Аман бе со муабетов за уживање, работа како работа, носи апла добри пари, физички е лесна, психички како и секоја друга зависи од околината и проектите, имаш еден куп бенефиции во секоја фирма (гратис теретани, гратис базени, тим билдинзи, патување во странски земји кај клиентот се на сметка од фирма со повисоки дневници, комуникација со писмен народ, чист/парфемисан/стокмен си седиш и штракаш на тастатура).LustingVertigo
Ако навистина сакаш да ги умножуваш парите,гледај да уживаш во тоа што ќе го работиш.Се е џабе на крајот на денот ако немаш задоволство во работата.
Те разбирам што сакаш да кажеш.Пак на крајот најбитно е задоволството во самата работа.Ако ужива во нејзе,ќе има и поголем ентузијазам,ќе биде покреативен и подобро ќе ја извршува.Аман бе со муабетов за уживање, работа како работа, носи апла добри пари, физички е лесна, психички како и секоја друга зависи од околината и проектите, имаш еден куп бенефиции во секоја фирма (гратис теретани, гратис базени, тим билдинзи, патување во странски земји кај клиентот се на сметка од фирма со повисоки дневници, комуникација со писмен народ, чист/парфемисан/стокмен си седиш и штракаш на тастатура).
На крај од денот човекот прашува што да му прави на парите, може најмногу ужива кога гледа поголемо конто на сметка
Јас сеуште не сум сретнал особа што работи само од љубов, ако најдеш таква пиши ми, ќе им дадам неколку проекти да ми ги сработат без да им платамТе разбирам што сакаш да кажеш.Пак на крајот најбитно е задоволството во самата работа.Ако ужива во нејзе,ќе има и поголем ентузијазам,ќе биде покреативен и подобро ќе ја извршува.
Ако ја извршува само поради парите,од една страна добива,од друга страна губи.
Не ми беше тоа муабетот.Секако дека за пари ќе работи.Ама мора да има задоволство и волја во работата.Како поинаку?Јас сеуште не сум сретнал особа што работи само од љубов, ако најдеш таква пиши ми, ќе им дадам неколку проекти да ми ги сработат без да им платам
Го издаваш преку Еирбнб?Во слична позиција сум со тебе, исто работам во ИТ секторот, и сум 2 години постар од тебе.
30% помали примања од тебе, сепак доста големи за наши стандарди.
За банка не се ни мисли, долго време ми стоеа и мене урочени, едноставено нема веќе солидна камата. Се мислев и јас долго време и еве лани купив стан во Скопје и веќе го изнајмувам, 7.25% ROI Anually, мислам дека нај солидна инвестиција испаѓа рентање. Пасивно, не ти одзема многу време и генерално не е многу голем ризик.
Неколку години барам таква комбинација, дури сум спремен и да скратам од платаНе ми беше тоа муабетот.Секако дека за пари ќе работи.Ама мора да има задоволство и волја во работата.Како поинаку?
Налет нека е таквата работа ако ми носи стресови или замор,плус да ја мразам и да ја работам само поради парите.
Да сумирам кратко и јасно:Работа која носи солидни пари,ама попатно да има задоволство во нејзе.
Да не го тупиме оф-топик, дечкото отвори тема, и праша на уште 3 теми, како да ги инвестира парите што ги прави.Не ми беше тоа муабетот.Секако дека за пари ќе работи.Ама мора да има задоволство и волја во работата.Како поинаку?
Налет нека е таквата работа ако ми носи стресови или замор,плус да ја мразам и да ја работам само поради парите.
Да сумирам кратко и јасно:Работа која носи солидни пари,ама попатно да има задоволство во нејзе.
Во вториот мој пост на темава му пишав дека ако веќе планира да ги умножува парите,да најде нешто што ќе го исполнува.Да има ентузијазам за истото.Да не го тупиме оф-топик, дечкото отвори тема, и праша на уште 3 теми, како да ги инвестира парите што ги прави.
Јас не гледам дека истиот се жали од недоволно забава, или уште помалку од самата работа, затоа те цитирав.
Истиов муабет ни е веќе дискутиран неколку пати на форумов, на секое ако некој пише дека прави пари, втор се истрчува да му даде совет дека треба да одмори и да проживее Ок, чил малку, сите знаеме како треба, ама секој ако види троа паричка трча како луд оти таквите шанси се бројат на прсти
Еве не само тој, и јас сум љубопитен што е паметно за инвестирање, тоа што го правам пишав погоре, али секогаш сум отворен за нови идеи, по твое кај може да ги намножиме најбрзо?
нене, месечна кирија.Го издаваш преку Еирбнб?
Со моменталните камати мислам дека нема да се исплати, т.е. фиксниот период на каматата е ок, варијабилниот е многу зголемен.
Автоматски споено мислење:
Неколку години барам таква комбинација, дури сум спремен и да скратам од плата
Дали мислите дека инвестирањето во злато е добра идеја?Купи акции.
Имаш способност наоѓање вредни клиенти. Врзи го со наоѓање вредни работници и имаш бизнис, со тоа и заработка. Стани работодавец.Добра вечер,
Во последен период почна да ме интересира инвестиции, правење пари пасивно/кумулативно итн и искрено немам многу познавање во инвестирање на пари во правилни нешта, така да ќе побарам помош од поискусните да ме посоветуваат на тоа како да ги инвестирам парите кои ги заработувам, на паметен начин. Не очекувам совршени одговори, но доколку некој има некоја минута и од искуство можи да ме поучи, би бил премногу благодарен.
Малку позадина за мене, имам 22 години и работам во ИТ сверата скоро 2.5 години, моментално за странска фирма.
За моја возраст искрено заработувам премногу. И не се чуствувам сеуште спремен разумно да менаџирам со пари. Заработувам 4000 евра месечно од странски клиент, и едноставно ме мачи фактот дека ништо не правам со парите и едноставно така ми стојат на банка и не ми е сеедно.
Не сакам да ги трошам на работи што ќе ме направат да се чуствувам добро во моментот (храна, алкохол, проводи, супстанци и др работи кои немаат никаква поента во долг рок).
На ум ми е веќе подолго време да ги урочам парите на банка и да стасува % заработка од камата на подолг временски период, бидеќи мислам дека на подолг временски период дека ќе ми се исплати најмногу, но сум отворен и на други начини на кои би имал заработка. Моментално читам книга The Psychology of Money од Morgan Housel, и ме инспирираше да ја отворам темава.
Просветлете ме