Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.513
Абе за да се задоволи законот да не е само ќе се најде начин, тоа е полесниот дел, но ќе добива задачи.Се е тоа супер, ама ја промашуваш поентата на прашањето на Агда. Во средината каде што сум јас ( а и Агда ), голем дел од работите кои ги наброја тука ( а и секаде низ западна Европа ) би се сметале за child molessment. Пример тука мислам дека е незамисливо да оставиш дете само дома под 12 години, не па две деца сами да се чуваат. И јас сум седела сама дома на помала возраст ама тоа беше друга средина.
Второ, како ќе го учиш на правилни вредности според тебе кога тоа дете на школо ќе учи други работи? Неминовен е моментот на судир на тие мислења на школо и твоето пеење како родител кај директорот.
Не е така едноставно за воспитување на дете надвор од МК, најмногу поради тоа што не можеш да ги примениш истите техники на воспитување како и дома. Средините се дијаметрално различни.
Потсети се на мојот муабет за работата, се што правам е за да ја имам слободата кога сакам да излезам од работа и кога сакам да работам.
Второ, секој родител треба да биде највисок авторитет за детето, а секое друго мислење предмет на размислување и прифаќање со резерва.
Трето, јас каде што живеам не е реткост home schooling, ако видам дека системот го носи на погрешна страна јас ќе му бидам и учител, или јас ќе платам приватен што ќе му држи часови. А не да дозволам да го затупува некој со глупости, само затоа што системот е тромав да ја смени програмата и да избрка непотребни кадри, или затоа што политичката партија добива пари од некој психопат што решил да воспоставува нов поредок.
Најбитно е да му се обрне внимание на детето, и тоа е најголемиот промашај на новите родители. Ако ти не му обрниш внимание, ќе му обрне некој на улица и ќе биде муабетот "каде се загреши работата".