Брука во КАМ маркетите

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.945
Поени од реакции
37.183
Е така, значи има разлика од Раководно лице во администрација и вработени во маркет. За жал такви лица ретко одат в маркет да ја вида состојбата каква е. Прашај го Раководното лице зошто не се пријавува никој за во магацин? и зошто им бегаат луѓето....
Тоа не ме интересира. Тоа што ме интересираше го дознав и покажав дека си фолирант. Башка, оди често по сите маркети, рече дека ако си бил од Струга, ги знаел шефиците на сите три маркети од Струга и дека сигурно не смееш да мрднеш, а не па да си одиш на пауза кога тебе ќе ти се присака.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.154
Поени од реакции
7.842
Vaka funktionira vo germanija vo Globus Merketite a i vo drugi kako Lidl

A blizok covek raboti vo Lidl i toj mora se da raboti!
Od redenje regali do Kassa i do pekara.
Bukvalno se
Nema , jas sum kasier i koj ve trkala.

AMA zatoa se edni od najdobro platenite.I se mnogu Familijarno nasoceni

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
повеќе пати сп-омнав па еве пак..да точно дека секој ден има измени на цени. тие се праќаат на комјутер (системски поврзан со тој во скопје) и работа на шефовите е да ги сменат цените на рафт. Што повеќе цени тоа повеќе време треба и нормално дека ншто ќе биде заборавено.
А како тоа не се заборава да се сменат цените на рафт во некои маркети, туку само во одредени? Изгледа тие или имаат повеќе вработени, или подобар систем или не сакаат да манипулираат со купувачите ...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.966
Поени од реакции
8.626
...ти велиш „Не“, а не јас, штом можат на медицински лица да се дерат за време на ноќни дежурства, па и по некој бокс да летне, што пак не и администрацијата да не си го добие кога работа со папири, а не со пациенти?

...апсолутно секаде каде одам ако има празен шалтер, ама да ја работи истата услуга како другиот што ми треба, веднаш реагирам, реагирам и за приватни муабети со странки додека другите чекаат, реагирам на све што не е во склад на човечки вредности и култура и така треба сите да бидеме, па ќе се поправат работите!
... еднаш влегов во Х банка, додуше имаше сеуште време, но вработената ја мрзеше да даде некои податоци и да ми даде некоја банкарска услуга при крај на работно време, па нивното „не работи системот дојдите утре“ или „нема интернет дојдете утре“ убаво ми беше пласирано, знаев дека ме излажа, па не ме мрзеше да се јавам телефонски да се провери „тоа неработење на компјутер“, па кога и зазвони телефонот, па одговорот „не не, работи све е во ред“ и ме погледна и ми рече да пријдам да ми ја заврши банкарската услуга, јас и’ го погледнав беџот и и’ се обратив по име дека ја почитувам нејзината претходна „примедба“ дека била заглавена со интернетот и дека „утре ќе се дојдам повторно кога ќе преработи интернетот“ и реков пријатно и си заминав, дали се засрами или не, дали ќе се поправи или не, тоа останува на нејзина култура и избор!

... дали во договорот со Кам или друг маркет пишува која работна позиција се има и што му е обврска на потписникот на договорот?

... точно! ме нервира кога 5, 6 пати се повторува „ госпоѓица Жанета да се јави на каса, а таа никаде ја нема? па ајде друга ќе повикаме уште три четири пати, нормално ли е тоа, тоа е силување на купувачите за интерни проблеми, земите си токи воки и разговарајте, не сите да ве слушаме, па тоа „госпоѓица“, па „господин“ па кога ќе дојдат на каса намрштени и со обраќање на „ти“ како од селски атар излезени со никаква култура,а повикани со „госпоѓица“ бре бре, јас повикувам поради неработење на касата која е должна да работи, не може од 4 каси само една да работи во најголемата гужва.

... за лична карта се чека две три недели ама дома не седиш на ред таму, знаеш што значи 20 минути да се чека на каса, а истите вие кое 20 минути ви изгледа како ништо во маркет на каса, на лекар не можете да почекате ни 5 минути веднаш нервозни? каде е тука споредбата?
Во Македонија сум бил во ситуација и јас да му бапнам на медицинско лице многу пати бокс и само општата култура ме задржала да не го направам тоа!

Знам што треба да прави лицето, НО лицето НЕ го прави тоа, делумно поради мрза и незнање, делумно заради услови.

Биле то абсурдни ситуации најмалку 15 на број иако не живеам во МК.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
sfakas deka toa ne e problem na musterijata? kako ke si se organizirate e vasa rabota, ama u nikoj slucaj ne smee da imate razlicni ceni na kasa i izlozeni. drugo ne e bitno, ako ste spori, glupi, ne sfakate sto sakam ednostavno ne vi vlagam poveke pa neka ve brkaat od rabota koga ke nema dovolno profit i neka ve drzat so smesni plati, ic oko nema da mi trepne.
Многу од високо мочаш.
Муштеријата, па муштеријата.
Имаш на понуда WC за користење кое кошта 10 денари но уште од врата смрди,корне со размачкани фекалии на секаде, и имаш спроти него WC тежок луксуз, парфимирано но кошта 100 денари. На запад можда 90% ке влезат во поскапото, но тука буквално нема да влезе никој, тоа ти е македончето. Ако второто е не 100 ами 12 денари,пак нема никој да влезе, а коментарот ќе биде он мене будала ќе ме прави.
Паралелата е иста и со маркетите, за денар помалку ќе влезе вода од кам да купи и ќе чека 20 минути, нема да даде 2 денари повеќе од мал маркет у пролаз да купи.
Боли ваква констатација и тешко се прифаќа, но тоа е реалноста, достоинството е одамна изгубено и народот тука самиот се третира како стока без мозок, продадени души за ситни пари.

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
660
1.Vo nitu eden Kam market nema wc za musterii.
Ne ti dozvoluvaat ni vo zort da go koristis.

2.Noviot Kam vo centar Kaj katna garaza otvara vo 8 nautri a parkingot zatvoreno e do 9. Barav odgovoren da se pozalam, demek drug go stpanisuval.Se javiv vo gradski parking ne se tie.
No za volja na vistinata vo slepata ulichka pred parkingot pajakot na Danela si raboti I kreva koli vo sabota vo 8.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.079
Многу од високо мочаш.
Муштеријата, па муштеријата.
Имаш на понуда WC за користење кое кошта 10 денари но уште од врата смрди,корне со размачкани фекалии на секаде, и имаш спроти него WC тежок луксуз, парфимирано но кошта 100 денари. На запад можда 90% ке влезат во поскапото, но тука буквално нема да влезе никој, тоа ти е македончето. Ако второто е не 100 ами 12 денари,пак нема никој да влезе, а коментарот ќе биде он мене будала ќе ме прави.
Паралелата е иста и со маркетите, за денар помалку ќе влезе вода од кам да купи и ќе чека 20 минути, нема да даде 2 денари повеќе од мал маркет у пролаз да купи.
Боли ваква констатација и тешко се прифаќа, но тоа е реалноста, достоинството е одамна изгубено и народот тука самиот се третира како стока без мозок, продадени души за ситни пари.
На запад секаде кај шо сум била макс едно евро е тоалетот, во некои од нив и бесплатно можиш да го искористиш.
100 денари за да се помочаш во тоалет во Македонија, абе сериозни сте:pos:

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.032
Поени од реакции
1.112
... :neetaka: низ сталажите нема вработени што редат, жива душа нема од вработен,а не пак да реди роба, само еден касиер, прашање каде се другите 3, 4 кои се во прва смена на пример?
Епа кога ќе си на одмор, слободна, волонтирај 2-3 дена во маркет , и ќе видиш каде си.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
1.Vo nitu eden Kam market nema wc za musterii.
Ne ti dozvoluvaat ni vo zort da go koristis.

2.Noviot Kam vo centar Kaj katna garaza otvara vo 8 nautri a parkingot zatvoreno e do 9. Barav odgovoren da se pozalam, demek drug go stpanisuval.Se javiv vo gradski parking ne se tie.
No za volja na vistinata vo slepata ulichka pred parkingot pajakot na Danela si raboti I kreva koli vo sabota vo 8.
За WC-то тоа е..не е јавно па да го користи кој стигне, самите вработени го чистат и одржуваат

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.966
Поени од реакции
8.626
sfakas deka toa ne e problem na musterijata? kako ke si se organizirate e vasa rabota, ama u nikoj slucaj ne smee da imate razlicni ceni na kasa i izlozeni. drugo ne e bitno, ako ste spori, glupi, ne sfakate sto sakam ednostavno ne vi vlagam poveke pa neka ve brkaat od rabota koga ke nema dovolno profit i neka ve drzat so smesni plati, ic oko nema da mi trepne.
Кано то е сФецки тренд на штедење на трошоци од кој и Аустрелија не е изземена. Сигурен сум дек у аустрелија не е ништо поразлично.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Епа кога ќе си на одмор, слободна, волонтирај 2-3 дена во маркет , и ќе видиш каде си.
Нека дојде кам да види дали има или нема жива душа или вработени низ маркет
Автоматски споено мислење:

Тоа не ме интересира. Тоа што ме интересираше го дознав и покажав дека си фолирант. Башка, оди често по сите маркети, рече дека ако си бил од Струга, ги знаел шефиците на сите три маркети од Струга и дека сигурно не смееш да мрднеш, а не па да си одиш на пауза кога тебе ќе ти се присака.
ахахахха ме изнасмеја ти будала ме правиш? не сме в логор па да ми кашуваат кога да одам wc или кога да прам пауза..смотан си многу..кои 3 шефици? нешто не си во тек..појќе сефови се него шефици...боли вистината па сега фолирант сум а? офофофофофо греој

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.032
Поени од реакции
1.112
Нека дојде кам да види дали има или нема жива душа или вработени низ маркет
И јас не ги гледам некогаш, пикнати во рафтови или фрижидер, и редат роба.
Отсекогаш во маркет, вработените зимале најмалку плата, и најмалку слободни денови.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
На запад секаде кај шо сум била макс едно евро е тоалетот, во некои од нив и бесплатно можиш да го искористиш.
100 денари за да се помочаш во тоалет во Македонија, абе сериозни сте:pos:
Ne sfakjaj se bukvalno ;)

Многу појќе знам него што мислиш, работам таму
Ne se ni somnevam vo toa no sepak uste ne mi odgovori zosto ne im pobaras 3000 evra plata koga si tolku nezamenliv, bukvalno firmata ja drzis vaka kolku sto te citam :cautious: .

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Ne sfakjaj se bukvalno ;)

Ne se ni somnevam vo toa no sepak uste ne mi odgovori zosto ne im pobaras 3000 evra plata koga si tolku nezamenliv, bukvalno firmata ja drzis vaka kolku sto te citam :cautious: .
не се срамам за 3000е ахахах

Kajgana Shop

На врв Bottom