Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.361
Не знаат верувај...Ама тоа нема да ги спречи да те наречат шарен,платеник,сосоров војник итн. зошто не сакаш војна и сакаш побргу да се смират работите....
За да нема војна работите се смируваат со договори. Западна европа и САД досега немаат намера да седнат на преговарачка маса (ај еве ќе речам САД оти западна европа се нејзини марионети). Напротив, праќаат повеќе оружје и сосила регрутираат украинци да гинат.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.696
Поени од реакции
6.034
Bez nekoj dogovor nema sansi da zavrsi... A vikaat dobar dogovor e - koga dvete strani se podednakvo NEzadovolni

A jas kako sto gledam, ednata strana ne saka ni da pomisli za (bilo kakov) dogovor...

Čak sto više, I javno kazuvaat deka poslednite dogovori (Minsk) bile prevara za da se kupi vreme za podobro vojuvanje... Sve im ebam...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Клинтон ќе дојде и ќе ви каже дека се изедначени силите и дека исти жртви имаат и русите пошо другар му така му рекол. Затоа никој во Украина не дискутира за жртви.
Од уста не ме вадиш еј
Ако се информациите во корист на Русија, мора да се верува силно, кој не верува мајка да му умре. Кога е обратно, северџан, педер, нацист, шарен, пропагандисти....

I, koj e edinstvena opcija da zavrsi vojnata? Ama realno, ne zelbi od tipot "Rusija da se povlece , Putin da umre, sud za zlostorstva itn, itn... Ko misica na izbor da e..
Извлечи една од двете карти која сакаш, ама не ја влечи првата
брат, вие сте про војна, да сакавте да се смират работите немаше да поддржувате праќање оружје и дркање на видеа од расчеречени воници.
Русија изврши инвазија врз Украина, мирољубива е
Украина се брани од инвазија на Русија, про војна била
Самоубиство од заседа

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.696
Поени од реакции
6.034
Ti si, ako ne gresam, voeno lice.
Eve, te molam, spodeli informacija dali znaes druga takva "miroljubiva" drzava ko Ukraina sto ima oficijalna vojska pod kapa na drzava (Azov), sto za komandant ima lice bez voeno obrazovanie I edinstvena kvalifikacija mu e sto bil fudbalski huligan?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.516
Поени од реакции
27.335
брат, ајде не се брукај, сега антрополошки испитувања ќе правиме кога очигледно е истиот човек остарен. Него тој Уткин иако ја формирал Вагнер мислам дека моментално не е главен, можеби и не е во Вагнер пошто не го покажале на видео или слики. Пиригозин ги води платенициве сега.
https://facecomparison.toolpie.com/
https://www.betaface.com/demo_old.html Овде нацистот има поголем скор на сличност со Ед Харис одколку со Уткин.

screenbud-1722d4f8-76d7-4a5c-b68a-af5b8ef67a11.png screenbud-c6b98fd5-6011-40f5-95ba-2e83259b2207.png

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.726
Поени од реакции
42.316
Кажи ми како очекуваш да е исто лицето на човекот 25-30 години пред и потоа? Не ми треба софтвер да видам дека се иста особа. Секој што има две чисти истото ќе ти го рече.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.516
Поени од реакции
27.335
Кажи ми како очекуваш да е исто лицето на човекот 25-30 години пред и потоа? Не ми треба софтвер да видам дека се иста особа. Секој што има две чисти истото ќе ти го рече.
Биометријата на лицето не се менува, контурите остануваат исти. Има сличности, ама не е истиот човек. Ти си веруваш во тоа што сакаш и можеш да си продолжиш.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.996
Поени од реакции
5.611
брат, вие сте про војна, да сакавте да се смират работите немаше да поддржувате праќање оружје и дркање на видеа од расчеречени воници.
Јас не поддржувам ниту она што Русија го прави, да окупира суверена држава, ниту го оправдувам подбуцнувањето на западот и праќањето на оружје. Јас стопати имам речено дека војната со самото убиство на првиот Украинец/Русин ја изгубија двете држави.
I, koj e edinstvena opcija da zavrsi vojnata? Ama realno, ne zelbi od tipot "Rusija da se povlece , Putin da umre, sud za zlostorstva itn, itn... Ko misica na izbor da e..
Еве ќе ти одговорам со контрапрашање, повлечи си паралела, нешто слично е, и ќе си го сфатиш одговорот.

Еве во моментов Бугарија пробува да протне приказна каде се жртви, репресирани во Македонија, тепани итн. Што утре ако му текне да ни пратат тенкови и авиони да не бомбардираат, под изговор дека Бугарите тука се обесправени, ти еве што има да кажеш на тоа? Треба да се предадеме бидејќи тие се појаки и да прифатиме се што ќе побараат?

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Ti si, ako ne gresam, voeno lice.
Eve, te molam, spodeli informacija dali znaes druga takva "miroljubiva" drzava ko Ukraina sto ima oficijalna vojska pod kapa na drzava (Azov), sto za komandant ima lice bez voeno obrazovanie I edinstvena kvalifikacija mu e sto bil fudbalski huligan?
Грешиш, не сум воено лице

Русија со Вагнер, куварот на Путин му е командант
Македонија со Лавови
Србија со Арканови тигри
САД со ЦИА , блеквотер, грејстоун....
ВБ со Ист Индија корп
Франција со легија на странци

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.726
Поени од реакции
42.316
Од уста не ме вадиш еј
Ако се информациите во корист на Русија, мора да се верува силно, кој не верува мајка да му умре. Кога е обратно, северџан, педер, нацист, шарен, пропагандисти....

Извлечи една од двете карти која сакаш, ама не ја влечи првата

Русија изврши инвазија врз Украина, мирољубива е
Украина се брани од инвазија на Русија, про војна била
Самоубиство од заседа
Требаше да биде специјална операција. Војската беше за тоа планирана. Вие се потрудивте тоа да биде долга војна.

И ништо не се постигна исто како и со другите прокси војни на америка, Русија не пропадна од санкциите. Жртвите за украинците се огромни. И немој да ми речеш дека продолжувањето на оваа војна ќе ја ослободи Украина. Можеби, од својот народ.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Требаше да биде специјална операција. Војската беше за тоа планирана. Вие се потрудивте тоа да биде долга војна.
Нели се по планот оди бе? Како сега требаше ова требаше она?

Тоа што Путин така си ја нарекува не бега од фактот дека е инвазија. Ако фатам мува по дома и си ја крстам тигар, не значи дека тигар имам фатено.

Зошто е Русија мирољубива со специјална воена операција? И зошто е Украина воинствени кога се брани од сво?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.726
Поени од реакции
42.316

Тоа што Путин така си ја нарекува не бега од фактот дека е инвазија. Ако фатам мува по дома и си ја крстам тигар, не значи дека тигар имам фатено.

Зошто е Русија мирољубива со специјална воена операција? И зошто е Украина воинствени кога се брани од сво?
Украина не се брани, води војна за некој трет. Толку ли не ти фаќа главата?

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536

И ништо не се постигна исто како и со другите прокси војни на америка, Русија не пропадна од санкциите. Жртвите за украинците се огромни. И немој да ми речеш дека продолжувањето на оваа војна ќе ја ослободи Украина. Можеби, од својот народ.
Заборавив

Како помислуваат, како се осудуваат на воените планови на Пудин да им се противат?! Тие нацисти и педери во исто време
Автоматски споено мислење:

Украина не се брани, води војна за некој трет. Толку ли не ти фаќа главата?
Според тебе како ќе се брани Украина а да не е тоа водење војна за друг? Што требаше да направат според тебе да биде само бранење?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.822
Поени од реакции
34.074
Според тебе како ќе се брани Украина а да не е тоа водење војна за друг? Што требаше да направат според тебе да биде само бранење?
Со дигање на бунт и бркање на тие што ги натераа да војуваат за нивните туѓи интереси.

Затоа што „воена интервенција/операција“ не влече исти правни последици како војна.
Не си дете, мме. Треба некои работи да ти се јасни... И прекини сите да ги патронизираш со „дете ова, дете она“. Поинфантилен светоглед имаш од повеќето останати.

Kajgana Shop

На врв Bottom