Македонска берза

Член од
12 јули 2017
Мислења
109
Поени од реакции
100
Ивајло, Цеко и Милка се договориле да ја тераат горе ;)

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Tebe ne mozam da ti odgovoram oti ti " nema da razberes"inaku,jas ziveam vo USA,i kako tvoite analizi ovde gi ima na milion,.sto sakas konkretno da ti objasnam,no na prost nacin.oti ne "sum dorasnat na tvoeto makedonsko nivo...
Автоматски споено мислење:

kakov lik,makedonec li
По ауторобот ти си друже веројатно некоја приградско гевгелиска цепаница шо ,,Sorry" у Америка не знае да напише.Ебате шизото.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
da,pogodi,a ti sto si ti zalna makedonska kartinka,uzivaj,vo kocinata,i ne se napinaj mnogu,zad tvojot recnik ze krie samo edna isfrstruirana osoba,ne bi sakal da navleguvam vo "koga jagninjata je zamolknat",ti znaes na sto mislam neli
,,Isfrustruirana kartinka" :)
Абе копито белосветско. Мојот речник веројатно го гуглаш у лексикон за да разбереш шо пишува.

Последно уредено:

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
342
Поени од реакции
333
Sory,mislev sram da vi e ne alal,
abe ostavete sama da akcijata da si dojde na mestoto,
.priofiteri,manipulatori,losi luge so eden zbor
p.s od site vas imam piveke vo UNI otkoku vie site zaedno,zatoa go napisav i me boli toa sto go pravite.
Кое копито си ти брааат, ама ај тоа е друга тема. Туку, штом толку имаш piveke vo UNI otkoku nie site zaedno, зарем не ти одговара тоа што енормно порасна за една недела? И поврзано прашање, ако еден или двајца можат да диригираaт цени со истргувани 100 акции, значи ти со твоите 1000 може тата мата да правиш, ама пак те нема нешто, па следствено се враќаме на првично искажаната констатација на почетокот.

P

passats

Гостин
eh,taa muvata,vi letna od kapata,
jas ne spomnav nikakvi iminnja,i neznam zosto bas vie se najdovte pogodeni.
cao forever.
p.s abe da ne si isti lik so dva nika??? isti recnik.. me narekuvate i dvajcata kopito:)))..belosvetsko, :)

Последно уредено:
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Alal da vi e,resivte i ke ja doterate UNI do 6000,za samo edna nedela so 100 akcii na den ja uzbutavte do 4000,
od Mars se gleda ,ama neli ste vie elitata na forumot...
p.s samo neznam dali ste dvajca max trojca vo celata igra,iskreno neveruvam deka si sam,no vo sekoj slucaj alal vera .

Зошто баш сега некој решил да ја дотера UNI прво до 4.000, а подоцна и до 6.000? Ако можел, зошто не го направил тоа претходно?

Зошто купувачите во последните две недели се спремни да платат повеќе секој нареден ден, за секоја количина што се појавува на продажба?

Зошто продавачите ги нема со поголеми продажни количини и при толкав силен раст за краток период?

Ќе те оставам да размислиш малку повеќе за одговорите на овие 4 прашања. Ќе ти дадам малку помош: Едноставно се променија пазарните услови, па врз база на новите информации, купувачите се спремни да платат повеќе, продавачите не се спремни да продадат повеќе...

Ако имаш толкава голема количина, поставија на продажба, па малку нека олабави пазарот.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Песната која е хит на крај на 2022 и на почеток во 2023!

Среќна нова година!

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Песната која е хит на крај на 2022 и на почеток во 2023!

Среќна нова година!

Лани ја затворивме со она ШуМките на Грим и не се погоди нешо годинава. Но еве шанса за искуп :)

СНГ :)

Член од
22 февруари 2019
Мислења
318
Поени од реакции
309
Гледаме УНИсмукалка. Страв да се има е оправдано ако цената е ептен преценета или се наѕират скриени намери од типот на дивиденд трап што не е случај барем за првото оти беше пишано за тоа што ја крепи вредноста претходно. Друго што ми паѓа на памет на ваков контекст на работите по влез во индексот и ваков замав после 2 обврзници, да не видиме нова емисија на ХВ во 2023?

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Среќна Нова година на сите освен на passats :) :ајнапиво: :pijani:

Шо, него секој ден му е Нова година со таа елоквенција, ерудиција, полиглотија и мега портфолио поголемо од на сите нас тука на куп + Чифликот од Адора и Копров ако сакате. :sakasuste:

Последно уредено:

mishevski

Неимар
Член од
20 јуни 2010
Мислења
107
Поени од реакции
170
Гледаме УНИсмукалка. Страв да се има е оправдано ако цената е ептен преценета или се наѕират скриени намери од типот на дивиденд трап што не е случај барем за првото оти беше пишано за тоа што ја крепи вредноста претходно. Друго што ми паѓа на памет на ваков контекст на работите по влез во индексот и ваков замав после 2 обврзници, да не видиме нова емисија на ХВ во 2023?
Еј добра идеја ::vozbud:, после обврзниците, златото, дивидендата, индексот останува уште тоа! :pijani:

Од друга страна ни останува уште малку време за активности на берза оваа година.
Затоа, Среќна Нова година на сите, буквално на сите ;) пошто од сите учиме по малку... од некои како треба, од некои како не треба (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom