Ok Amberkava bode oci na site tuka i zemav da bidam sto vika Eurovent za nea. Ovaa nordik modelov ne uspeav da go najdam ako nekoj saka da spodeli be my guest ama najdov za modelot Amber Premium GHW12YV-K6DNA2A (istiot ovoj e 40k u gree makedonija)
Cisto za sporedba go staviv so Tundra Plus sto ja prodavaat u mkd za 38k (sto ja pravi da bidat vo ist cenoven rang)
I LN modelot (obicen model ne toj namenet za skandinavija, svesen sum deka ova e veke nadvor od cenoven rang na 40k ama ete ja zemav kako sporedba), (ne i znam cena na istava vo mkd, ne mozam da ja sporedam so cenata tuka zasto tuka ja nema na prodazba obicnata samo nordic verzijata)
@filipinec da znaev koja e tvojata ke ja stavev i taa cisto za sporedba (mislam deka zlatko ja spomna nekade ama zaboraviv)
PAK DA POVTORAM OVA E SPORED STO NAPISALE OD EUROVENT
Na ladenje Amberot e podobar od Tundra Plus
Tundrata izvadila za nijansa povisoka moknost od Amberot na site merenja osven na +12
Na greenje vo pozitivni temperaturi Amberot pokazal podobar COP od Tundrata, dodeka na -7 i -10 tundrata imala minimalno podobar COP.
Znaci ne ja otkriv Amerika i ne izmisliv topla voda, ovie od Eurovent vikaat deka Amberot (taa pogore de sto e pisana) e sosem pristojna klima vo rangot do 40k denari
Sporedeno so mitsubishito, na site merenja dvete imaat znacitelno poslabi rezultati vo grubo 20-30% pa ete vo zavisnost od toa kolku trosite na godisno nivo za greenje i cenata na strujata ke si najdete posle kolku vreme istata bi vi bila isplatliva