Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ах ебе абдал еден, ти се вакцинираше не јас. :D

Иначе имаше среќа, затоа што годинава за малце ќе почнеа нова пандемија со мајмунски сипаници. Доброто е што во моментов има бајги научници и луѓе како мене кои следат, па закочија малце кога излегоа студии дека само педерите ја шират. Мораа да запрат оти сфатија дека народот ќе ги обеси лицата од ЛГБТ заедницата.

Иначе кога ти велам дека не се запрени еве го овај ретардираниов научник, нешто е на Харвард, шири паника за нова варијанта и го притиска CDC оти ништо не направиле досега за тоа, оти се полнеле болниците и луѓе умирале во Њујорк.

Е овај истиов, тврдеше дека мајмунските сипаници се ширеле преку воздух :pos:

Ако ја потераа агендата како што беа тргнати ти оти не лапаш пропаганда, прв ќе се вакцинираше пред бабите за мајмунски сипаници иако твоето шупче е излез, не е влез. Барем за таков те знам ...

тенеќе, не ми одговори на прашањето, ти ја лапаш пропагандата како сом на темата за украина, тука прв си да збориш против твоите владетели на умот. Ваљда некаде мораш да ја канализираш енергијата од тоа дупење што ти го праат.

тенеќе, не ми одговори на прашањето, ти ја лапаш пропагандата како сом на темата за украина, тука прв си да збориш против твоите владетели на умот. Ваљда некаде мораш да ја канализираш енергијата од тоа дупење што ти го праат.

Не бе батка, јас не сум дел од чопорот, имам ум, не треба некој да ми кажува што е право, а што криво.

На темиве, на форумот, јас немам природен сојузник, едноставно си кажувам што мислам. Знам дека секој на форумов, барем еднаш го имам изнервирано и барем еднаш се имаме согласувано.

И така треба да биде, затоа што најлесно се лапа пропаганда ако станиш дела од масата.

А за Украина јас на темата сум од 2014.

Не бе батка, јас не сум дел од чопорот, имам ум, не треба некој да ми кажува што е право, а што криво.

На темиве, на форумот, јас немам природен сојузник, едноставно си кажувам што мислам. Знам дека секој на форумов, барем еднаш го имам изнервирано и барем еднаш се имаме согласувано.

И така треба да биде, затоа што најлесно се лапа пропаганда ако станиш дела од масата.

А за Украина јас на темата сум од 2014.

Ја на таа тема не сум те видел ништо корисно и вистинито да споделиш, освен лаги на западни медиум. И сега како јас да мислам дека ти размислуваш правилно?

Сега тука збориш сакале мајмунски сипаници пандемија да предизвикаат, но се откажале за да народот не ги линчува педерите. Како би предизвикале пандемија кога педерите си ги пренасаат тие сипаници едни на други? Тоа сите знаеме пошто само тоа се збореше. Шансите за нормален човек да добие такви сипаници се минимални.

Ти си фејк њуз сум рекол ја. Ќе споделиш милијарда фејк њуз вести и после ќе го отечеш како си бил у право.

Шо се случило бе на рагби натпреварот во САД?

Срцев удар на сред терен, го оживувале на трева. Викаат никогаш досега не се случило ова на професионален рагби натпревар. 24 годишен од лани почнал да игра професионално.

1672736289020.png

nitu se vika ragbi nitu ima veze so korona i srcev udar, kolabiral posle ostar kontakt so protivnicki igrac kako go vrza ova majke ti so korona

nitu se vika ragbi nitu ima veze so korona i srcev udar, kolabiral posle ostar kontakt so protivnicki igrac kako go vrza ova majke ti so korona
Kako ne vide poslednite strani sekoj mlad covek sto umira po svetot ovde si pisuva. Koga ke prasas oti, nema odgovor.

Kako ne vide poslednite strani sekoj mlad covek sto umira po svetot ovde si pisuva. Koga ke prasas oti, nema odgovor.

Не знам бе Игорче, еве јас 52 години имам, па немам видено вака да се пред умирање на терен со срцеви проблеми на професионален спортски натпревар.

Лани беше Ериксон од Данска на Еуро 2020, сега овај, во меѓувреме имаше помалце познати инциденти, меѓу кои и еден нба играч што се откажа од професионална кариера.

Иначе спрема последните објавени документи од тестирањето на Фајзер, знаеш тие што CDC не сакаше да се објават до 2075 година, 20% или 1 од 5 мина што примиле мРНА вакцина имале срцеви проблеми. Фајзер тоа го знаел.

Не знам бе Игорче, еве јас 52 години имам, па немам видено вака да се пред умирање на терен со срцеви проблеми на професионален спортски натпревар.

Лани беше Ериксон од Данска на Еуро 2020, сега овај, во меѓувреме имаше помалце познати инциденти, меѓу кои и еден нба играч што се откажа од професионална кариера.

Иначе спрема последните објавени документи од тестирањето на Фајзер, знаеш тие што CDC не сакаше да се објават до 2075 година, 20% или 1 од 5 мина што примиле мРНА вакцина имале срцеви проблеми. Фајзер тоа го знаел.

Okolu mene 90%+ se vakcinirani, ne mi se poznati srcevi problemi kaj nekogo ni pak nekoj da imal infarkt. Nekoja statistika ne e tocna izgleda. Tuku ti sto vikas od kade ovie desavki, koja e pricinata? I na kraj: Toa dali porano imalo povekje ili pomalku ne znam. No sekako deka sega sekoj slucaj niz svetot go naogja patot do mediumite. Porano ednostavno ne izvestuvalo za toa. Zatoa i pecatokot, deka se zacestilo. Odnosno ne vikam deka ne e zacesteno so ogled na svetska pandemija kade skoro site se inficiravme. Cudni zdravstveni posledici pravi kovidot kaj poedinci. Imas i dosta primeri na sportisti koi taze posle infekcija imale problemi oti razvile miokard bez da bide otkrien oti retko koj posle infekcija odi da go proveri srceto. Edino ako te stegne ili ako se pojavat post-kovid problemi.

https://malmed.gov.mk/соопштение-за-лекот-favipiravir/

може ли да се најде лекот и што пари е ???
Не прашувам за Ковид туку за вироза полоша од ковид....
Автоматски споено мислење:

оштар контакт им е добар ден, а за Тач има и многу трчање, не само оштар контат

Го начека на гради напаѓачот од противничкиот тим дур беше "залетан". На снимката можеш да го слушнеш и контактот. Некаде накај 0:55 од видеото.

Fala, ocigledna e pricinata. Se cudev sto slucajov e postiran na kovid-temava pa zatoa prasav podetalno. Ne dobiv odgovor.

Fala, ocigledna e pricinata. Se cudev sto slucajov e postiran na kovid-temava pa zatoa prasav podetalno. Ne dobiv odgovor.

Еве одговор зошто е постиран, во вид на научна пер ревјувед студија. Како што постои пост ковид после прележување, постои пост вакцина.
Во случајот спајк протеиниот циркулира кај некој луѓе со месеци после вакцинација, тоа го постирав во студија пред 7-8 месеци.
Сега оваа студија потврдува дека кај децата со миокардит, приметени се големи количини на спајк протеин после вакцинацијата.

Знаеш како работи мРНА нели? Го тера телото само да произведува спајк протеин, па потоа антитела за него. Но, кај некој луѓе со месеци после тоа телото не престанува да произведува спајк протеин.

Воедно Ла Тимес имаше сторија во која што не исклучува дека е можен миокардит од вакцината, затоа што 95% од рагби играчите се вакцинирани и бустани.

Иначе еве студија која потврдува дека миокардит може да предизвика ваков проблем после силен удар како што беше случај.

На темиве, на форумот, јас немам природен сојузник, едноставно си кажувам што мислам
...и тоа е, веројатно, најстрашната работа на форумов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom