Фан Клуб: Победа - Прилеп

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
ne deka e dobro sto mestat, no iskreno ne im zameruvam previse koga mestat na prijatelski ili na svoja visoka pobeda (ova sezonava go zabelezav vo vtora liga, na primer voska verojatno imase uplateno na 5+ i duri na 4:0 igraa kako da e finale na SP). klub kako gjorce nema pari od opstina, od bileti i TV pravi isto jok, a internacionalno igranje i transferi ne se siguren prihod. takov e fudbalot kaj nas. baska kaj gjorce prihodot barem se vlozuva vo timot, imaat kolku tolku solidna plati za vo prva liga. kaj pobeda ni toa go nema, i parite od mestenjeto verojatno nema da smenat mnogu za igracite.

Многу јасно кој како ќе се снајди шо рече нема општини шо даваат пари а за приватниците уште помалку и од страна гледано добро е шо уште имаме прва лига и наши клубој ама муабето ми беше дека сите така прават а само Прилепчани паѓаат во очи оваа сезона и за нив се прај муабет а никој не е поарен па и Шкупи шо напрај исто со Победа претходно Академија шо знам шо рече Воска итн...
Пријателските за то служат за жал не само кај нас во скоро сите лиги(држави) и дури има кладилници ќе има местење не смеј да има играње со општински пари а за приватник кој шо сака ќе си прај негов клуб негови правила го земи од последна лига или распаднат плус ако нема навивачи ќе немаат проблеми само лошо е шо ние како држава сме црна точка од случајот на Победа единствени беа казнети неколку години и клубот вратен во прво оделение едно е да местиш да победиш друго е да губиш
Кај нас е знај приходи од карти нема спонзори и реклами ич за играчи треба да се вложи ,па само тој ваучерот покрива нешто се друго е лук и вода

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

pobeda e vo fokusot deka site znaat za finansiskite problemi i sepak trgnale na "ekskurzija" vo stranstvo, zaradi toa ocigledno e sto se slucuva. kaj drugite klubovi ke pomine kako pripremi. baska vo minatoto pobeda go ima izedeno stapot, mada za ova nema sansa da stigne suspenzija bidejki ne se mesti tamu kade sto ima nadzor od strana na FIFA/UEFA.

што очекувате од новата сезона дали имаме шанса да се спасиме ?

што очекувате од новата сезона дали имаме шанса да се спасиме ?
Многу тешко, Скопје мислам се засили повеќе од нас иако и тие на пријателскиве не можат да тепаат ни еден второлигаш.

Немам претстава како ни изгледа тимов, наредна недела со Работнички прв пат ќе ги видиме дали личат на нешто. Дури и да дојдиме до бараж, очекувам да го продај управата или дел од играчите ако пак не земаат плата.

Бецето за тренер ми е енигма, ни авторитет има ни ништо. Си има миленици свој кој ќе ги форсира. Еве да видиме кој се тие уште 3 што ќе потпишат ама другово сите засилувања ни се од втора лига кај нас, Србите 2003 годиште доаѓаат од нивната младинска лига изгледа, а Израелецот Салим иди од трета израелска лига.

Ако земиме бодој само дома е шансата, настрана невозможно скоро.

AB9FF9D6-038C-41FC-8266-F996159DD0D4.jpeg

Se vrta muabeti vo poslednio za skopska koalicija i spas na Skopje a nie da odime kurban. Na deckite e na teren da se nadmina sebesi i da pokaza dali ima kvalitet vo niv!

10-мина нови играчи, сето од трета лига Србија, Израел , втора македонска лига и некоја резерва од прва лига

Уште еден играч од Саса сме зеле:facepalm:Владимир Дујовски везен. Ај за ротација поарно нешто отколку ништо. И Оливер Стоименовски штопер нов. Гледам има 10тина натпревари за младински реп и 60тина во прва лига. Можи да биди од корист.

Еве го тимот:
GK: Тофилоски, Котески

CB: Џуркович, Стомнароски, Паноски, Стоименовски, Кофилоски, С.Спиркоски?
LB: Хани
RB: Јованов, Петрович

DM/CM: Амос, Наумоски, Фавихири, Aлиу, Дујовски, Илиоски-Кисески, Аризанкоски, Д.Дебрешлиоски

LW/RW: Трајкоски, Петејчук
CF: Кудијан, Делибашич

Негде преначукани играчи, негде нема ни ротација. Напред претанко, лев бек само Хани а минатава полусезона играше штопер. Мачно ќе биди пак за гледање…

Последно уредено:
Многу тешко, Скопје мислам се засили повеќе од нас иако и тие на пријателскиве не можат да тепаат ни еден второлигаш.

Немам претстава како ни изгледа тимов, наредна недела со Работнички прв пат ќе ги видиме дали личат на нешто. Дури и да дојдиме до бараж, очекувам да го продај управата или дел од играчите ако пак не земаат плата.

Бецето за тренер ми е енигма, ни авторитет има ни ништо. Си има миленици свој кој ќе ги форсира. Еве да видиме кој се тие уште 3 што ќе потпишат ама другово сите засилувања ни се од втора лига кај нас, Србите 2003 годиште доаѓаат од нивната младинска лига изгледа, а Израелецот Салим иди од трета израелска лига.

Ако земиме бодој само дома е шансата, настрана невозможно скоро.
belasica sezonata koga ispadna na pozajmica sobra 4-5 srbi koi tamu nemaa igrano vo prvite dve ligi i katastrofa bese. toa od kvalitetni klubovi 90% od igracite od mladinskiot pogon nemaaz poseben kvalitet, a ne pa ako se sobrani od poslabi klubovi.

ama ovie stom se 2003ta rodeni uste od letoto veke nemaat pravo da igraat za mladinci, kako sto rece @Curry znaci od tretoligasi se.

@Riki94
dujovski e ok fudbalerce iako nema dobro CV. imase problem so povredi i koga so bregalnica bese vo prva liga imaa eden kup vezni megu koi i stranci, pa ne zaigra previse. prasanje e fizicki vo kakva sostojba e i kolku redovno igral poslednite meseci. ako igral redovno kaj vas moze i starter da bide.

stoimenovski e malku forsiran igrac, zaradi toa i sobra eden kup nastapi vo mladinskite reprezentacii. sepak so site nastapi koi gi sobra poslednite sezoni kolku tolku soliden e za vo prva liga iako bez potencijal za poasalna liga. negativno e sto minatata polusezona ne igrase, prasanje vo kakva sostojba e.

vo sekoj slucaj strastno e kako ni funkcionira fudbalot. kaj vtoroligasite ima nekolku desetici nasi koi vo najmala raka ne se polosi i rado i skoro gaga bi potpisale samo za da dobijat sansa, a mesto toa nosat pacienti od stranstvo samo za upravata da lapne pari. licno poznavam nekolku koi zimata ocajna baraa klub, i za bez pari ke ja igraa polusezonata i se nudea kaj prvoligasi, no nikoj ne sakase ni na proba da gi vidi. odgovornite cekaat nekoj pari da im ponudi za da zemat igrac, cesni ljuge recisi i nemas vo nasite klubovi, se e za licen interes.

Мене не ми е јасно Амос како остана. Не го знам точно тимот на Скопје ама мислам дека се покомпактни, ние сме како раштиман оркестар, барем Исаевски да дојдеше на LB и уште некое крило, вака тимов ми е како за средина на втора лига. Исто од странците не очекувам квалитет туку само пополнување на места ( дај боже да грешам ).

pobeda e vo fokusot deka site znaat za finansiskite problemi i sepak trgnale na "ekskurzija" vo stranstvo, zaradi toa ocigledno e sto se slucuva. kaj drugite klubovi ke pomine kako pripremi. baska vo minatoto pobeda go ima izedeno stapot, mada za ova nema sansa da stigne suspenzija bidejki ne se mesti tamu kade sto ima nadzor od strana na FIFA/UEFA.

CSKA vs Gjorce beshe mestenka pogolema i od na Pobeda vtorata utakmica od Evropa. Cel svet dozna i ete pak nema nikakvi kazni nishto.

Мене не ми е јасно Амос како остана. Не го знам точно тимот на Скопје ама мислам дека се покомпактни, ние сме како раштиман оркестар, барем Исаевски да дојдеше на LB и уште некое крило, вака тимов ми е како за средина на втора лига. Исто од странците не очекувам квалитет туку само пополнување на места ( дај боже да грешам ).
За Амос имаше заинтересираност голема од една од првите 3 екипи. Ама нашиве бараа отштета да платат оти има уште 6 месеци договор. А подмирени му се мислам платите, нема основ да го раскини договорот. Затоа остана, сета среќа што е така оти тек тогаш тешко нас ќе беше на средина.

А за Исаевски не знам шо планира тој. Во Прилеп живеј, Ѓорче не го носеа на припреми. Дали е со чисти документи или не му дават тие, па не потпишува со нас стварно не знам како е.
Автоматски споено мислење:

Уште еден солиден талент од тоа шо имам гледано си заминал. Во ситуација кога немаме лев бек и тоа шо е наше го пуштаме.

Последно уредено:
Ги гледав денеска екипата беше Котески на гол десно незнам кој играше штопери србинот и Стомнароски лево Дујоски средина Амос Оцко и тој од Арсими напред Лука Кудијан и Анатолиј по она шо го видов не сме полоши од лани ама не сме ни подобри играта ни беше долга топка од Оцко до Лука и напред тој шо че напрај напрај сепак борец не е мерило ама че биди тешко

Ги гледав денеска екипата беше Котески на гол десно незнам кој играше штопери србинот и Стомнароски лево Дујоски средина Амос Оцко и тој од Арсими напред Лука Кудијан и Анатолиј по она шо го видов не сме полоши од лани ама не сме ни подобри играта ни беше долга топка од Оцко до Лука и напред тој шо че напрај напрај сепак борец не е мерило ама че биди тешко
Jas mislam poslabi sme posebno napred. Ne sum zadovolen mnogu Borec nema bod zemeno vo vtora liga nie edvaj 2 1. Se ispod 3 4 0 deneska za mene bese razocaruvanje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom