Rolling Paper
Џокер Ноле
- Член од
- 21 јануари 2023
- Мислења
- 252
- Поени од реакции
- 521
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Море ретарду, ретардиран, Ноле уште 2 пати да се прероди никојпат нема да биде ценет како Надал и Федерер па макар уште 10 гренд слема да освои, заборавен ке боде за 15 год, нема став, нема однос нема ништо општо шампионско, види му ја прво фацана селска, како за на ливада бали да крева
Работа која слабо се потенцира а фановите на Федерер добро ја памтат иако претпоставувам голем дел од нив не ја ни отвараат темата веќе.
Кога Федерер имаше 35, голем дел од нив го потенцираа тоа со оглед дека тој период он беше најдобриот на сите времиња, на какво ниво игра на тие години и дека тоа е до тој момент нешто невидено а го земаа како карактеристика која е уникатна за еден тенисер.
Новак после 30та година денес го освои својот 10ти слем, ДЕСЕТТИ слем, буквално пола од своите слемови ги освојува после 30та година и како таков е единствен во историјата на тенисот, чисто за илустрација, Новак после 30 има 10 слема, Надал 8, Федерер 4. Во последната фаза од неговата кариера сервира подобро од било кога, а на АО го има и можда најакиот форхенд у своја кариера, имаше баш на графика денес дека далеку е помоќен од 2021 и 2020 кога освојувал. Па сега се поставува прашањето за лимитот на еден тенисер, кога е неговиот прајм? Сериозно, кога Новак е во прашање, кога му е прајмот со оглед на бројките што ги има после 30та.
Ова е поместување на сите стандарди у тенисот кои до пред неколку години важеа, во 2012 делуваше импресивно како Федерер освојува Вимблдон на 30 години па потоа за неговиот следен слем чека тек да напуни 35 за да го освои, и тоа делуваше како нешто воув во тој момент што е и апсолутно точно, за да откако Новак полни 30, покаже неверојатна константност и освои 10 слема, на сите можни подлоги патем, на 34 ги бркаше сите слемови во една година, го изгуби само финалето во Америка. Ненормален му е и скорот од неговите последни 12 финалиња после 30та, каде има 10 освоени слем титули, поразите му се само од Вавринка и Медведев ако не се лажам и двата на ЈуЕс оупен, за Медведев сум сигурен, за Вавринка не баш, ама ваљда е и ова точно, сите останати финалиња ги добил.
Импресивно у секој случај, нешто што пред 10 години звучеше надреално и невидено до сега во тениската историја.
Да бе да у право си, го изумив тоа шлакање, мислам беше со короната, знам со затворен кров се играше, језиво за гледање, има причина зашто било заборавено ова.Надал е на РГ, не е Вавринка
Ебате прајмот и надреалното сервирање ако нема освоено ОИ и ако остане на еден Дејвис Куп
(саркастичен пост во стилот на ига еклерче )
druze,abe taa e temata ovde.Milion temi ima,nie sme na tenis,neli.Za sho da pishuvame ovde.Da beshe Nadal ke beshe ok,ili ?Скурцавте веќе со Новак ајде доста е,чекам уште на ударни вести на Сител,Телма прва вест да биде и да гасам нет,го паднавте интернетот дефинитивно, па Вардар кога стана европски шампион не пишувавте и славевте толку како за Новак сега.
Џабе, пак ќе ти напише сеа нешто за он да биде у право.
@Syn гледај од 5:00 натака, џабе му се смееше на @Stefan-kobe кога збореше дека вечерниот термин на Род Лејвер арена му е омилен на Ноле и дека најдобриот тенис го игра во овие услови.
Теорија нема ова да го има кажано, значи 0% шанси за истото.
Теорија нема ова да го има кажано, значи 0% шанси за истото.
Добро друго е од тука кога ќе го прочиташ, а не вака споени трите реченици и изгледа како да се курчи. Ок му е изјавата.![]()
Đoković: Isprovociraju me i onda igram iz inata, mogu da osvojim svaki grend slem, protiv bilo koga | Mozzart Sport
Lako bi bilo da je samo u pitanju tenis, igra u polju, dvojica sa reketima, pa ko bude bolje, ko šta ponese, što bi rekao naš narod.Ali, za Novaka Đok...www.mozzartsport.com