Добар бренд виски

  • Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај single malt scotch од islay. Да осетиш што е комплексен вкус од 100% јачмен. А не некоја ефтина пченка мешана со пченица.
Koja greska si druze....Bourbonot go vladee vkusot i kopleksnosta. Za bourbonot bureto se koristi ednas . Tuka lezi vkusot. Bourbon burnija zavrsuvaat vo skotska za viski i toa gi koristat po nekolku pati. Jas seuste nemam sretnatno Bourbon so etiketa (Scotch barrel) nasproti sekoe vtoro viski (bourbon barrel)

Drug primer 12 godini Scotch i bourbon nemozes ni da gi sporedish =sirup vs voda.

Posledno so degustirav bouron 7 godini so 46% abv strasno dobar..... Scotch 7 godini star so 46% e better od rakija (drum)


Spored mene bourbon e desert pijalok vs Scoth (zborime za kvalitetni raboti)
 
имав поодамна овакво со мисирка, ама изгледа го дадов на доктор у болница
wild-turkey-101-wiskey-product.png
 
Koja greska si druze....Bourbonot go vladee vkusot i kopleksnosta. Za bourbonot bureto se koristi ednas . Tuka lezi vkusot. Bourbon burnija zavrsuvaat vo skotska za viski i toa gi koristat po nekolku pati. Jas seuste nemam sretnatno Bourbon so etiketa (Scotch barrel) nasproti sekoe vtoro viski (bourbon barrel)

Drug primer 12 godini Scotch i bourbon nemozes ni da gi sporedish =sirup vs voda.

Posledno so degustirav bouron 7 godini so 46% abv strasno dobar..... Scotch 7 godini star so 46% e better od rakija (drum)


Spored mene bourbon e desert pijalok vs Scoth (zborime za kvalitetni raboti)
На Боб Дилан вискито. :) Иначе во однос на бурињата, имаш бурбони кои се преточуваат во француски буриња за бренди и вино (brandy casks), па некогаш и целосно се зреени, за да се додаде нова нота во вкусот и за да имаш добра еволуција на афтертејстот. Обично тие бурбони се и поскапи, од 100$ нагоре.

1659965903805.png
 
Koja greska si druze....Bourbonot go vladee vkusot i kopleksnosta. Za bourbonot bureto se koristi ednas . Tuka lezi vkusot. Bourbon burnija zavrsuvaat vo skotska za viski i toa gi koristat po nekolku pati. Jas seuste nemam sretnatno Bourbon so etiketa (Scotch barrel) nasproti sekoe vtoro viski (bourbon barrel)

Drug primer 12 godini Scotch i bourbon nemozes ni da gi sporedish =sirup vs voda.

Posledno so degustirav bouron 7 godini so 46% abv strasno dobar..... Scotch 7 godini star so 46% e better od rakija (drum)


Spored mene bourbon e desert pijalok vs Scoth (zborime za kvalitetni raboti)
Немаш пробано скоч од ислај, па затоа вака збориш.
 
Како се споредува со обичната верзија?
Има некаков по сладок вкус а истовремено е појако,50 степени е оваа верзија травелерс ексклузив.Другите верзии на сингл барел се послични со 7цата и ми се чини се 45 степени
 
Затуца малце темава. Connemara покрај Џони блек best value. За кратко ќе пуштам нов Виски што го имам да го пробам само.
Автоматски споено мислење:

slicen rank so jameson, so malku poblaga nota

mene mi e popitko ali irski viskinja me pravat agresiven lol pa gi izbegavam
Ирските се подценети и се разликуваат од Скоч и Бурбон. Мора да си љубител. Таламоров е сосема ок.
 
Затуца малце темава. Connemara покрај Џони блек best value. За кратко ќе пуштам нов Виски што го имам да го пробам само.
Автоматски споено мислење:


Ирските се подценети и се разликуваат од Скоч и Бурбон. Мора да си љубител. Таламоров е сосема ок.

jasno toa, mene ednostavno ne mi lezat.
 
Расправате барели марели, каскови, ама виски индустријата нема капацитет да ви остави алкохол да гние со години у барели и после да ви ги шитне за 50-200 евра.

Се е тоа алкохол прочистен (тоа може да го направи) со вештачки бои (да ве фарба со барели :icon_mrgr: ) и додатни ароми.

Со додатокот на арома може да симулира вкус/мирис на одлежан алкохол у "барел" "каск" од цреша, вишна, даб, желад you name it!
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom