Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    759

Не е оф-топик како што ќе сакаат некои да го претстават.

Рама нека се чуди после како евроскептицизмот и подршката на Русија се големи во Северна.

Де објасни ми како за запад е ова Се или Ништо?
Еве хипотетички, Русија ја згазува Украина утре. Зеленски е мртов, сите нацисти во Гулаг, што губи западот? Како е западот оштетен?
Има политичко влијание, перцепција за моќта на западот односно Америка ќе опадне, додека перцепијата за моќта на истокот ќе се зголеми. Тоа би довело да Америка и сојузниците не можат да вршаат воени операции карт бланш било каде во светот или пак да воведуваат санкции со цел да ослабнат или изнудат некаква корист во нивни интерес.
На светско геополитичко ниво веќе гледаме како Арапските земји ја намалуваат послушноста или воопшто не се ни плашат да се спротистават на западните ставови и барања, Африка станува се под поголемо влијание на Кина, додека во Латинска Америка се избираат премиери и претсетадели коишто не се наклонети кон Американската политика и ќе и создадат политички болки понатаму.

Поразот на Украина значи и пораз на НАТО, односно сликата би била така претставена и од тој аспект, нити Америка нити Русија не можат да си дозволат да изгубат во војната.

Не е оф-топик како што ќе сакаат некои да го претстават.

Рама нека се чуди после како евроскептицизмот и подршката на Русија се големи во Северна.
Пази вакви демек се „историчари“ и тоа познати. А не знаат основни географски факти за Европа, не па за подалеку. :facepalm:

Негова работа е државата да биде помоќна од претходно, тотално е небитно со која титула ќе биде запаметен од надворешниот свет.

А дефинициите се релативна работа, секој од нас може да биде негативец или најдобар човек на свет, во зависност од тоа кој и со која намера ја пишува историјата/твојата биографија.

Еве тие што те обучувале не прогласија за држава која не ги почитува човековите права, затоа и капитулиравме во 2001ва, а сите што загинаа се само убијци пратени да убиваат невини борци за човекови права.
Точно е, тоа е негова работа. Пред да го насанкаат беше закон, сега ја усра, ја врати Русија назад 30 години, од единствен балансер и стожер на западното зло стана распад систем и тиранин, Украина од сојузник стана непријател.
Има ли поголеми тирани од овие на кои им служиме моментално како народ, кај што за ништо повеќе од лажни ветувања си ја продаваме душата?
Нема, западот е моментално најголемо зло 70 години, ама тоа не го оправдува руското зло
Историјата секогаш ја пишуваат победниците... Уште не сме виделе кој ќе пишува.
Автоматски споено мислење:

Да ама дали летнала куполата во воздух, а... А?

На онаков пламен не знаеш дали се испржиле? Можеби од спејс шатловите (што ги немаат веќе со децении) вадат оплата и ја ставаат на Абрамсите?
Објективноста секогаш ти е силна страна. (y)
Нели се договоривме да не си реплицирам, биди човек еднаш.
Јас те ставив на игнор, стави ме и ти
Испод чест ми е на тебе време да трошам

nazad be u solja severdzanu glup.
Jas sum Makedonec trieset pati povekje od tebe smrdliv homoseksualen kengur. Za Makedonija imam milion pati povekje doprineseno od tebe glupav kenguru, koj samo da jades gomna iljadnici kilometri od Makedonija, tebe torko, za nisto drugo ne te biduva.

Точно е, тоа е негова работа. Пред да го насанкаат беше закон, сега ја усра, ја врати Русија назад 30 години, од единствен балансер и стожер на западното зло стана распад систем и тиранин, Украина од сојузник стана непријател.
Украина никогаш не беше сојузник, во 2010/2011та имав прилика да поминам 1 месец со луѓе од Лавов, уште тогаш ги мразеа Русите од дното на душата.

Политика е, интереси се во прашање, ако има бизнис/политички/трговски интереси се градат конекции додека трепнеш.
Ако светот држеше лутина за вакви работи, Германија требаше да биде оставена сама на себе во наредни 1000 години, ама кога е во прашање интересот се се заборава.

И дали озбилно мислиш дека е насанкан човек што речиси и да нема направено погрешен потег во цела своја кариера?

Не е играчка воопшто, најголемата грешка на Русија е во понова историја. Путин беше најдобар балансер на злото на западот, играше велемајстлрски со цел свет, па ќе замине во историјата како тиранин, победил во Украина или не.
Vo cija istorija be druze. Onaa na megjunarodnata zaednica ili potocno SAD i tie okolu niv.
Spored ista taa istorija Klinton i Bus se svetci koi go odbranija svetot od zlo, no random Iracanec, Libiec, Srbin, Iracanec i Iranec, Siriec i uste 2/3 od planetata ne go delat istoto mislenje.
Taka da kako prvo nemozis samo taka da gledas na rabotite, a kako drugo mnogu se nasekira mackata sti mislat gluvcite za nea.

Jas sum Makedonec trieset pati povekje od tebe smrdliv homoseksualen kengur. Za Makedonija imam milion pati povekje doprineseno od tebe glupav kenguru, koj samo da jades gomna iljadnici kilometri od Makedonija, tebe torko, za nisto drugo ne te biduva.

dosta gnjavis be. nazad u solja severdzanu eden.

Tazna ti e storijata tebe, te zhalam iskreno. Bedno se cuvstvuvam sto voopsto ti repliciram, ama gomnar ako tebe mora da se iscisti zoso ke smrdi...

epten tazna peer sto mora da trpam gomna ko tebe sto zborat za raboti sto poima nemaat. kina ke se shitnela na zapad kaza be glupakot.... :pos: daj neka pustat voda i da te pustat u toa kanalizacijata da prosetas malku ocigledno od solja ne si izlegol.

Vo cija istorija be druze. Onaa na megjunarodnata zaednica ili potocno SAD i tie okolu niv.
Spored ista taa istorija Klinton i Bus se svetci koi go odbranija svetot od zlo, no random Iracanec, Libiec, Srbin, Iracanec i Iranec, Siriec i uste 2/3 od planetata ne go delat istoto mislenje.

Автоматски споено мислење:

Јас те ставив на игнор, стави ме и ти
Испод чест ми е на тебе време да трошам
Не би го видел коментарот тогаш, инаку само треба да кликнеш на никот и потоа да одбереш „игнорирај“.
Инаку јас никаде не се откажав од правото да коментирам глупости од било кого и било каде.

epten tazna peer sto mora da trpam gomna ko tebe sto zborat za raboti sto poima nemaat. kina ke se shitnela na zapad kaza be glupakot.... :pos: daj neka pustat voda i da te pustat u toa kanalizacijata da prosetas malku ocigledno od solja ne si izlegol.
Homovche, ti rekov da olabajs malce. Ne bidi taster. Glup vekje utvrdivme deka si....

@Vartolu ti rece se zalagas za mir vo svetot, mir vo zemjata taka?
I shto ako se zalagam, da ne mi e zabraneto da mu repliciram na teletabisi od Avstralija?

I shto ako se zalagam, da ne mi e zabraneto da mu repliciram na teletabisi od Avstralija?
Ne be slobodno diskutirajte si, jas za drugo te prasuvam.
I sega si za mir vo svetot, mir vo zemjata , ona da nema vojni, ljuge nevini da ne ginat ti rekov mi rece ili ne?

Homovche, ti rekov da olabajs malce. Ne bidi taster. Glup vekje utvrdivme deka si....

edini koj e glup si ti. nitu znaes istorija nitu razbiras geopolitika, nitu imas prestava kakvi relacii imaat kina i rusija. site tvoj postovi na temata pokazuvaat deka si glup severdzan sto tipicno samo jade gomna za raboti sto ne gi sfaka. zatoa odjebi od temata i zadrzi si bar malku dignitet posto vaka samo dosagas i smrdis.

lol, eve uste eden dokaz deka si glup... ni obicno prasanje nemozes da odgovoris mora da me mesas mene... tikvar :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom