СП 2022 Катар - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Меси ко гренд слем да освоил, а не највисок тимски фудбалски кров на светот.

Не ја пушта од рака титулата, кога и да пуштам на прославата он ја држи. Точно дека секојпат кога ќе се спомне он ќе биде синонимот, али сепак треба да се има усул и да има големи признанија и за другите играчи.

Најјако. Спореди достигнување кое е кров на светот во индивидуален спорт, ама битно болдира тимски. :pos:Филе вајбс.

Прочитав остри критики за тие песни, а и во текот на вечерта пеат нешто во смисла као "успат запали две три села Српски"
Балканштина на најјако уклучена, се радуваш на спортски успех а пееш песни за војни и слични ствари :sick:
Остри критики секогаш ќе има кога ќе се пее Томпсон. Одредени кругови на новинари и активисти имаат цели кариери на тоа да гледаат што каде се пее и кој колку раката ја исправил и што гестикулирал. Се прави од мравка слон ко чудо невидено да е. Едни и Ноер лани го распнаа затоа што кога бил на одмор во Хрватска во друштво што бил се пеел Томпсон, па го обвинуваа дека бил нацист и што ти ја знам..... :facepalm:
Инаку стихот е „запалит ќу два-три српска штаба, да ја нисам долазио џаба“.

А јебига, за што да пееш кога тие песни се дел од „патриотскиот фолклор“? Можеби за некоја наредна генерација ќе бидат кринџ и невкусни, но на генерација што е израсната со нив и што ја памти војната тешко дека ќе излезе од мода. А и на крају крајева не е дека ти летва пијан славиш победа и се рокаат патриотски песни и ќе одиш да прибираш песни и редактираш стихови....

Тешки комплекси влечат хрватите од таа војна, воопшто народот не само спортски играчи. Кој работел/дружел со хрвати знае, не пропуштаат прилика да го стават во контекст тој период.

Најјако. Спореди достигнување кое е кров на светот во индивидуален спорт, ама битно болдира тимски. :pos:Филе вајбс.

Кој дел не ти е јасен бе баце? :pos: Потенцирав дека фудбалот е тимски спорт и треба заслуга и за другите играчи, а Меси ја грабнал титулата и се понаша ко само он да ја освоил, како во тенисот нели.

Инаку најголем флоп на првенството беа Германија, дури ни тоа со покривањето усти не им помина.

Остри критики секогаш ќе има кога ќе се пее Томпсон. Инаку стихот е „запалит ќу два-три српска штаба, да ја нисам долазио џаба“.
А јебига, за што да пееш кога тие песни се дел од „патриотскиот фолклор“? Можеби за некоја наредна генерација ќе бидат кринџ и невкусни, но на генерација што е израсната со нив и што ја памти војната тешко дека ќе излезе од мода. А и на крају крајева не е дека ти летва пијан славиш победа и се рокаат патриотски песни и ќе одиш да прибираш песни и редактираш стихови....
Се прави од мравка слон ко чудо невидено да е.
Јас сум многу против кога се мешаат политики, војни и слични ствари на вакви церемонии и спортски настани.
Јакиот патриот Ловрен, пред неколку месеци на увце му пееше една српска пејачка не се сеќавам која беше. Зел со рацете ќе пука, петарда да му пукни пустина ќе фати, та и оној Брозо дефектот, ама и шо да очекуваш од лик кој има бомба истетовирано на вратот :ROFLMAO: дно дна.

Кој дел не ти е јасен бе баце? :pos: Потенцирав дека фудбалот е тимски спорт и треба заслуга и за другите играчи, а Меси ја грабнал титулата и се понаша ко само он да ја освоил, како во тенисот нели.

Страшно баце

А што бара и овој на терен на прослава? Кој го пуштил?
Удав! Сите ги испозамара, нема играч со кој не се сликал, ко ученик на екскурзија бе...
Па уште и горд, фраер некој глуми. Небитен си бе другарче, склони ми се с пута.

Јас сум многу против кога се мешаат политики, војни и слични ствари на вакви церемонии и спортски настани.
Јакиот патриот Ловрен, пред неколку месеци на увце му пееше една српска пејачка не се сеќавам која беше. Зел со рацете ќе пука, петарда да му пукни пустина ќе фати, та и оној Брозо дефектот, ама и шо да очекуваш од лик кој има бомба истетовирано на вратот :ROFLMAO: дно дна.
Де де, истиве кринџ муабети се вртеа од џабир дерала тип на фаци на некое првенство кога нашите ракометари мислам славеа со излези момче. Тоа било национал шовинизам што ти ја знам, се повикувало на војна со грција бла бла. Кринџ муабети генерално, едно е да повикува на омраза за време на утакмица кога целиот фокус е свртен кон него, друго е после 30 ракии да пее песна која е дел од народниот фолклор. Србиве поготово кои плачипички се на вакви дешавки, цели дебатни емисии организираат, дури и онаа со цицките била проект на обавештаљните служби според нивниве анал итичари.

Прочитав остри критики за тие песни, а и во текот на вечерта пеат нешто во смисла као "успат запали две три села Српски"
Да се викаше Аница ќе гу рокаше таа песна низ дома без да ти сметаат тие "спорни" стихови. :icon_lol:

Удав! Сите ги испозамара, нема играч со кој не се сликал, ко ученик на екскурзија бе...

Овој и Агуеро никако не разбрав зашто се упикуваат на секоја слика во прославата.

На Агуеро ниту еден Аргентинец нема да му преречи нешто, сепак бил играч на репрезентацијата и да неа беа тие повреди ќе беше дел од оваа репрезентација. Додај на тоа и дека бил зет на Марадона, башка со Меси се учкур и гаќи, пред натпреварот му дозволија да цимерува со него :) Не ме чуди толку за него иако замара на секој пет минути со слики и сака да е во фокусот на вниманието ама овој салт бае ѓупакот, и слични како него шо во животот нема цела утакмица изгледано, ама еве има пари и слава и ај дозволено му е и да се помоча на трофејот, е ваквите не би му дозволила да припарат до тревникот а не да се слика со сите џоа ова модна ревија е во Милано ебате.

Не ме сфаќај погрешно, баш ми е мило што си се израдувал и ти било прејако ама што па тебе како македонец толку ти значи и те додирнала емотивно оваа титула на Аргентина, репрезентација што е 5000 километри одалечена од нас?
А тебе како македонец што толку те додирнале емотивно тие европски титули на некој фудбалски клуб од Мадрид што е на 3000 километри одалечена од нас? :D

Екипа бе брат, исти кур ти е. Слично ајде.

Еве и јас ко Соер се навлеков на Аргентина на времето, ми беше јак тој култ за Марадона, имаше аргентинци у Интер, Рикелме со Виљареал им го пиеше мозокот на моиве на тоа мртво 1/8 финале у ЛШ и ми остави баш силен впечаток да се заинтересирам за Аргентина и Бока Јуниорс. Плус имаат најјаки навивачи, најубав дрес.
И толку треба, после од секое СП на СП ми останаа омилен тим.

уби ме туѓа срамота

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom