Напротив, муабетите беа дека ради Давор и слични фаци само не имаат одбивано играчи, посебно во женскиот тим, ради пресељачки пристап во преговорите со нив. Сите тие играчи во тие години дојдоа исклучиво само ради Самсоненко и финансиските придобивки.
Другар не е одбран од Самс туку му се ставени со сила од ДПМНЕ исто беше и во ФК Вардар, пијавици еден тон, колку само малверзации имаат направено овие типови, а посебно Самоил Симев во ФК Вардар. Да беше ова нашево држава до сега ќе го јадеа сите овие сто пати.
Другар не е одбран од Самс туку му се ставени со сила од ДПМНЕ исто беше и во ФК Вардар, пијавици еден тон, колку само малверзации имаат направено овие типови, а посебно Самоил Симев во ФК Вардар. Да беше ова нашево држава до сега ќе го јадеа сите овие сто пати.
nema vrska toa, ama eve neka e i taka... imale ili nemale uspeh? toa e edinstveno bitno.
sve drugo e mlatenje prazna slama... eve da ne bile tie, kazi koj trebal da e? kakva vi e logikata ke si reci covek kojznae kakvi sportski rabotnici imame u mkd, mesto 2, 6 tituli ke sme imale u LS...
nema vrska toa, ama eve neka e i taka... imale ili nemale uspeh? toa e edinstveno bitno.
sve drugo e mlatenje prazna slama... eve da ne bile tie, kazi koj trebal da e? kakva vi e logikata ke si reci covek kojznae kakvi sportski rabotnici imame u mkd, mesto 2, 6 tituli ke sme imale u LS...
2те европски шампионски титули, задолженоста на ФК од неколку милиони евра, тинтрањето на ракометарките како кралици, неисплаќањето на цел еден куп на играчи од ракометарите ради кој добивме дисквалификација сезонава од ЛШ, дали со Фенербахче Јужна ќе биде за нас или за Турци... сето тоа се одлуки/заслуги само и само на Самсоненко и можда под влијание на некои позадински играчи како Орце, поима немам, ама сигурно не на војници како Давор и сите други кои имаа функција во клубовите тие години. Фукција англиска кралица.
Ја начнавме оваа тема и во фан клуб на ФК пред некој ден со @nsan и баш добро објаснување имаше он таму за како го цицаат буџетот на клубовите вакви фацки, не знам што фати да ги браниш ко некој да ги омаловажува успесите на клубот ако пишува против нив.
2те европски шампионски титули, задолженоста на ФК од неколку милиони евра, тинтрањето на ракометарките како кралици, неисплаќањето на цел еден куп на играчи од ракометарите ради кој добивме дисквалификација сезонава од ЛШ, дали со Фенербахче Јужна ќе биде за нас или за Турци... сето тоа се одлуки/заслуги само и само на Самсоненко и можда под влијание на некои позадински играчи како Орце, поима немам, ама сигурно не на војници како Давор и сите други кои имаа функција во клубовите тие години. Фукција англиска кралица.
Ја начнавме оваа тема и во фан клуб на ФК пред некој ден со @nsan и баш добро објаснување имаше он таму за како го цицаат буџетот на клубовите вакви фацки, не знам што фати да ги браниш ко некој да ги омаловажува успесите на клубот ако пишува против нив.
zatoa sto mi e preku kur od luge sto nisto ne razbiraat. za da funkcionira klub treba poveke od 1-2ca luge, treba tim. za razlika od tebe jas sum bil involviran vo uprava na klub i znam kolku trcanje si bara se toa.
ne mi kaza koj e podobra opcija od deckovo sto bil involivran vo klubot sto osvoil 2 evropski tituli. imame nie sportski rabotnici na lager?
ps. ako sams sve toa odlucuval pogore sigurno odlucuval i za vrabotenite. smesno e da mislis deka nekoj moze da ti nametne vraboteni vo TVOJ biznis kade ti davas pari, i nemoj so ona deka ne bil negov ili sto znam jas posto ako e taka togas ni ona gore nemozel on da go odluci.
Абе дај не си играјте - Давор спортски работник. Давор може да го коментираме дали бил забавен за публиката на тоа риалити шоуто кај што беше учесник, а дека некако придонел за клубот, апла везе нема. Па човекот еднаш беше пратен на влечење на групите ко претставник на Вардар и човекот даваше изјава на Тарзан инглиш. Една реченица не можеше да врзе, со раце и нозе се објаснуваше.
Да бидеме реални, Самсоненко сам ги договараше играчите со кеш кој беше ветуван и на кој ретко кој немаше да загризе особено после почетните успеси. Па Лекиќ сама кажуваше на интервју дека директно била контактирана од него и директно со него се договарала. Подоцна во игра влезе и Кокшаров, мислам беше спортски директор. А дека нашиве имале некој удел освен да им резервираат сепаре во дискотека и да им нарачаат преку ред диливери од елитниве ресторани - да не се лажеме.
Во РК Вардар спортскиот колектив беше страшно јак - од тренер, преку играчи, па до кондициски и физиотерапевти. Управувачката структура беше очај, на ниво на Тинекс Пролет за жал. И затоа и маркетиншкиот дел беше мизерен во однос на реномето што го стекнавме со резултатите.
Иван Бојков за во РК и Драгче Томовски за во ФК. Едниот европска ракометна титула, другиот единствените две домашни титули со 0 порази во сезона, резултатите сами кажуваат за нив, нема што да се дискутира . Човек да не знае дали си сериозен или се заебаваш со муабетиве.
И кој НЕГОВ бизнис бе друже? Ако беше НЕГОВ бизнис ќе ги враќаше он клубовите кај Михајло и Град Скопје? Ти кога би имал ТВОЈ бизнис би рекол аааа не можам веќе го враќам кај претходниот сопственик? Кај се десило тоа во друга ситуација?
Од што не беа лешинарчиња убутани од партија сите таму на крај стигна Самсоненко да се обвинува и суди за украдени пари и поставени бомби под коли со Ратко Капушевски и Ивица Фреди.
Абе дај не си играјте - Давор спортски работник. Давор може да го коментираме дали бил забавен за публиката на тоа риалити шоуто кај што беше учесник, а дека некако придонел за клубот, апла везе нема. Па човекот еднаш беше пратен на влечење на групите ко претставник на Вардар и човекот даваше изјава на Тарзан инглиш. Една реченица не можеше да врзе, со раце и нозе се објаснуваше.
Да бидеме реални, Самсоненко сам ги договараше играчите со кеш кој беше ветуван и на кој ретко кој немаше да загризе особено после почетните успеси. Па Лекиќ сама кажуваше на интервју дека директно била контактирана од него и директно со него се договарала. Подоцна во игра влезе и Кокшаров, мислам беше спортски директор. А дека нашиве имале некој удел освен да им резервираат сепаре во дискотека и да им нарачаат преку ред диливери од елитниве ресторани - да не се лажеме.
Во РК Вардар спортскиот колектив беше страшно јак - од тренер, преку играчи, па до кондициски и физиотерапевти. Управувачката структура беше очај, на ниво на Тинекс Пролет за жал. И затоа и маркетиншкиот дел беше мизерен во однос на реномето што го стекнавме со резултатите.
epa zatoa nemame sportski rabotnici u drzavata... nikoj nisto ne ceni i samo pluka... ABE NE MI E GAJLE dali samo za sepere go bivalo, i tolku da e, ok e. nekoj i toa treba da go raboti za da imas atmosfera i uspeh. berluskoni prostitutki im vetuval i nosel... Bitno e dali si ja vrsel rabotata i dali funkcioniravme ok... E sega ako imas ti nekoja alternativa mesto nego sto ke ni donela uste titula dve, daj da slusneme.
fakt e deka togas klubot funkcionirase na najvisoko nivo u istorijata. fakt e deka imase uspeh. promaseni transferi malku, a use pomalku od ona "lapale kesh hientite... i neznam sto tolku mu se vturivte na davor ili koj i da e, sto e problemot? sto e makedonec? sto trebase on da pravi? ako sams sakal da si gi dogovara igracite nikoj ne moze toa da mu go zabrani ili smeni. podocna si go donese kokosarov za toa. davor pravel toa sto se baralo od nego pa makar da e samo seperinja, seedno. mozete sto sakate da zborite ama na kraj ostanuva faktot deka so nego u uprava imalo uspeh.
marketingshkiot del bil mizeren? sega bolje e? bilo nekogas podobro?
daj be ne zborite gluposti, upravuvackata struktura izgradi sala, ogranizira cela ebana liga za mladinici i talenti, sekogas imavme top podgotovki, charteri i nema rakometar sto si otisol a ne se vratil vo skopje ili da ne zbori za vremeto u vardar i skopje so superlativi.
sto ocekuvas ustvari? daj bidi malku jasen, i jas sakam poveke sponzori itn, ama gledas i sam deka makedonija e mizerna drzava so smesen standard na ziveenje kade e problem za LS rakomet da se prodadat karti po malku povisoka cena, kade sponzori nekat da bidat DEL od klub nego sakaat SVOJ klub pa makar i se nebiten klub. nie nemame evropski brendovi da reklamirame zatoa i ne se zamaraat.
Иван Бојков за во РК и Драгче Томовски за во ФК. Едниот европска ракометна титула, другиот единствените две домашни титули со 0 порази во сезона, резултатите сами кажуваат за нив, нема што да се дискутира . Човек да не знае дали си сериозен или се заебаваш со муабетиве.
И кој НЕГОВ бизнис бе друже? Ако беше НЕГОВ бизнис ќе ги враќаше он клубовите кај Михајло и Град Скопје? Ти кога би имал ТВОЈ бизнис би рекол аааа не можам веќе го враќам кај претходниот сопственик? Кај се десило тоа во друга ситуација?
Од што не беа лешинарчиња убутани од партија сите таму на крај стигна Самсоненко да се обвинува и суди за украдени пари и поставени бомби под коли со Ратко Капушевски и Ивица Фреди.
bojkov ima 100 godini i e bukvalno isti kurac samo so parite na trifun. aj toa ama toj ima samo iskustvo so zenski rakomet. ostaj toa ama i nikogas ne bil VARDAREC, nikogas ne bil nas... ako mislis deka toj ke rezerviral bolji seperinja OK.. ako mislis deka toj ke dogovorel bolji igraci neznam sto da ti kazam lol... jas ne veruvam deka tipot znae kompjuter da koristi ama ajde...
za tomovski me mrzi da pisuvam, samo ke te prasam dali si bil ti ziv koga on go vodese Vardar ili bar Cementara pa da pravime muabet ako nesto stvarno znaes, ako e samo vaka tresenje od rakav ondak ne vredi, inace isto ko i za bojkov mi vadis luge od naftelin sto se u penzija i bile relevenatni pred 30 godini. ili moze ocekuvas on vasovski da go vrati da ni igra pozadi?
kako koj negov biznis be? sakas da kazes sams nemase NEGOVI biznisi vo MKD, GER, RUS i CYP?
da bi go vratil klubot da bev na mestoto na sams, da bidam iskraen duri bi napravil i beter od toa... da imam klub u tunguzija so koja nisto ne me vrzuva ednostavno ako mi skurci bi go bankrotiral i ne bi se zamaral godini podocna so toa. pepel bi gi napravil i dokumenti i se, ko sto pravat bracata u ministerstvata... ic oko ne bi mi trepnalo ako ne mi znaci klubot. posle site gomna sto se izedoa za nego plus komunjarite/siptаrite na vlast sto mu gi remetea biznisite i probuvaa da go trgnat samo zatoa sto e rusin i neli nepozelen jas mislam deka sosema fer potez bese da gi vrati i da pomogne kolku tolku. realno nisto od toa ne morase.
ratko i fredi se sosema druga prikazna... nema toa vrska so uspesite na vardar.
bojkov ima 100 godini i e bukvalno isti kurac samo so parite na trifun. aj toa ama toj ima samo iskustvo so zenski rakomet. ostaj toa ama i nikogas ne bil VARDAREC, nikogas ne bil nas... ako mislis deka toj ke rezerviral bolji seperinja OK.. ako mislis deka toj ke dogovorel bolji igraci neznam sto da ti kazam lol... jas ne veruvam deka tipot znae kompjuter da koristi ama ajde...
za tomovski me mrzi da pisuvam, samo ke te prasam dali si bil ti ziv koga on go vodese Vardar ili bar Cementara pa da pravime muabet ako nesto stvarno znaes, ako e samo vaka tresenje od rakav ondak ne vredi, inace isto ko i za bojkov mi vadis luge od naftelin sto se u penzija i bile relevenatni pred 30 godini. ili moze ocekuvas on vasovski da go vrati da ni igra pozadi?
realno i 2cata se OK likovi ama pred 30 godini. da bea "segasni" moze i bi bile resenie. bojkov ne go sakam deka ne e nash i sekogas ke mu ja pamtam facata kisela koga im go zedovme kupot. inace realno za zenski rakomet on si bese ok, imase nos da donese dobri igraci mada oni imaa MNOGU poveke promasuvanja nego nie.
tomovski, za nego imam izmesani custva... dur bese u vardar go nekev posto napravi miljarda pizdarii, u cementara ne se proslavi a i proba da ne zaebe nekolku pati ali realno pa i na raka imas sportski rabotnici u drzavata sto bea na negovo nivo...
kako i da e, pak ke kazam, sekoj sto bese del od taa uprava i klubot zasluzuva pocit. neznam zosto samo se pluka koga nema potreba.
Kano е па баш заради тоа што не ни е гајле сме на ова дереџе на кое што сме, од такви фаци кои што ги боли кур и што сакале да цицаат додека имало да се цица денес и РК и ФК Вардар ни се на дното. Го спомнуваш Берлускони па и он ти е исти кур, гомнар кој само сака да лапа пари. Јас на пример си го замислувам Вардар како по теркот на Германските клубови и во втора лига нека е ама да знам дека ќе функционира како што треба а не вака секоја сезона да му ја мислиме дали ќе опстои клубот. Син ми игра за ФК Вардар во младинските категории, дали знаеш дека тренираат на детско игралиште за мал фудбал, а се натпреварува во поголемите младински категории каде што играат 11 Vs 11. Сите ни се смеат. Ракометот исто срање, две европски титули и што уште не, а ние немаме ни еден играч извадено од македонски категории, да не збориме за првиот тим во ракомет колку ни е паднат. Скокам од една работа на друга, ам ацелта ми е да ти покажам дека ништо правилно не се прави, но кога беше Самс но пред него а ни после него.
Kano е па баш заради тоа што не ни е гајле сме на ова дереџе на кое што сме, од такви фаци кои што ги боли кур и што сакале да цицаат додека имало да се цица денес и РК и ФК Вардар ни се на дното. Го спомнуваш Берлускони па и он ти е исти кур, гомнар кој само сака да лапа пари. Јас на пример си го замислувам Вардар како по теркот на Германските клубови и во втора лига нека е ама да знам дека ќе функционира како што треба а не вака секоја сезона да му ја мислиме дали ќе опстои клубот. Син ми игра за ФК Вардар во младинските категории, дали знаеш дека тренираат на детско игралиште за мал фудбал, а се натпреварува во поголемите младински категории каде што играат 11 Vs 11. Сите ни се смеат. Ракометот исто срање, две европски титули и што уште не, а ние немаме ни еден играч извадено од македонски категории, да не збориме за првиот тим во ракомет колку ни е паднат. Скокам од една работа на друга, ам ацелта ми е да ти покажам дека ништо правилно не се прави, но кога беше Самс но пред него а ни после него.
pod sams se si bese na mesto. rezultatite se dokaz za toa.
vo ex ju, fk si bese na mesto isto.
znaci koga ima pari ne e tesko da gi podredis rabotite a so tek na vreme ke vidis i plodovi od mladinskite kategorii. so sams nemase dovolno vreme za toa vo eks ju izvadivme evropska zlatna kopacka i kup igraci sto ostavile beleg na balknaskiot i evropskiot fudbal...
germanskite vtoroligasi imaat miljonski sponzori i luge redovno si plakaat karti pa samo od karti sezonata sobiraat miljoni. plus imaat pari od tv prava i red drugi raboti. toa nema nikogas da se sluci u mkd taka dzabe bi go diskutirale toa.
vo mkd edino moze da se ima uspeh ako nekoj gazda resi da frli mnogu pari seedno dali sams, destani ili sega turcinot u sloga ili gostivar.
Со оглед на тоа што ќе играме и плејоф и СЕХА сега, секоја помош ни е потребна. Би било убаво ако можеме уште сега да ги собереме Томи и Аларов од Пролет.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.