- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 32.672
- Поени од реакции
- 66.739
На кој степен се тестираат сега?Не е точно ова.
На кој степен се тестираат сега?Не е точно ова.
abe oni zimaat rabotnici od sekade ama pak ke kazam 90% se nivni (muslimani). neznam zosto mislis deka nemaat nivni ili deka nema asalni malezijci, arapi ili muslimani od red drugi drzavi koj moze da isturkaat takvi proekti. valjda ne mislis deka trajce sto rabotel u beton ili pelagonija e podobar inziner nego nekoj sto gradel i rabotel niz nivniot svet na 10 pati pogolemi proekti. cudni vi se stavovite koga koga niz nivniot svet ima poveke vakvi proekti nego na zapad. osven amerika koj drug na zapad ima oblakoderi? realno ako gledame azija si dominira u toj segment i e daleku pred evropa, seedno dali zborime za bliskiot istok, kina, japan, ili jugoistocna azija, pa duri i indija ima poveke i povisoki oblakoderi od evropa.Доста наши работници и инжењери одат таму. Не сум чул лоши муабети за квалитет. Не се германци, ама се работи на некое ниво.
Ама лоши муабети сум чул за тука кај нас, и тоа претежно наши фирми.
Ја не реков дека не чинат или не знаат. Мислам дека ти го имаше пишано тоа.abe oni zimaat rabotnici od sekade ama pak ke kazam 90% se nivni (muslimani). neznam zosto mislis deka nemaat nivni ili deka nema asalni malezijci, arapi ili muslimani od red drugi drzavi koj moze da isturkaat takvi proekti. valjda ne mislis deka trajce sto rabotel u beton ili pelagonija e podobar inziner nego nekoj sto gradel i rabotel niz nivniot svet na 10 pati pogolemi proekti. cudni vi se stavovite koga koga niz nivniot svet ima poveke vakvi proekti nego na zapad. osven amerika koj drug na zapad ima oblakoderi? realno ako gledame azija si dominira u toj segment i e daleku pred evropa, seedno dali zborime za bliskiot istok, kina, japan, ili jugoistocna azija, pa duri i indija ima poveke i povisoki oblakoderi od evropa.
Законски не знам дали постои точно одредена мерка, претпоставувам не, ама мерењето зависи од инвеститор, технологија за испитување, вид на градба и слично. 90 посто сум сигурен колку што ме држи меморија дека пеглата кај Рампа во К. Вода е тестирана на 6 степени според Рихтер, што е прилично добро за наши услови. Општо кај што се јавува Адора како инвеститор ги тестираат на поголеми степени според Рихтер што е предност ако некој купува станови, е сеа не навлагам дали се внатре добри и дали имаат добар распоред.На кој степен се тестираат сега?
Најголема мистерија е на кој начин би функционирал тој изум, т.е. опрема за тресење. Познато е дека Никола Тесла создал токму таков изум, резонанс мислам дека беше и го испробал на зграда по што сериозно ги исплашил луѓето. Очигледно е дека за поголем земјотрес, направата треба да е поголема хммм.Теорија на заговор сакате да читнете или сами ќе си ја побарате? Турција и Сирија така фино ги исшамараа човекојадците во Вашингтон за време војната против ИСИС, уште дерманот не може да им дојде. Ај пошто се и двете земји откај Русија, еве земјотресен поздрав од Вашингтон до нив.
Interesna teorija.Теорија на заговор сакате да читнете или сами ќе си ја побарате? Турција и Сирија така фино ги исшамараа човекојадците во Вашингтон за време војната против ИСИС, уште дерманот не може да им дојде. Ај пошто се и двете земји откај Русија, еве земјотресен поздрав од Вашингтон до нив.
Ќе пуштат.Interesna teorija.
Zosto Vasington direktno ne pusti da trese vo Moskva, vo Kremlj?
Може некој да ископа под земја тунел во Русија и да рокне еден солиден динамит?Interesna teorija.
Zosto Vasington direktno ne pusti da trese vo Moskva, vo Kremlj?