Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.370
Поени од реакции
6.976
што се закачаш без везе мене не ми се јасно, што глупи муабети за Шермани ми правиш?

Фино лепо си се гледа дека има околу 30 Бредли, и 3 М88ци. Во некој чуден број ова би било баталјон од Бредли, ама не е тоа дизајнирано за да се движи во чисти баталјони. Ако се комбинира со тенкови, ова многу добра оклопна бригада ќе испадне, и право да ти кажам русите би требало да се загрижат. Единствен спас од таков комбиниран оклопен напад е прецизна артилерија или надмоќна авијација.
Што имаат русите што може да се спореди со Бредливо и кое по тебе е поквалитетно?

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Што имаат русите што може да се спореди со Бредливо и кое по тебе е поквалитетно?
Терминатор. Ќе го расцепа Бредлито како казна за погрешно паркирање.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
викаш дека анти тенковска ракета не може да уништи бредли?
А ти бладаш ли?
Каде го реков јас тоа?
Немаат русите еквивалент, најблиску би било БМП3, ама има повеќе оклоп и поголема огне а моќ поддржено од понапредни сензори, за сметка на тоа дека БМП3 носи повеќе луѓе
Друга споредба би било кога терминаторот нов на Русија би носел пешадиска одделение.
Во двата случаи пресимплифицирано е бидејќи дизајнот и доктрината се различни
Автоматски споено мислење:

Терминатор. Ќе го расцепа Бредлито како казна за погрешно паркирање.
Живо ме интересира како дојде до заклучокот.
Ај те молам просветли не'

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.479
Поени од реакции
41.958
А ти бладаш ли?
Каде го реков јас тоа?

Немаат русите еквивалент, најблиску би било БМП3, ама има повеќе оклоп и поголема огне а моќ поддржено од понапредни сензори, за сметка на тоа дека БМП3 носи повеќе луѓе
Друга споредба би било кога терминаторот нов на Русија би носел пешадиска одделение.
па ти викаш единствена одбрана била артилерија или авијација против батлјон со бредли.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988
па ти викаш единствена одбрана била артилерија или авијација против батлјон со бредли.
Ќе се залепат во украинското блато ко мува на лајно и ќе бидат лесна мета за веќе руските ветерани

можда ги има измешано бредлито со ф22 или ф35 :toe:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Стварно? Ај да видиме што пишав јас
Единствен спас од таков комбиниран оклопен напад е прецизна артилерија или надмоќна авијација.
Незгодно ми е да ти кажам, ама, глуп си. Трагично е што си глуп за да можеш да сватиш дека си глуп, па мислиш дека си најпаметен

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213

Незгодно ми е да ти кажам, ама, глуп си. Трагично е што си глуп за да можеш да сватиш дека си глуп, па мислиш дека си најпаметен
Толку е капацитетот, тоа е.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.479
Поени од реакции
41.958

Клинтоне, каков комбиниран напад? Што ќе комбинираат? Не е ова пустинска олуја па ќе гаѓаш т-55 и т-72 без реактивен оклоп со некое топче од 30мм. Тие бредлиња се уништени уште пред да стапнат на терен, прво од артилерија а после тоа што ќе помине од тенкови и ATGM.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.370
Поени од реакции
6.976
Фала на објаснување.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Клинтоне, каков комбиниран напад? Што ќе комбинираат? Не е ова пустинска олуја па ќе гаѓаш т-55 и т-72 без реактивен оклоп со некое топче од 30мм. Тие бредлиња се уништени уште пред да стапнат на терен, прво од артилерија а после тоа што ќе помине од тенкови и ATGM.
Така е, така е, и војната заврши за три дена, и Химарсите ко ореви ги маваа, и ТОС свашта уништи, и Херсон, Харкив, Чернихив, Хостомел, Суми беа отстапени на добра воља, исто како Змиски остров, со љубов и памет отстапено за да не се прај големата.

Се е така

Ете и рускиот генерал кажа 4 четири Бредли уништиле, иако не се ни стигнати во Украина, по скајп ги имаат мавнат, сега Украинците само ќумурот ќе го даунлоадираат. И него му верувам и тебе ти верувам

Се си е така

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.479
Поени од реакции
41.958
Така е, така е, и војната заврши за три дена, и Химарсите ко ореви ги маваа, и ТОС свашта уништи, и Херсон, Харкив, Чернихив, Хостомел, Суми беа отстапени на добра воља, исто како Змиски остров, со љубов и памет отстапено за да не се прај големата.

Се е така

Ете и рускиот генерал кажа 4 четири Бредли уништиле, иако не се ни стигнати во Украина, по скајп ги имаат мавнат, сега Украинците само ќумурот ќе го даунлоадираат. И него му верувам и тебе ти верувам

Се си е така
па нема да ми веруваш мене, ќе има наскоро визуелни докази.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.515
Поени од реакции
22.155
igorce zivees u era koga svabata stana totalno nebitna nacija.

migranti gi siluvaa na plostadi... ne pisnaa. im go sjebaa gasovodot, ne pisnaa. sega ova. edna polska si igra kur tasak i toa za voena tehnologija... jas neznam zosto nekoj u idnina bi gi sfakal seriozno ko porano. dodaj i izjavata na merkel deka so minsk kupuvale vreme i lazele i poleka stanuva jasno deka germanija nema liderski kapacitet i deka francija ke mora da e glavna vo evropa. edna spanija denes ima pogolemo vlijanie niz svetot, ako nisto drugo latino svetot, severna afrika pa i eks aziskite kolonii se poveke svreteni kon madrid nego bilo koj kon berlin.
Ова од уста на Ебориџини. Легенда си и ќе останеш.

• Ми се допаѓа
Reactions: y2k

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.003
Поени од реакции
9.318

Се е така

Се си е така
Додека ги фурате 200000 украинци изгинаа и уште два пати по толку се осакатени. Се кријат како глувци украинците да не бидат регрутирани и измелени негде од артилерија.
Иначе ако сакаат можат да ги уништат само што ќе стапнат на украинско тло.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
па нема да ми веруваш мене, ќе има наскоро визуелни докази.
Нормално дека ќе има, не се непобедливи.
Ако ја допреш војната ќе те допре и она тебе. Нема војна без загуби, и нема невини во војната.

Ќе видиме како ќе се менуваат границите, дали Русија ќе гази со музичарите или на драга воља ќе отстапат територија оти нов генерал Армагедон ќе биде главен.

Додека ги фурате 200000 украинци изгинаа и уште два пати по толку се осакатени. Се кријат како глувци украинците да не бидат регрутирани и измелени негде од артилерија.
Иначе ако сакаат можат да ги уништат само што ќе стапнат на украинско тло.
И тебе ти верувам, ама они нејќат од мазохистички причини, нели, да се дешава нешто, онака со пиво пред кооперација муабет да има

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.310
Поени од реакции
24.446
Ова од уста на Ебориџини. Легенда си и ќе останеш.
aboridzinite ovde odamna gi resija, oni se zavrsena prikazna. ova e zemja pod britanska chizma, del od anglo sferata. vas ve ostavija posle 2ra svetska da robuvate malku na rusite malku na anglo francuzite... i taman se obedinivte i pocnavte da znacite pak nesto se posravte... toest polska ve posra :lolzz:

Kajgana Shop

На врв Bottom