Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.163
- Поени од реакции
- 12.143
Не постојат христијански народи. Постојат христијани како индивидуи. Народот не може да се дели по религии. Тоа се стари догматски идеи кои го поделија светот и сеуште се шири омраза на таа основа.
Сите Македонци се христијани? Јас не сум Македонец ако не сум христијанин? Каде така со тоа размислување?
Такви идеи создаваат проблеми. Пробај да го промениш тој став.
Секогаш се сомневај кога зборуваш со мене. Утре може да се сложам со тебе ако наидам на разумни аргументи, а не христијански догми кои осудуваат се што не е христијанство да биде „спасување“ од западот и новото време.
Ти реков по грешка избришано (од омраза кон факинг Кроули не сакаш да прифатиш едно признавање грешка од моја страна) - слободно сподели ја повторно жената христијанка да ја анализираме што тоа паламуди па ја уапсиле од чиста мира. За да коментираме „баш за тоа колку христијанството е супер“. Или зборува нешто лошо па сега не сакаш да ја споделиш?
Значи ти сакаш спас и помош за христијаните, другите што ти е гајле, нека страдаат штом не се христијани - тие не заслужуваат ништо бидејќи не се „едно со бога преку христијанството“?
Браво. Ми се допаѓа твоето „лице“ кон човештвото.
Не е измислен аргумент - ти барашае христијанство наспроти ЛГБТ и таа злобна западна идеја за слобода. Но сега не ти чини нешто што зборувам и лажни аргументи... нека ти биде, се додека знаеме дека христијанството во однос на светот не се враќа на голема врата освен при некоја голема војна - добри сме.
Лесно е мене да ми зборуваш каков сум... никогаш нема да бидам како тебе и тоа е добро и мора да го прифатиш тоа, бидејќи не постои бог или човек на Земјата што може да го промени тоа.