Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo dechki,
vo plan sum da zemam Opel astra gtc (2004-2007) pa sakav da ve prasham spored vas koj motor e podobar
1.6 benzin ili 1.7 dizel
Za dvata motora imam slushnato i prednosti i mani pa sakam da slushnam i vashe mislenje?

1.6 e познат по потрошувачката на масло..а астра од 2005 ќе има 300 000 км минимум па сеа рачунај...

Најдобар избор тие 1,9 моторот на фиат, нема смрт тој и на 400 000 км.

Здраво. Има некој искуство со Re Drive Скопје? Само кај нив најдов апдејт на софтвер и навигација за мојата кола, и цената е ок.

Zdravo dechki,
vo plan sum da zemam Opel astra gtc (2004-2007) pa sakav da ve prasham spored vas koj motor e podobar
1.6 benzin ili 1.7 dizel
Za dvata motora imam slushnato i prednosti i mani pa sakam da slushnam i vashe mislenje?
Исто размисли добро дали можиш да опстојуваш само со две врати, сега и по некоја година. А resale value на таквите е многу пониска зошто и не ги сака голем процент на купувачите.

Zdravo dechki,
1.6 benzin ili 1.7 dizel
1.6 e познат по потрошувачката на масло..а астра од 2005 ќе има 300 000 км минимум па сеа рачунај...

Најдобар избор тие 1,9 моторот на фиат, нема смрт тој и на 400 000 км.

Моата Астра Х е 2004та, 1.9CDTI 88kW 120КС 16V. На табла ~160.000км имаше а на компијутер 230.000км. 2 и кусур године га возим и да чукнем у дрво моторот е коска.

А инаку да, кој и да те л'же дека Астра Х од 2004-5 е под 200.000 не му веруј. Освен ако е прв газда и го знаеш лично чуекот.

1.7cdti e nezamenliv.
1.9cdti mozi voda da mu nosi. Gi vozam i dvata motori. Za brzina 1.9 da,ama za kvalitet 1.7.

Да, сум слушнал за квалитет на 1.7. Јапонски мотори мислим дека беа, и многу добар глас ги бие. Како и да е, нема да се погреши меѓу двете. Е сеа или колата да ти е од близок чуек или да имаш мајстор саглам па да не те заебе некој. :ROFLMAO:

Да, сум слушнал за квалитет на 1.7. Јапонски мотори мислим дека беа, и многу добар глас ги бие. Како и да е, нема да се погреши меѓу двете. Е сеа или колата да ти е од близок чуек или да имаш мајстор саглам па да не те заебе некој. :ROFLMAO:
1.7 јапонски исузи мотор,
1.9 фиат мотор.

Џенерал моторс ко америчка фирма по дифолт не инвестира у дизели, па затоа опел нема свои дизелаши туку ги позајмува за европскиот пазар.

Безнинците на опел не ги бие добар глас. Посебно проблеми со мешање на антифриз и уље.

1.9 e dobar motor ama baram gtc so motor do 105ks. A sto mislite za 1.4 benzin/plin?

ја го имам тој мотор, пали вози, многу ефтино одржавање. Само малце трома ќе ти биде у споредба со 1.6 или дизелите, али за почетник мислам дека е доволно, не ти треба повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom