Да е само за рамот... Веќе смешно е да се коментира таа фамозна 1969-та и наводното слетување на месечината. Цел свет е веќе свесен дека тоа е исценирана лага во Холивудски стил.
Повикот на Никсон од фиксен телефон наводно да контактира со "актернаутите" на месечината? Веруваш во тоа ? Сериозно? Мене тоа ме изненадува колку било едноставно да се пројде туку така низ Ван Аленовите појаси и тоа неколку пати небаре обична прошетка правеле до Месечината. Мене не ми е јасно како има уште луѓе како тебе кои веруваат во тие глупости. И после јас сум имал бујна фантазија. Па таа бујна фантазија токму НАСА ја смисли за да наседнат таквите ко тебе на приказни од типот на вселена, сателити, ракети и планети. Стар Трек е само обично програмирање како и повеќето такви слични жанрови на серии. Самиот збор
ПРОГРАМА значи да те подготват односно програмираат со она што ти се нуди на ТВ,на училиште,преку книги,игрици и други т.н информативни средства да ти наметнат имагинативна и остроумна приказна се со цел контрола на умот најчесто преку страв или некаков вид на психолошко убедување за тоа како да мислиш, што е нормално или како да се однесуваш во животот со цел да бидеш прифатен од социјалното општество. Па само види кај нас на колку основи се поделени луѓето заради "програмирање" од политички партии, спортски клубови или политички настани. Се е заради
ПРОГРАМИРАЊЕ.
Општо охрабрените однесувања се: многу да работиш, легни си рано за да бидеш свеж за работа следниот ден, биди секогаш совршен и никогаш не се лути, победа (конкуренција наместо меѓусебна зависност), да се облечеш на начин кој те спојува со останатите и други "програми".
Програмирањето и рекламирањето се тесно поврзани и се засноваат на цврста наука за психологијата и човечкото однесување. Психоанализата и рекламирањето одат рака под рака. Дали тоа ти е кошмар или врвно блаженство зависи од тебе да одлучиш.
Во таков систем секако слободата и слободното изразување е илузија односно говорење на вистината се зема како говор на омраза ако поинаку размислуваш веднаш си изолиран од општеството и фамилијата и дури може и да ти наштетат а некои губат работни места и дури на некои им ги загрозуваат животите итн. Да не се повторувам имам пишувано за ова...
Прегледај го приврзокот 364344