Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.637
- Поени од реакции
- 33.810
Какви сега претпоставки, која претпоставка можеш да ја понудиш за Русија дека гаѓале? Па за да не биде дека Украина е виновна.ти благодарам на линкот, го немав видено. Ама од линков не пишува тип на муниција, што е гејм чејнџер. Рускиот телеграм канал имаше пишано експлицитно дека сликите се од ГРАД, што е многу лесно да се препознае дека не се. Многу е веројатно да се од лесен минофрлач, 60мм или 82мм, и 82ка ми е премногу за така мали кратери, ама ај ќе речам висока група на агли гаѓале.
Ако таа претпоставка е вистинита (нагласок на претпоставка) воопшто не ме чуди сами да се гранатирале и да направиле грешка, нема да биде ни прв ни последен пат. Тука се наоѓаме на зањедничко гледиште.
Нема што мене да ми се честита, не навивам јас, јас само следам. Било кој напредок на едните значи смрт за другите, не можам да бидам про-смрт.
И што има везе што некој Рус напишал ГРАД, и дали било тоа со минофрлачи и кој калибар. Ти реков да не ескивираш со техникалии кога примарното прашање овде е ОТКАДЕ Е ГАЃАНО а не со што е гаѓано. По аголот недвојбено се гледа од каде е гаѓано, од украинска страна.
Инаку како што веќе ти рекоа, ти сега треба да се извиниш за сите г... ерм, за цел бурек што го изеде без основа. И немој да ме тераш сега амблемот од чорапите да го сликам!