Рамна Земја?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Нема проблем и тебе ќе те откачиме ментеш. Еби си матер и ти си на игнор кај мене на неодредено време. Кој не е спремен за сериозна дебата ќе биде кај мене на игнор а инаку отворен сум за сите останати.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.133
Поени од реакции
9.805
А тоа што научниците те/не‘ забављаат со нивната вера (!!!) дека Вселената и животот настанале сами од себе и се надеваат (!!!) дека во некој ќош од Вселенава ќе го откријат тоа кое не постои, не значи дека таквите вера и дела имаат некоја научна тежина, вредност и значење.
Имаат научна тежина на ниво на Star Track или на Star Wars...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Имаат научна тежина на ниво на Star Track или на Star Wars...
Може ќе сакаш да избришеш Star Trek, со оглед на тоа шо има доста технологија која е научна фантастика за периодот кога се правени сериите, ама денес е секојдневие. Знаеш ствари ко рачни компјутери, подвижни комуникатори, репликатори, процесни единици со звучно препознавање наредби, прозирен алуминиум, безжични слушалки, автоматски врати, телеконференции, рамни екрани со големи димензии, геолокација, биометричка идентификација. Ваљда има уште ствари, ама овие се очигледни до тој степен шо добар дел се до толку инкорпорирани во секојдневието шо не ги ни приметуваме.

:D

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.133
Поени од реакции
9.805
Автоматски споено мислење:

Ваљда има уште ствари, ама овие се очигледни
Па толку е светскиот напредок после фамозниот телефонски повик на Никсон на првото наводно "слетување на месечината" со фиксен телефон на ова последново "слетување на месечината" немаш директен пренос на ТВ заради немање интернет врска а па камоли повик со фиксен телефон...
Screenshot_2023-01-28-14-26-31-32_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Но најбитното го заборави: :pos:
Screenshot_2023-01-28-14-19-20-64_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Screenshot_2023-01-28-14-29-20-01_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Ако со 4КБ РАМ се слетува на месечината замисли со мобилен каде можеш да слеташ... Можеби и мобилните еден ден како на Трансформерс ќе се претвораат во ракети и Тесла автомобили :pos:
Screenshot_2023-01-28-14-49-21-73_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg Screenshot_2023-01-28-14-48-54-30_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594

Па толку е светскиот напредок после фамозниот телефонски повик на Никсон на првото наводно "слетување на месечината" со фиксен телефон на ова последново "слетување на месечината" немаш директен пренос на ТВ заради немање интернет врска а па камоли повик со фиксен телефон...
Прегледај го приврзокот 364281
Но најбитното го заборави: :pos:
Прегледај го приврзокот 364279
Прегледај го приврзокот 364283

Ако со 4КБ РАМ се слетува на месечината замисли со мобилен каде можеш да слеташ... Можеби и мобилните еден ден како на Трансформерс ќе се претвораат во ракети и Тесла автомобили :pos:
Разбирам дека имаш бујна фантазија, ама не знам оти те изненадува "рамот" на компјутерот за навигација. Истиот е направен да врши мал број доста специфични задачи и ништо повеќе. Башка софтверот му е пишан во асемблер.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.227
Поени од реакции
12.213
Двајца христијани ја тупат работата за нешта кои се надвор од нивните црковни учења и се држат до догма, и вие другите се заморувате со нив, па и дискусии ти реков ми рече...
Оставете ги да си носат крстот или што би рекле од истокот: кармата мора да си ја отплатат, оставете ги да лудуваат - нема сигурно да се променат заради вас или форумов :)
Рамна им е Земјата? Нека им е рамна, фрлете им пепел... од таму дошле, таму и ќе заминат. ;)

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.051
Поени од реакции
5.236
Може ќе сакаш да избришеш Star Trek, со оглед на тоа шо има доста технологија која е научна фантастика за периодот кога се правени сериите, ама денес е секојдневие. Знаеш ствари ко рачни компјутери, подвижни комуникатори, репликатори, процесни единици со звучно препознавање наредби, прозирен алуминиум, безжични слушалки, автоматски врати, телеконференции, рамни екрани со големи димензии, геолокација, биометричка идентификација. Ваљда има уште ствари, ама овие се очигледни до тој степен шо добар дел се до толку инкорпорирани во секојдневието шо не ги ни приметуваме.

:D
Па целта од тие бесконечни СФ серии и филмови, кои се снимани и прикажувани со децении, пред повеќе генерации од луѓе е токму таа: да ги подготви луѓето за она кое техничко-технолошки ќе се случи во текот од нивните животи, во реално време, а не во некоја недочекана иднина, што значи дека и авторите на тие серии и технотроните богови однапред имале испланирано „што и како„ од техничките производи ќе им се пласира на луѓето, но онака бавно, постепено, „на лажичка„ за да не им текне (на луѓето) дека нивните мозоци се веќе испрограмирани преку сериите, така да сето она кое е веќе видено во самите серии, на испрограмирените им доаѓа како нормална природна појава...

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.133
Поени од реакции
9.805
не знам оти те изненадува
Да е само за рамот... Веќе смешно е да се коментира таа фамозна 1969-та и наводното слетување на месечината. Цел свет е веќе свесен дека тоа е исценирана лага во Холивудски стил.
Повикот на Никсон од фиксен телефон наводно да контактира со "актернаутите" на месечината? Веруваш во тоа ? Сериозно? Мене тоа ме изненадува колку било едноставно да се пројде туку така низ Ван Аленовите појаси и тоа неколку пати небаре обична прошетка правеле до Месечината. Мене не ми е јасно како има уште луѓе како тебе кои веруваат во тие глупости. И после јас сум имал бујна фантазија. Па таа бујна фантазија токму НАСА ја смисли за да наседнат таквите ко тебе на приказни од типот на вселена, сателити, ракети и планети. Стар Трек е само обично програмирање како и повеќето такви слични жанрови на серии. Самиот збор ПРОГРАМА значи да те подготват односно програмираат со она што ти се нуди на ТВ,на училиште,преку книги,игрици и други т.н информативни средства да ти наметнат имагинативна и остроумна приказна се со цел контрола на умот најчесто преку страв или некаков вид на психолошко убедување за тоа како да мислиш, што е нормално или како да се однесуваш во животот со цел да бидеш прифатен од социјалното општество. Па само види кај нас на колку основи се поделени луѓето заради "програмирање" од политички партии, спортски клубови или политички настани. Се е заради ПРОГРАМИРАЊЕ.
Општо охрабрените однесувања се: многу да работиш, легни си рано за да бидеш свеж за работа следниот ден, биди секогаш совршен и никогаш не се лути, победа (конкуренција наместо меѓусебна зависност), да се облечеш на начин кој те спојува со останатите и други "програми".
Програмирањето и рекламирањето се тесно поврзани и се засноваат на цврста наука за психологијата и човечкото однесување. Психоанализата и рекламирањето одат рака под рака. Дали тоа ти е кошмар или врвно блаженство зависи од тебе да одлучиш.
Во таков систем секако слободата и слободното изразување е илузија односно говорење на вистината се зема како говор на омраза ако поинаку размислуваш веднаш си изолиран од општеството и фамилијата и дури може и да ти наштетат а некои губат работни места и дури на некои им ги загрозуваат животите итн. Да не се повторувам имам пишувано за ова... Screenshot_2023-01-29-01-53-47-12_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.051
Поени од реакции
5.236
Да е само за рамот... Веќе смешно е да се коментира таа фамозна 1969-та и наводното слетување на месечината. Цел свет е веќе свесен дека тоа е исценирана лага во Холивудски стил.
Повикот на Никсон од фиксен телефон наводно да контактира со "актернаутите" на месечината? Веруваш во тоа ? Сериозно? Мене тоа ме изненадува колку било едноставно да се пројде туку така низ Ван Аленовите појаси и тоа неколку пати небаре обична прошетка правеле до Месечината. Мене не ми е јасно како има уште луѓе како тебе кои веруваат во тие глупости. И после јас сум имал бујна фантазија. Па таа бујна фантазија токму НАСА ја смисли за да наседнат таквите ко тебе на приказни од типот на вселена, сателити, ракети и планети. Стар Трек е само обично програмирање како и повеќето такви слични жанрови на серии. Самиот збор ПРОГРАМА значи да те подготват односно програмираат со она што ти се нуди на ТВ,на училиште,преку книги,игрици и други т.н информативни средства да ти наметнат имагинативна и остроумна приказна се со цел контрола на умот најчесто преку страв или некаков вид на психолошко убедување за тоа како да мислиш, што е нормално или како да се однесуваш во животот со цел да бидеш прифатен од социјалното општество. Па само види кај нас на колку основи се поделени луѓето заради "програмирање" од политички партии, спортски клубови или политички настани. Се е заради ПРОГРАМИРАЊЕ.
Општо охрабрените однесувања се: многу да работиш, легни си рано за да бидеш свеж за работа следниот ден, биди секогаш совршен и никогаш не се лути, победа (конкуренција наместо меѓусебна зависност), да се облечеш на начин кој те спојува со останатите и други "програми".
Програмирањето и рекламирањето се тесно поврзани и се засноваат на цврста наука за психологијата и човечкото однесување. Психоанализата и рекламирањето одат рака под рака. Дали тоа ти е кошмар или врвно блаженство зависи од тебе да одлучиш.
Во таков систем секако слободата и слободното изразување е илузија односно говорење на вистината се зема како говор на омраза ако поинаку размислуваш веднаш си изолиран од општеството и фамилијата и дури може и да ти наштетат а некои губат работни места и дури на некои им ги загрозуваат животите итн. Да не се повторувам имам пишувано за ова...Прегледај го приврзокот 364344
Она кое мене лично ми е нејасно и неприфатливо околу приказната за „качувањето„ на Месечината дури и да е тој настан вистинит, е следното: имаш 3 ликови, кои се нафатиле на патување за кое нема никаква сигурност дека ќе биде “глатко“ (некои од претходните искуства со “лансирање„ луѓе во Вселената се завршувале фатално по нивните животи), ликовите летаат со денови (цца 3 ден.) кон Месечината, се спуштаат на небеско тело од кое не постојат искуствени сознанија за неговата природа и реални услови, се враќаат на Земјата за цца 3 денови и сето тоа се завршува „хепи„?...

И, со кој памет 3 ликови се одлучиле да одат на патување без предвилив исход, небаре се работи за преоѓање на маалски сокак? Без мисла дека постои голема веројатност дека ќе ги изгубат животите?...

Ако почнеме да ги гледаме нештата уште подетаљно, ќе наидеме на куп апсурдни моменти, за кои никој не може да даде разумен, убедлив и прифатлив одговор, како што тоа беше прикажано на еден видео-запис, на кој аматер, автор на записот, со неверојатна проникливост ги посочи безмалку сите можни проблеми кои 3-те славни “месечари„ би ги имале на патот кон Месечината, на самата Месечина и на враќање од Месечината кон Земјата.

Начинот на кој е изведено славното слетување на Месечината и начинот на кој истото ни е прикажано, води кон заклучок дека организаторите на летот кон Месечината практично подготвиле совршен лет, без никаков проблем, без никаква непознаница...се‘ се одвивало идеално, како во приказните...

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.133
Поени од реакции
9.805
Она кое мене лично ми е нејасно и неприфатливо околу приказната за „качувањето„ на Месечината дури и да е тој настан вистинит, е следното: имаш 3 ликови, кои се нафатиле на патување за кое нема никаква сигурност дека ќе биде “глатко“ (некои од претходните искуства со “лансирање„ луѓе во Вселената се завршувале фатално по нивните животи), ликовите летаат со денови (цца 3 ден.) кон Месечината, се спуштаат на небеско тело од кое не постојат искуствени сознанија за неговата природа и реални услови, се враќаат на Земјата за цца 3 денови и сето тоа се завршува „хепи„?...

И, со кој памет 3 ликови се одлучиле да одат на патување без предвилив исход, небаре се работи за преоѓање на маалски сокак? Без мисла дека постои голема веројатност дека ќе ги изгубат животите?...

Ако почнеме да ги гледаме нештата уште подетаљно, ќе наидеме на куп апсурдни моменти, за кои никој не може да даде разумен, убедлив и прифатлив одговор, како што тоа беше прикажано на еден видео-запис, на кој аматер, автор на записот, со неверојатна проникливост ги посочи безмалку сите можни проблеми кои 3-те славни “месечари„ би ги имале на патот кон Месечината, на самата Месечина и на враќање од Месечината кон Земјата.

Начинот на кој е изведено славното слетување на Месечината и начинот на кој истото ни е прикажано, води кон заклучок дека организаторите на летот кон Месечината практично подготвиле совршен лет, без никаков проблем, без никаква непознаница...се‘ се одвивало идеално, како во приказните...
За тоа како изгледаат лицата на тројцата "месечари" наместо радост се гледа разочарување на нивните лица затоа што слетувањето на месечината е изрежирано во студио...
Screenshot_2023-01-29-10-55-56-38_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg Screenshot_2023-01-29-10-56-01-64_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg Screenshot_2023-01-29-10-56-04-95_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg Screenshot_2023-01-29-10-56-15-06_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.133
Поени од реакции
9.805

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.011
#EclipsesOnFlatEarth
Леле...стигнавме и до TikTok...од таму баш ќе научиме нешто. :D
Ова видео ме подсетува на тие транс фриковите и вокерите во TikTok што имаат да кажат нешто.

Треба една рамноземjашка комуна да си направите во TikTok, таму барем помалку ќе ви се смеат отколку тука.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.004
Поени од реакции
1.301
ako zemjata e ramna,zoshto togash i mesecinata ne e ramna,sonceto,pa i drugite planeti.Zoshto se topki ,ne se ramni,do tolku gledame,in live,zoshto samo zemjata e ramna. Za drugar prashuvam :)

Kajgana Shop

На врв Bottom