Јасно де, ама ќе се појави потреба за други способности кај луѓето, ти дадов пример со земјоделието. Плус умствените професии не можеш целосно да ги замениш, бидејќи АИ е како папагал и повторува од информациите кои ги има собрано, пак е потребно човек да внесе нови информации.
За уништување јбг, тоа си е циклус и неизбежна последица од сите досегашни наши активности.
Za potvrda za rezidentnost od UJP tetkata na shalter bara da i se dostavi tekovna sostojba od Centralen Registar od taa tamu tetka na shalter. Ja gledam deka ovde prvo AI nas kje ne zameni site pa i vas samite sho go pishete a tetkite na shalter posledni.
Za potvrda za rezidentnost od UJP tetkata na shalter bara da i se dostavi tekovna sostojba od Centralen Registar od taa tamu tetka na shalter. Ja gledam deka ovde prvo AI nas kje ne zameni site pa i vas samite sho go pishete a tetkite na shalter posledni.
Па не сум ни јас некој навијач на Њиндоњс и Гејц, ама како Линуксот паѓа на основни работи- паѓа како ништо друго, со носот надоле, ниеден ОС за општа употреба не паѓа така.
“Сопственост што не е твоја“: прашање бр. 1 е “работи или не“ алатката, ако си го почитуваш сопственото време нема да се занимаваш со Сталман и Линус и слични еготрипови.
Автоматски споено мислење:
Се роди љубов меѓу ботовите види ги како си се сакаат и симпатишат:
ако немаш Линукс, не си отишол доволно длабоко into the rabbit hole.
Ја имам линукс веќе пар години, едина работа е шо уште му верувам на гугл, па користам хром. Само дарлинг отишла чекор понапред па и брејв има инсталирано.
Нема Владе, тука сите сме црн појас во програмирање и мрежни поставувања у три сабајле да нѐ разбудиш и да нѐ прашаш за декомпозиција на варијабилност кај проста линеарна регресија одма ќе ти објасниме- сите сме такви, вклучително и @BilboBaggins, и он е таков, у сред ноќ да го прашаш за линеарна регресија и нејзините детерминанти он одма ќе ти одговори отшто знае сѐ!
Мислам дека ChatGPT е како кец на десетка за нас, со оглед дека успешно ги положил испитите за право.
Правосудството кај нас е идеално за замена со AI. Толку е корумпирано што нема друго.
Треба сите повисоки судски инстанци да се заменат со AI, апелациски, врховен и уставен суд. Додека основните судови сеуште треба да бидат водени од луѓе.
Ахаааа, само надевајте се. Ова е всушност оптимизам пројавен насекаде низ светот, конечното ослободување од кабалот на правниците. Владите низ светот ќе пуштаат искуствениот интелект да се примени до одредена мера, сѐ додека не стане закана за опстанокот на даночните обврзници и гласачкото тело. Што е закана за самата влада, некој тие луѓе ќе треба да ги бира и со некого да владеат и преку нечија невоља да се трипаат.
Имало некој типац у Канада требало да се појави на суд заради сообраќаен прекршок. Како бранител тој пријавил “адвокат“ вештачка интелигенција. При појавувањето на суд, преку СМС “адвокатот“ ќе му кажува што треба овој да му одговори на судијата. Ако е лично појавување во судница, мислам дека нема да му помине, не дозволуваат мобилни во судница. Ако е преку видео конференција тогаш можеби ќе му дозволат.
“Сопственост што не е твоја“: прашање бр. 1 е “работи или не“ алатката, ако си го почитуваш сопственото време нема да се занимаваш со Сталман и Линус и слични еготрипови.
Togas koristi si windows, i ne se zali za kako te spiuniraat ako te spiunira Bil Gejc, koga te mrzi da procitas KORISNA informacija kako sto i te mrzi da citas za se drugo osven americki politicari.
ако немаш Линукс, не си отишол доволно длабоко into the rabbit hole.
Ја имам линукс веќе пар години, едина работа е шо уште му верувам на гугл, па користам хром. Само дарлинг отишла чекор понапред па и брејв има инсталирано.
Togas koristi si windows, i ne se zali za kako te spiuniraat ako te spiunira Bil Gejc, koga te mrzi da procitas KORISNA informacija kako sto i te mrzi da citas za se drugo osven americki politicari.
Автоматски споено мислење:
Ete super, mozes na novoto retardirano drugarce da mu instaliras.
Само ретардуси што не си поштуваат своето време можат да штракаат вакви глупости. Додека ми требаше Линукс, користев Линукс. Беше грдо додека да го средиш да ти сработи нешто, основни работи. Не ми треба повеќе Линукс, чао Линукс. Сега му е редот на Њиндоњс и Ексел.
Изгубеното време никој не може да ти го врати. Али на вакви самопрогласени божици што мислат дека ќе живеат вечно не им се докажува ништо. Јас имам и подобра работа од ова да ти отварам очи, на Сталман ботот.
libreoffice имаш out of the box, можеш да отвараш и конвертираш документи од и во ms office без да плаќаш или да се ебаваш со кракови и активациски броеви или што и да се правеше
Само ретардуси што не си поштуваат своето време можат да штракаат вакви глупости. Додека ми требаше Линукс, користев Линукс. Беше грдо додека да го средиш да ти сработи нешто, основни работи. Не ми треба повеќе Линукс, чао Линукс. Сега му е редот на Њиндоњс и Ексел.
Изгубеното време никој не може да ти го врати. Али на вакви самопрогласени божици што мислат дека ќе живеат вечно не им се докажува ништо. Јас имам и подобра работа од ова да ти отварам очи, на Сталман ботот.
libreoffice имаш out of the box, можеш да отвараш и конвертираш документи од и во ms office без да плаќаш или да се ебаваш со кракови и активациски броеви или што и да се правеше
Ти да си конвертираш у таа Ексел верзија од 1997-2006. Врати се да прајме муабет кога Либре Оф-физ ќе добие Power Query, Data Model, Power Pivot. Не знаеш што е тоа? Да си ги навреш тија кракови и активациски бројки у кајшо сонцето не го огреало аматеру, да зависеше некој саглам од вас аматерите и ваквите аматерски хоби совети ќе му пропаднеше сѐ. Во третата деценија од 21-от век ти сакаш народ да си крши глава со VLOOKUP(INDEX(MATCH)), ахахаха!
За аматери е супер Либре Офиз, ако успееш да поработиш со него 15 минути пред да крахира. PowerBI е исто така бесплатен, за твоја информација- ама не е од “правоверните“ нели, Либре Оффиз ти кажал Сталман и ти ќе го шиткаш на наивни тоа како соодветна замена за Ексел.
Ти да си конвертираш у таа Ексел верзија од 1997-2006. Врати се да прајме муабет кога Либре Оф-физ ќе добие Power Query, Data Model, Power Pivot. Не знаеш што е тоа? Да си ги навреш тија кракови и активациски бројки у кајшо сонцето не го огреало аматеру, да зависеше некој саглам од вас аматерите и ваквите аматерски хоби совети ќе му пропаднеше сѐ. Во третата деценија од 21-от век ти сакаш народ да си крши глава со VLOOKUP(INDEX(MATCH)), ахахаха!
За аматери е супер Либре Офиз, ако успееш да поработиш со него 15 минути пред да крахира. PowerBI е исто така бесплатен, за твоја информација- ама не е од “правоверните“ нели, Либре Оффиз ти кажал Сталман и ти ќе го шиткаш на наивни тоа како соодветна замена за Ексел.
Excel is a powerful tool used by many businesses today. However, there are many alternatives to Excel. Learn more about Excel alternatives and competitors here.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.