Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Холандија губи од Чешка 5 разлика, дали лани направија лажна слика или не останува да видиме на 15ти

Само да се надоврзам на муабетот погоре, за да имаме јак и квалитетен ракомет постојано и зошто да не наскоро да бидеме и на врвот и да се бориме за титули ни требат повеќе ракометни центри и клубови, мора да се инвестира на пример во еден од по мене топ 3 ракометни центри Богданци, иако со пропаѓањето на Млаз немат спонзор и клуб во највисокиот врв секогаш градот дишел и живеел за ракометот, до скоро поради некој спорови имаа два клуб со солидни школи, фали Велес кој исто така е ракометарски град да не се заборави дека двете најголеми ракомети имиња поминале низ школите на Борец, па мислам и Ресен исто така беше своевремено и сеуште доста го сака ракометот, Прилеп кој после откажувањето на Тутунски комбинат кубури, Струмица не сме некој ракометен град за воља на вистината но секогаш сме биле махери да вадиме спортисти во било кој спорт, две златни генерации пропаднаа поради промени во РК Струмица, тука е ракометната школа Астраион која се води од ентузијасти кои ако добијат финансиски средства да можат да се сконцетрират на ракометот со сигурност ќе вадат 2-3 квалитетни играчи, ете како голманов што е на Вардар, во Битола се работи како што треба конечно после речиси 20 години, Скопје е на ниво, езерскиве градови исто така може да се даде стимул плус со инвестиции, по мене треба да се направи квалитетот на лигата да е на ниво СЕХА барем плеј-оф а тоа може ако се направи сериозен план и инсвестиции во ракометните центри кои се наброени, па и уште во некој плус ако сум изоставил.

Не се отвара.
Автоматски споено мислење:

1673106957878.png

Французиве со Омејер и Нарсис застанати прават анализа на нашата група, пренос од Холандија - Чешка на Беин Спортс нивната програма, ние ракометната нација сиротите уште стримој бараме за да можи да гледаме наша репрезентација.
Па добро бе МРТ земи викниго Стевче Стефановски, дај пренос од натпреварите, малце анализи и хајп пред првенство, они запнале во најракометниот месец 24/7 Ибуш Ибраимовски со Розо Моја го емитуваат.. ебате шупаците, џабе 5 програми имате.
Инаку Холандија во напад се доста опасни, страшни течни акции, буквално играат тоа што сакаме ние да играме со квалитетен организатор во Стеинс.
Одбраната им е слаба страна заедно со голманите, верувам дека имаме шанса но сеуште сметам дека тие се благи фаворити.

Последно уредено:
Ovaa tema mozi da se smeni od reprezntacija na Makedonija vo rk Alkalodi plus fitiljot se ke ispusti Lazarov pickata ne znam oti uste bratmu Filip ne go zede za pomosnik
Vcera trcaj sutni odbrana nula napad eden na eden najmnogu dva na dva i igra na piker ako se mozi nisto drugo brkajnca po terenot ni rakometo ne poke to so bese ama ova na nisto ne lici site ist tip na igraci bez vrska sport narodna ili lepcinja za po golemi deca
Za koj kur ona jargunivski e zemen i tie drugite deca ne znam koj imal prijatel go zel Kiro ama ke se igra magdeburg2 demek a topkata neka odi vo aut arno so e Kuzmanovski inaku na nisto nema da licime vo napad a posebno vo odbrana ne otepaa od visok po krila aj denes da vidime dali ke bidi poarno

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Дај испоштувај правила на форум со кирилица па после се со ред.

Напад еден на еден најмногу два на два. Па секој напад е 1 на 1 или два на два. Неколку члена пишаа дека сме имале добар и течен напад со комбинаторики меѓу бекови не само игра на пикер.

Само да се надоврзам на муабетот погоре, за да имаме јак и квалитетен ракомет постојано и зошто да не наскоро да бидеме и на врвот и да се бориме за титули ни требат повеќе ракометни центри и клубови, мора да се инвестира на пример во еден од по мене топ 3 ракометни центри Богданци, иако со пропаѓањето на Млаз немат спонзор и клуб во највисокиот врв секогаш градот дишел и живеел за ракометот, до скоро поради некој спорови имаа два клуб со солидни школи, фали Велес кој исто така е ракометарски град да не се заборави дека двете најголеми ракомети имиња поминале низ школите на Борец, па мислам и Ресен исто така беше своевремено и сеуште доста го сака ракометот, Прилеп кој после откажувањето на Тутунски комбинат кубури, Струмица не сме некој ракометен град за воља на вистината но секогаш сме биле махери да вадиме спортисти во било кој спорт, две златни генерации пропаднаа поради промени во РК Струмица, тука е ракометната школа Астраион која се води од ентузијасти кои ако добијат финансиски средства да можат да се сконцетрират на ракометот со сигурност ќе вадат 2-3 квалитетни играчи, ете како голманов што е на Вардар, во Битола се работи како што треба конечно после речиси 20 години, Скопје е на ниво, езерскиве градови исто така може да се даде стимул плус со инвестиции, по мене треба да се направи квалитетот на лигата да е на ниво СЕХА барем плеј-оф а тоа може ако се направи сериозен план и инсвестиции во ракометните центри кои се наброени, па и уште во некој плус ако сум изоставил.
Мислам дека не треба да се расфрламе со 10 клуба, боље да се направи фокус со 3-4 клуба кои ќе добијат државни финансии за да извадат кадри ама услов ќе е да немаат повеќе од 3 странци у екипата. Пелистер и Вардар нека бркаат пласмани у Европа ради рејтинг на лигата, а овие другиве да работат како машина за кадри.

Последно уредено:
Дај испоштувај правила на форум со кирилица па после се со ред.

Напад еден на еден најмногу два на два. Па секој напад е 1 на 1 или два на два. Неколку члена пишаа дека сме имале добар и течен напад со комбинаторики меѓу бекови не само игра на пикер.

.
Не знам шо гледаа другите членови, пишам јас шо видов на РТЛ2 имаше пренос исто ќе има и денес за кој комбинации баш сакам да ми кажат и уиграност имавме освен ударите на Фитиљот и еден на еден најмногу два на на два ништо не игравме лажи резултатот дека сме дале многу голој
Тоа е грешката на Хрватите играа статично на 6 метри не излегуваа погоре да беше одбраната на 8-9 метри пола немаше ни голој нашите да бидат
За тоа реков влера беше лабаво само трчање никалов ракомет трчај скокни и шутни никаков напад а пред се одбрана НУЛА за голманите нема да зборам оти немаше блок поставеност превземањр6на играчи во одбрана ама баш ништо само бркање по теренот за тоа денес очекувам сосема друг натпревар ако играме исто со трчање шо не е наш стил на ракомет пак ќе изгубиме а посебно на Светското во Полска против Холандија и Норвешка кои се брзи репрезентации па наместо ние да играме напа игра ние глумиме модерна европска репрезентација как можиме тоа со од старт хендикеп шо мора Пешевски да го менуваме ама Киро се знај да му ебам жената и него и на Живко масонот шо сака да биди премиер копиљаци гнасни

За тоа реков влера беше лабаво само трчање никалов ракомет трчај скокни и шутни никаков напад а пред се одбрана НУЛА за голманите нема да зборам оти немаше блок поставеност превземањр6на играчи во одбрана ама баш ништо само бркање по теренот за тоа денес очекувам сосема друг натпревар ако играме исто со трчање шо не е наш стил на ракомет пак ќе изгубиме а посебно на Светското во Полска против Холандија и Норвешка кои се брзи репрезентации па наместо ние да играме напа игра ние глумиме модерна европска репрезентација как можиме тоа со од старт хендикеп шо мора Пешевски да го менуваме ама Киро се знај да му ебам жената и него и на Живко масонот шо сака да биди премиер копиљаци гнасни
Аман! :popce: На крајот уште ти фали дека пет пати се јавуваш и дека ја бараш Нискоградба Битола!

Незнам зошто има толку негативен хајп за Лазаров и како играч бил секогаш коректен настрана чаршиските муабети за случувањата во репката,најголем спортист што излегол некогаш од Македонија,заслужва малку поќе почит. Објаснија и погоре зошто не е во Пелистер или Вардар, и јас сакав да го видам во Битола ама то е то. Досега супер работи и во Алкалоид и во репката , само споредетеа играта на брестовац и ова сега. Да го оставиме нека работи, јас сум убеден дека за 2-3 години ќе се видат резултатите.

Незнам зошто има толку негативен хајп за Лазаров и како играч бил секогаш коректен настрана чаршиските муабети за случувањата во репката,најголем спортист што излегол некогаш од Македонија,заслужва малку поќе почит. Објаснија и погоре зошто не е во Пелистер или Вардар, и јас сакав да го видам во Битола ама то е то. Досега супер работи и во Алкалоид и во репката , само споредетеа играта на брестовац и ова сега. Да го оставиме нека работи, јас сум убеден дека за 2-3 години ќе се видат резултатите.
Taka e! Za samo 6 meseci u Alkaloid napravi stvarno mnogu dobra rabota, zasluzuva Respekt a se gleda I deka reprezentacijata se dvizi vo pravilna nasoka.

Овај Кирил Лазаров прај куќа нешто или женаму се еба со некој шо прај чоекот лечи комплекси шо му се дери на секое на децата демек мангуп е ко не се најди некој да му чукни една по мицки лигуш па упт6се дује, плачи за ќотек сељакот!
P. S. Онака можи дома на децата да му се дери и тука во приватната репрезентација на друго место кај шо беше Франција Хрватска или било каде ќе јади по муцки и пријава бричот селски

Нормално дека тие што сме навивачи на некој клуб, нема да го сакаме ако некои потези кои ги влече наштетуваат на нашите клубови.
Не знам што ве чуди.
Респект за тоа што има направено за Македонија, али тоа може само да ми биде мало ублажување кога ќе ги бирам пцовките во иднина, ако успее да преживее РК Вардар :D

Од мое лично гледиште, а во цело комитско друштво, сите го делат истото мислење, препедерски играат Жиле и Лазаров во моментов. Играчите на Вардар се практично уценувани, а и општо ниту еден клуб не може да дојде до подобар млад играч во иднина ради уцените - ДОЈДИ КАЈ НАС, ЗА ДА ИГРАШ ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА.
Мир немаат Тале и Томовски, ама нив не смее да не ги земе во репрезентација затоа што ќе добие големи критики.
Уценуваат играчи на Пролет да не потпишат за Вардар, ако сакаат во иднина да играат за Македонија.
Да не коментирам дека намалувањето на бројот на странци беше НАМЕРНО НАПРАВЕНО за да го форсираат нивниот проект.
Па, малку беше што направија еден тим, па направија и втор каде што ги напикаа сите кадетски репрезентативци.

Па за 5 години, ако продолжат вака, цели младински селекции и сениорската ќе доаѓа само од кај нив. И за што ќе играат другите тимови во лигата? Не може да ги задржат талентите, не може да земат странци затоа што секоја година се намалува бројот на странци во лигата.
И како ќе напредуваат тие репрезентативци, против кои екипи ќе играат во лигата? И како секој од нив ќе добие доволно минутажа? Плус, најавија дека идна година и они ќе потпишат странци.

За мене НАЈГОЛЕМ МИНУС ми е однесувањето во поглед на фановите. Секоја утакмица носат по 1000 КУПЕНИ ФАНОВИ, најчесто вработени во Алкалоид.
Прво дерби со нив, ОДМА НЕМА КАРТИ ВО ПРОДАЖБА.
Ја земаа Автокоманда, избришаа се' што беше поврзано со Металург. Па јас да бев навивач на Металург, ќе им ја запалев салата навечер. Едно е што ние немаме наша сала, ама таа сала си беше локална сала на локалниот клуб.
И за крај химната. За ТОА СВЕТО ИМЕ АЛКАЛОЛОИД.

Инстантно ми се повраќа, им ебам вештачкиот гаден проект кој ќе го тераат. Штета што такви проекти се мека и медина за оние „излези момче право на тераса“ фанови кои навиваат за секој клуб што е јак. Во иднина очекувам да се направи и некоја вештачка навивачка група и на купени емисии (ко Бекстејџ на времето) да се збори за неверојатната атмосфера, неверојатните утакмици итн.

Можеше да одбере да влезат со спонзорство во Овче Поле, ако во Вардар и Пелистер го кочеле луѓе. Во Свети Николе секако нема луѓе за да го кочат. Македонија е единствена каде што покрај брендови, виреат вакви извештачени клубови.

Плус, откако заврши кариера, подобро го запознав и ко личност надвор од ракометот. Во тешка заблуда сум бил за неговиот карактер (единствено држи вода дека е ракометен професионалец). За мене се намоча на цела кариера со РЕКЛАМИРАЊЕ БРЗИ КРЕДИТИ.

И покрај погоре кажаното, за работата која ја врши во репрезентацијата и во неговиот клуб, можам да кажам дека прераснува во одличен тренер и дека веројатно репрезентацијата ќе добие одличен селектор на подолго време.
Можам да го сакам ко селектор, ама душава не ми дава да му опростам за тоа што ја усерува лигата на сметка на традиционалните клубови.

Кој тренер бе луѓе чоекот е за на психијатрија и тежок коплексар овај само во Македонија можи вака да се понаша изиграва тренер странство кај и да биди ќе го пуштат на лечење!

Манасков е бог и батина во оваа репрезентација.

Навистина ретко видена работа во ракометот тренерот да викал. Ептен чудно и нетипично.:rolleyes:

Нападот добар, одбраната мора да ја средат што поскоро, 19 гола од Израел за полувреме е премногу, навистина премногу. Не знам дали намерно не се игра 100% одбрана за да се избегнат повреди, ама ова е многу слаба одбрана, не сакам ни да замислам колку ќе примиме од Норвешка со ваква одбрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom