За опасност да, ама за ова нуклеаркиве, скоро па невозможно. Впрочем ако САД го распаднале СССР, зашто тогаш не се закануваа или употребија нуклеарки?многу опасна ситуација е ова, еден чекор до нуклеарен холокауст е планетава
За опасност да, ама за ова нуклеаркиве, скоро па невозможно. Впрочем ако САД го распаднале СССР, зашто тогаш не се закануваа или употребија нуклеарки?многу опасна ситуација е ова, еден чекор до нуклеарен холокауст е планетава
Проста е работава, ќе разбереш лесно, 80ти сме биле неколку пати на чекор до нуклеарна војна, жива среќа што не се случило. Затоа се собрале неколку паметни луѓе и се договарале, и измислиле неколку механизми за да не дојде до смак света. Тие се INF, ABM и START. САД се повлекоа од INF и ABM а сега не ги пуштаат руските инспектори да влезат у САД...можеш да замислиш?За опасност да, ама за ова нуклеаркиве, скоро па невозможно. Впрочем ако САД го распаднале СССР, зашто тогаш не се закануваа или употребија нуклеарки?
Нуклеарна војна во никој случај нема да видиме, затоа не знам што толку се повикувате на нуклеарки. Во таков случај сите лидери, олигарси губат, а тие не се ретардирани па да превземаат активности за да губат и со месеци да живеат во бункери додека се намали радијацијата.Проста е работава, ќе разбереш лесно, 80ти сме биле неколку пати на чекор до нуклеарна војна, жива среќа што не се случило. Затоа се собрале неколку паметни луѓе и се договарале, и измислиле неколку механизми за да не дојде до смак света. Тие се INF, ABM и START. САД се повлекоа од INF и ABM а сега не ги пуштаат руските инспектори да влезат у САД...можеш да замислиш?
START договорот, 3 или кој и да е по ред ги обврзува на инспекции и некои такви заебанции.
Да сумирам...не постои никаков механизам за заштита, и САД ја напаѓа Русија како муви без глави, и им дава оружје на украинците да можат да гаѓаат у руска територија што никад до сега не било пракса у било која прокси војна. Ако видат мејд и USA ќе биде и сделано в России биди сигурен у тоа.
Проблем е што излегува работата од контрола, а не постои ограничено користење на нуклеарно оружје. Ако се запукаат конвенционално тоа ќе оди до онаа мера до која некој не почне да губи, и тоа сериозно. тогаш ќе почне да се размислува на штракање на црвени дугмиња. Од друга страна нема механизам за заштита, тоа е најголемиот проблем. Ни Русија ни САД не се спремни да возвраќаат, нема да има втор...така е направено тоа оружје. Штом се детектира напад се реагира автоматски, додека ракетите се у лет.Нуклеарна војна во никој случај нема да видиме, затоа не знам што толку се повикувате на нуклеарки. Во таков случај сите лидери, олигарси губат, а тие не се ретардирани па да превземаат активности за да губат и со месеци да живеат во бункери додека се намали радијацијата.
Тука е разликата. Јас гледам дека се што се случува е под целосна контрола, исто како кога играат шах, а тебе те бива за шах, па не знам зашто мислиш така.Проблем е што излегува работата од контрола,
nisto ti ne gledas... rusite ako resat da roknat nekoja nuklearka ke bide toa u zemja sojuznik na usa sto nema nuklearno oruzje. e posle ide onaa dilema ama ke ja imaat amerite. da vratat i sve da izgubat ili da kutat ko picki i da baraat UN nesto da prezeme.Тука е разликата. Јас гледам дека се што се случува е под целосна контрола, исто како кога играат шах, а тебе те бива за шах, па не знам зашто мислиш така.
Шах се играло и порано, ама секогаш имало линија...црвениот телефон. Сега нема ни телефон ни бутур, американците без мозок функционираат.Тука е разликата. Јас гледам дека се што се случува е под целосна контрола, исто како кога играат шах, а тебе те бива за шах, па не знам зашто мислиш така.
Очигледно не знаеш како функционира ПВО. Без навреда, пишуваш работи што немаат смисла.Русија го оневозможи целокупно ПВО на Украина во првите неколку денови, проблемот кој го има Русија е САД и аваксите.
Зашто Русите би рокнале нуклеарка кај некој многу послаб од нив и небитен? Што ќе постигнат Русите со тоа, а што САД би изгубиле?nisto ti ne gledas... rusite ako resat da roknat nekoja nuklearka ke bide toa u zemja sojuznik na usa sto nema nuklearno oruzje. e posle ide onaa dilema ama ke ja imaat amerite. da vratat i sve da izgubat ili da kutat ko picki i da baraat UN nesto da prezeme.
Демонстрација на решителност и справување со некој од противничките вазали.Зашто Русите би рокнале нуклеарка кај некој многу послаб од нив и небитен?
Справување со противнички вазал и демонстрација на решителност за САД и поважно - за другите вазали. Еднаш кога ќе видат дека САД не може да ги заштити од нуклеарен холакауст, ќе следи промена на парадигма.Што ќе постигнат Русите со тоа...
Ќе изгубат вазал, веројатно и решителност кај другите вазали да продолжат со војната против Русија.... а што САД би изгубиле?
Комуникацијата оди со 300000Км/с, на стадион на пример покасно го слушаат звукот навивачите што се у последни редови од тие пред телевизор што гледаат. За комуникациона техника знам доста така да брзината не е проблем.Очигледно не знаеш како функционира ПВО. Без навреда, пишуваш работи што немаат смисла.
Да погодиш воздушна мета треба да имаш нешто што ќе го носи проектилот до метата. Бидејќи метата постојано е во движење ти треба систем кој во секоја милисекунда ќе пресметува кои корекции треба да ги направи во летот. Тоа се постигнува со радар, истиот тој мора да биде или во ракетата или возилото од каде е истрелана ракетата. Што поблиску до метата, тоа подобро. Секоја друга комуникација со надворешни системи е пребавна. Комуникација од радар на авакс до лансер, комуникација од лансер до ракета, можеби сателитска комуникација, тешки глупости. Не функционира така. Често пати треба да истрелаш повеќе ракети кон една цел, токму заради прецизноста.
Настрана што секој авион од 80тите наваму има некој систем на електронски контра мерки кои можат да попречуваат комуникација.