ПрИтИ_гРл
Unforgivable ♥
- Член од
- 6 јуни 2006
- Мислења
- 2.554
- Поени од реакции
- 22
Аман бе шо напраи!! Не се некако ПРЕмногу?6 литра дневно, минимум.
НЕма везе. Јас ова лето, пиев многу и уште. Дневно секако 3 литри!
Аман бе шо напраи!! Не се некако ПРЕмногу?6 литра дневно, минимум.
Ако се напиеш поише од 7-8 литри вода (колку и да си тежок) паѓаш у кома :icon_excl А се појавуваат и проблеми со срцето.Сепак мислам дека ако човек има постојано потреба од вода, па ги пие тие 6-7-8-9-10 литри, треба да провери шеќер-меќер.
Некако претерано ми е толку многу, освен ако со сила ги пие.
Видов да, некој пиел 6 литри наводно... Може тоа да е негова слободна проценка па да не е баш 6 литри. Од 7 литри нагоре паѓаш у кома 100%.Па се` што е претерано не е добро.
Ама ете имало луѓе кои пијат толку многу, па не кажаа дека паднале во кома.
Не знам точно колку литри вода на ден можат да преработат бубрезите ама повеќе од 6 литри не е можно. Водата што нема да биде преработена од страна на бубрезите предизвикува разретчување на крвта, се намалува концентрацијата на сол на ниво што не е нормално, мозокот отекува, прави притисок на черепот и предизвикува главоболка, не може да ги врши мозокот виталните функции, како дишење на пример, и доведува до смрт. А ова се случува посебно кај тие што ќе се напијат во рок од неколку саата голема количина. Има случај кога жена што се натпреварувала во пиење вода умрела од интоксикација со вода.Ако почниме да пребаруваме по темава најламку 20 поста ќе најдиме кај шо вика : Пијам по 10 литри дневно!
Тоа не е можно, знаете ли тоа колку е само многу? Можда претерале вистина.
Јас она моено шо го кажав 3 литтри, го кажав од една обична проценка! Се дешава на ден и една чаша да се напијам едвај. Затоа мислам дека 10 се многу!