Политиките на Бугарија кон Македонија

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
Мислам дека нај добре ке е да дојдат од надвор историчари и да напишат историјата на целиот Балкан и таа да се прифати од сите. Инаку оправија нема
a tebe sto razlika ti pravi toa? eve mene ic ne mi e gajle sto vie mislte deka ste deca na asparuh, tesla, samanta foks i nelson mandela... totalno nebitno mi e so sto se zamarate tamu. vas problem, terajte si magareto.

biten moment e da sfatite deka nitu ve sakame, nitu ve custvuvame ko nasi nitu ni ste simpaticni. sakame da imame ok odnosi so vas ali realno pobitni ni se duri i fokite na island. ako sakate da izgradime autopat, zeleznica i nekoj takvi stvari arno ako nekete ni toa ne mora. eve probaa let da napravat i ne ide... ednostavno za nas ste nebitni. pomirete se so toa.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
753
Поени од реакции
1.995
Она што најмногу ги нервира Бугарите во Бугарија е отворениот антибугаризам што се шири во РСМ и крадењето на историјата. Просечниот Бугарин не ви разбира, он вели - први ги признавме како држава, имаме најголем придонес од друга светска сила, Русија да ги признае, во тежок момент / војната со УЧК/ им дадовме оружје бесплатно. Сега ги снабдуваме со струја и гас и пак јадат гомна.
И тоа ги прави, благо кажано, негативни кон вас, бидејќи не наоѓаат објаснување за ширењето антибугаризма во РСМ
Одговорот на твоето прашање се вика вето.За ваквиот развој на настаните барај ја кривицата кај вашите политичари.Пред ветото антибугаризмот беше сведен на минимум.Едноставно преку к.р ни е од уцени.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
Одговорот на твоето прашање се вика вето.За ваквиот развој на настаните барај ја кривицата кај вашите политичари.Пред ветото антибугаризмот беше сведен на минимум.Едноставно преку к.р ни е од уцени.
Вај вај вајјјј...Абе вие сериозни сте биле, Бугарите биле уценети, на крајот и жртви ќе испаднат....

Додуша тие однесоа Треблинка во смрт илјадници Евреи и на крајот викаат дека ги спасиле, па за друго не ќе се прават на три и пол...

Отсега глупоста ќе ја мерам во Бугари: Глуп си 1 бугар на метар квадратен.

segafredo

The Grey Cardinal
Член од
21 ноември 2022
Мислења
296
Поени од реакции
563
a tebe sto razlika ti pravi toa? eve mene ic ne mi e gajle sto vie mislte deka ste deca na asparuh, tesla, samanta foks i nelson mandela... totalno nebitno mi e so sto se zamarate tamu. vas problem, terajte si magareto.

biten moment e da sfatite deka nitu ve sakame, nitu ve custvuvame ko nasi nitu ni ste simpaticni. sakame da imame ok odnosi so vas ali realno pobitni ni se duri i fokite na island. ako sakate da izgradime autopat, zeleznica i nekoj takvi stvari arno ako nekete ni toa ne mora. eve probaa let da napravat i ne ide... ednostavno za nas ste nebitni. pomirete se so toa.
Какво право имаш, од пичка си мајна на 11000 км, да му даваш разум на народот во Македонија

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
Какво право имаш, од пичка си мајна на 11000 км, да му даваш разум на народот во Македонија
pa pogolemo od nekoj tatar sto ne e ni makedonec. jas sum makedonec duri i na mars da sum toa ke sum. ti si tatarsko gomno sto zalutalo na makedonski forum. :toe:

segafredo

The Grey Cardinal
Член од
21 ноември 2022
Мислења
296
Поени од реакции
563
pa pogolemo od nekoj tatar sto ne e ni makedonec. jas sum makedonec duri i na mars da sum toa ke sum. ti si tatarsko gomno sto zalutalo na makedonski forum. :toe:
Ти си лајнар, не македонец. Уживаш си на австралијски стандард и лесно ти е да сереш лајна оттаму. Уште еден псевдопатриот

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
Ти си лајнар, не македонец. Уживаш си на австралијски стандард и лесно ти е да сереш лајна оттаму. Уште еден псевдопатриот
pa ako sakas da uzivas na avstraliski standard dojdi i ti tuka. ako ne jadi bugarski lajna u bugarija i ne zamaraj.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
753
Поени од реакции
1.995
Вај вај вајјјј...Абе вие сериозни сте биле, Бугарите биле уценети, на крајот и жртви ќе испаднат....

Додуша тие однесоа Треблинка во смрт илјадници Евреи и на крајот викаат дека ги спасиле, па за друго не ќе се прават на три и пол...

Отсега глупоста ќе ја мерам во Бугари: Глуп си 1 бугар на метар квадратен.
Абе дај препрочитај шо сум напишал.Јас викам дека нас Македонците преку к.р ни е од уцени.Не заебавај и ти.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.717
Поени од реакции
9.310

segafredo

The Grey Cardinal
Член од
21 ноември 2022
Мислења
296
Поени од реакции
563
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.717
Поени од реакции
9.310
Има ли антибугаризам, нема ЕУ. Тоа е она што цело време се обидувам да ви го зачукам во главите
Нема ЕУ, туку ќе дозволите Русија да ровари на Балканот. Ако надвладее, Сибир ќе ви биде поблиску отколку што ви се чини. Само така продолжете.

А во случај Кина да пробие на Балканот, има да завршите во кампови за превоспитување заедно со вашите браќа Ујгури.

Сега одберете како ќе ви биде подобро.

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2010
Мислења
144
Поени од реакции
103
Му се мочам на ЕУ, друштво на педофили, педери и по некој татар
Проблемот го гледам, шо многу нечовечен народ останавме во државичево. Без никаква желба за просперитет, никаков идеализам. 0
Се виде од европските вредности, се мочам на нив.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
Абе дај препрочитај шо сум напишал.Јас викам дека нас Македонците преку к.р ни е од уцени.Не заебавај и ти.
Извини што те навредив. Најголема навреда за мене би била да ме помислат Бугарин. Така да уште еднаш ти се извинувам..

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Не ги вреѓајте ке ве пријават у влада и ќе прават протести пред македонска амбасада дека имало нетрпеливост спрема нивната нација.

Kajgana Shop

На врв Bottom