно време бев засилен по air fryer но ми рекоја не вреди батали...и на тоа остана.
Мојте зедоја пред месец дена,секој ден по 2 пати готвам нанего и можам да кажам дека вреди ито многу. Одлично е. Клавам компир,пилешко филе,копани,телешко и многу вкусно е за јадење без масло.

Поздрав
Пред повеќе години изгубив околу 25 кг само со диета и физичка активност ,но тогаш не одев во теретана. Сепак после тоа остана вишок кожа на стомакот. Сега размислувам за естетска корекција, отстранување на вишокот кожа. Дали некој до сега се справил со таков проблем и како го решил?

Поздрав
Пред повеќе години изгубив околу 25 кг само со диета и физичка активност ,но тогаш не одев во теретана. Сепак после тоа остана вишок кожа на стомакот. Сега размислувам за естетска корекција, отстранување на вишокот кожа. Дали некој до сега се справил со таков проблем и како го решил?
Како бе така? Ја по 30 кила и више сум варирал па ваков проблем сум немал.Да земеш малку да трчаш?

Како бе така? Ја по 30 кила и више сум варирал па ваков проблем сум немал.Да земеш малку да трчаш?

ваљда го направил тоа многу брзо, кога човекот брзо слабее нема време кожата да се адаптира, па останува вишок.

ваљда го направил тоа многу брзо, кога човекот брзо слабее нема време кожата да се адаптира, па останува вишок.
17 кила за 26 дена сум ослабел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom