Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.334
Не постојат христијански народи. Постојат христијани како индивидуи. Народот не може да се дели по религии. Тоа се стари догматски идеи кои го поделија светот и сеуште се шири омраза на таа основа.
Сите Македонци се христијани? Јас не сум Македонец ако не сум христијанин?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Такви идеи создаваат проблеми. Пробај да го промениш тој став.
Секогаш се сомневај кога зборуваш со мене. Утре може да се сложам со тебе ако наидам на разумни аргументи, а не христијански догми кои осудуваат се што не е христијанство да биде „спасување“ од западот и новото време.
Ти реков по грешка избришано (од омраза кон факинг Кроули не сакаш да прифатиш едно признавање грешка од моја страна) - слободно сподели ја повторно жената христијанка да ја анализираме што тоа паламуди па ја уапсиле од чиста мира. За да коментираме „баш за тоа колку христијанството е супер“. Или зборува нешто лошо па сега не сакаш да ја споделиш?
Значи ти сакаш спас и помош за христијаните, другите што ти е гајле, нека страдаат штом не се христијани - тие не заслужуваат ништо бидејќи не се „едно со бога преку христијанството“?
Браво. Ми се допаѓа твоето „лице“ кон човештвото.
Не е измислен аргумент - ти барашае христијанство наспроти ЛГБТ и таа злобна западна идеја за слобода. Но сега не ти чини нешто што зборувам и лажни аргументи... нека ти биде, се додека знаеме дека христијанството во однос на светот не се враќа на голема врата освен при некоја голема војна - добри сме.
Лесно е мене да ми зборуваш каков сум... никогаш нема да бидам како тебе и тоа е добро и мора да го прифатиш тоа, бидејќи не постои бог или човек на Земјата што може да го промени тоа.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)