Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Антрополошки кажано, милион докази имаш дека командниот кадар на Вагнер сите се нацисти, џабе постирате слики од Уткин кога бил помлад сакајќи да докажете дека „не е тој“. Уткин се нема појавено во јавност (физички) од 2016 год., а се верува дека живее мирен живот под друг идентитет. Сликава од десно е пред 20 години направена, а оваа од лево е од 2021ва.

Уште еден мал хинт да ти дадам, што ми даде еден професор по криминалистика. Кога не си сигурен, и се двоумиш, дали е истиот човек на повеќе слики спореди му ги ушите. Мислам доволно гледаш ти со твоите очи да ги споредиш ушите, и да ми кажиш дали се исти и зошто да?
Автоматски споено мислење:

Дали ги виде сликите од командантите на Вагнер што ги презентирав претходно и како се поздравуваат, и зошто не? И каде тоа доказ дека сум ги прескокнал Украинците? Повелете:

Уткин е нацист со тапија. Вагнер се нацистичка багра како и Азов Колку сакате постирајте слики, мики, мислам очигледно е...
Да го поздравиш професорот по криминалистика да си се намоча на дипломата и да ја ослободи позицијата на некој покадарен.

Операција на уши е најлесната и најефтина, и второ светот е отиден неколку векови пред знаењето на твојот професор, па денес дури и дете може да ти искуца фејс рекогнишн скрипта.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
Да го поздравиш професорот по криминалистика да си се намоча на дипломата и да ја ослободи позицијата на некој покадарен.

Операција на уши е најлесната и најефтина, и второ светот е отиден неколку векови пред знаењето на твојот професор, па денес дури и дете може да ти искуца фејс рекогнишн скрипта.
Абе користи што сакаш, очигледно е дека се работи за истиот човек, колку сакате и да ваѓате за широки усни, не биле ушите вакви можело така да ги напрај.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.068
Поени од реакции
9.475
Абе користи што сакаш, очигледно е дека се работи за истиот човек, колку сакате и да ваѓате за широки усни, не биле ушите вакви можело така да ги напрај.
Не бладај со тие нацистички приказни, нема врска тоа. И да се неколку случаи не е тоа релевантно, релевантен е фактот што Бандера е национален херој.
Да ти објаснам нешто, приказната со нацистите не е од сега, од WW2 е и после тоа. КГБ го убива Бандера 1952 иначе чисто колку за информација. После војната таа мрежа на нацисти работат за ЦИА користејќи го Рајнхарт Гелен кој го земале американците да работи за ЦИА после војната. Еве читај кој бил
WW2 знаеме како завршила и кои се заклучоите од истата, и Русија има право да убива нацисти се додека постои ОН и оваа меѓународна архитектура во светов.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
А кај гледаш дека јас сум негирал кој е човекот?
Па уште пред неколку денови ви пишав кој е, поентата на муабетот ми е дека професорот немал појма што зборува.
Вагнер се платеници, аутосорсинг што би рекле западниве, тешки да имавме такви и во Македонија. И јас да сум на место на Русите би ги пратил овие да гинат, ем ќе си го чистам општеството од трулежот, ем се спремни и психопати кои живеат за да убиваат.
Иста приказна и со Кадировци, екстремисти поради друга причина, поарно да гинат тие отколку да праќа регуларна војска и свој народ.

Тој постариот со тетоважите е Дмитри Уткин.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
WW2 знаеме како завршила и кои се заклучоите од истата, и Русија има право да убива нацисти се додека постои ОН и оваа меѓународна архитектура во светов.
Точно е дека знаеме како завршила, ама знаеме и како почнала.

Што ќе се случеше ако Хитлер не го нападнеше СССР?

Пактот Рибернтроп - Молотов?

Гушкањето на црвената армија со хитлеровите војници во Полска?

Поствоена Источна Европа и животот во неа?

Значи, точно дека црвената армија ја дала најголемата жртва во борбата со Третиот Рајх, но исто така има и други факти кои не треба да се заборават.

п.с. Не знам зошто ми ја споменуваш соработката на САД со Гелен?!

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.068
Поени од реакции
9.475
п.с. Не знам зошто ми ја споменуваш соработката на САД со Гелен?!
Затоа што тие ЦИА структури опстојуваат до ден денешен, дури јас лично мислам дека се пресуден фактор за растурање на СССР. Како такви работат против Русија, и русите имаат право да ги неутрализираат, а Путин ќе го направи тоа сега во корен.

Иначе Хитлер е креација на западот, само што им се има малку одметнато од раци или можеби не....сомнително е секако.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Ја незнам како може да се расправате дали вагнеровци биле или не неонацисти.

Вагнер најомилениот композитор на чика Хитлер.

Ама па и глупо е украинците да зборат за нацизам. Нека ќутат таму и нека го слушаат оркестарот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.430
Затоа што тие ЦИА структури опстојуваат до ден денешен, дури јас лично мислам дека се пресуден фактор за растурање на СССР. Како такви работат против Русија, и русите имаат право да ги неутрализираат, а Путин ќе го направи тоа сега во корен.

Иначе Хитлер е креација на западот, само што им се има малку одметнато од раци или можеби не....сомнително е секако.
Не е креација на западот, него на Вајмарска Германија. Хитлер бил агент кој бил инфилтриран во Работничката партија која подоцна станала Нацистичка партија. Само бил добар говорник и многу му се бендисало таму и дал отказ од службите, па ја продолжил кариерата во партијата.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
Хмм..Да, и тие децата од 3 месеци што погинаа кога ја погодија болницата во Киев, и тие веројатно биле нацисти во најава.

Значи, тоа што Русија ја напаѓа Украина со изговор дека ќе чисти нацисти, ми е еднакво дури и посмешно од тоа што Буш своевремено го нападна Ирак поради оружје за масовно уништување. Па уште со овие Повелбите на ООН каде Русија има одврзани раце да убива нацисти (а во нивните паравоени структури врие од истите) вие испаѓате посмешни.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.430
Клинтон ќе дојде и ќе ви каже дека се изедначени силите и дека исти жртви имаат и русите пошо другар му така му рекол. Затоа никој во Украина не дискутира за жртви.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
Rusite pak si ja raketirale nuklearkata sto ja imaat pod kontrola. Ccc....

Mamuviibam, svesni li ste site sto navivate za prodolzuvanje na vojnata, uste oruzje, uste tenkovi I sl... na kade odi cela rabota?
Не знаат верувај...Ама тоа нема да ги спречи да те наречат шарен,платеник,сосоров војник итн. зошто не сакаш војна и сакаш побргу да се смират работите....

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.706
Поени од реакции
6.070
Не знаат верувај...Ама тоа нема да ги спречи да те наречат шарен,платеник,сосоров војник итн. зошто не сакаш војна и сакаш побргу да се смират работите....
I, koj e edinstvena opcija da zavrsi vojnata? Ama realno, ne zelbi od tipot "Rusija da se povlece , Putin da umre, sud za zlostorstva itn, itn... Ko misica na izbor da e..

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.430
брат, вие сте про војна, да сакавте да се смират работите немаше да поддржувате праќање оружје и дркање на видеа од расчеречени воници.

Kajgana Shop

На врв Bottom