Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Каша попара ти е постот. Анонимноста на интернет не е нуклеарна физика, тоа беше муабетот
Sent from my iPhone using Tapatalk
да, ама има ЧАРЕ... па Србија беше нападната ама ги реши, веројатно софтверски ги блокира... работата е дека знаеме ама НЕ сакаме да го решиме тоа

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.592
да, ама има ЧАРЕ... па Србија беше нападната ама ги реши, веројатно софтверски ги блокира... работата е дека знаеме ама НЕ сакаме да го решиме тоа
Релативна работа е тоа дали знаеме или не, дали Србија или некој друг ги решил. Фактори тука имаш еден милион. Најверојатно кажуваш за DDoS, а ова е сосема нешто друго.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Релативна работа е тоа дали знаеме или не, дали Србија или некој друг ги решил. Фактори тука имаш еден милион. Најверојатно кажуваш за DDoS, а ова е сосема нешто друго.

најлесно и најбрзо решение е да не се отвара сандачето со мејловите секојдневно, може еднаш неделно, а и тогаш не сите мејлови, само тие од познати испраќачи...Ако нешто ти е итно се јавуваш ТЕЛЕФОНСКИ, па и на пријател ако си му пратил по меил нешто што треба по меил, СЕ ЈАВУВАМ дека сум му пратил !!!...
Како дузини меилови, со разни измами, па гооглемаил те предупредува ДА НЕ ГИ ОТВАРАШ ??????

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.481
.Ако нешто ти е итно се јавуваш ТЕЛЕФОНСКИ, па и на пријател ако су му пратил по меил нешто што треба по меил, СЕ ЈАВУВАМ дека сум му пратил !!!...
мене увек така ми се јавуваат
знаат дека не го отворам

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.592
најлесно и најбрзо решение е да не се отвара сандачето со мејловите секојдневно, може еднаш неделно, а и тогаш не сите мејлови, само тие од познати испраќачи...Ако нешто ти е итно се јавуваш ТЕЛЕФОНСКИ, па и на пријател ако си му пратил по меил нешто што треба по меил, СЕ ЈАВУВАМ дека сум му пратил !!!...
Како дузини меилови, со разни измами, па гооглемаил те предупредува ДА НЕ ГИ ОТВАРАШ ??????
Во ред е..

Спам за Виагра споредуваш со закана за бомба. Нема грешка.

Дај ако не писма по гулаби нека испраќаат, најбезбедно е.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Тој бил одговорен да даде безбедносна процена на развојот на настаните во Диво Насеље. Неговите процени покасно се видело дека се аут

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Во ред е..

Спам за Виагра споредуваш со закана за бомба. Нема грешка.

Дај ако не писма по гулаби нека испраќаат, најбезбедно е.

спамови за нарачка на квази лекови, со измислени имиња на доктори ОДАТ на рекламите на ФБ, кажувам за МЕИЛОВИ од Африка итн каде бараат број на картичка да ти пратат Големи пари, ама од пред некое време ги препознава и ги блокира Гмаил, т.е. има силни предупредувања да не се отвараат
...
https://think.mk/2022/12/23-doјavi-na-bombi-konechno-so-poraka-do-makedonczite-ukinete-gi-sankcziite-makedoniјa-e-souchesnik-vo-unishtuvaњe-na-moјata-zemјa/?fbclid=IwAR28VP1iblQfhg9GXi9kkdRlenZ38skAjRc8lMWhjsazoZhX90b57f1Hmsg
Интернет ПАРТАЛОТ одма утврди кој стои зад меиловите :facepalm:
Русија се стресе од нашите санкции и од нашата министерка на АРМ:cool:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.592
спамови за нарачка на квази лекови, со измислени имиња на доктори ОДАТ на рекламите на ФБ, кажувам за МЕИЛОВИ од Африка итн каде бараат број на картичка да ти пратат Големи пари, ама од пред некое време ги препознава и ги блокира Гмаил, т.е. има силни предупредувања да не се отвараат
Те молам прескокни ме со глупостиве. Во ред е.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Секој што е хостиран и има излез на интернет има и логови. Протон е хостиран на некој хост сервер, а за одржување на системот има администратори. Тие во секој момент знаат од која ИП се ја користи апликацијата и имаат логови. Вака отприлика изгледаат:
Прегледај го приврзокот 359335

Ако се отвори може да се види и уредот од кој се пристапува во вид на мак адреса:
Прегледај го приврзокот 359336

Се зависи што се протон има инсталирано како заштита. Логовите не се бараат во хост серверот туку во самото седиште од каде се одржува системот, во случајов протон. Овие логови протон мора да ги има, во спротивно корисникот само ќе ја има апликацијата, а нема да може да ја користи. Тоа е тој backdoor што го има секој сајт па и кајгана.

Ако вакви заканувачи мејлови стигаат до седиште на нато, еу, оон итн. тогаш нема да се види ниту протон ниту швајцарски закони.
Тоа што нас никој не не есапи е сосем друга работа.
Дали озбилно мислиш дека некој ќе го прави ова од дома, или од локација каде што има камери?
Па пичкаму матер, за да го прати овој маил му требаат точно 2 минути. Крадиш телефон, скоро секој втор има неограничен интернет, се логираш на истиот со маил регистриран на број купен на црн пазар (со крипто можеш да купиш колку сакаш броеви, и со истите да направиш е-маил адреси), праќаш маил и го уништуваш уредот. Ни CIA, ни факинг NSA ќе ти влезат во траг.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.093
Поени од реакции
1.592
Ни краден телефон ти треба, ни број за верификација на емаил ти треба.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.942
Поени од реакции
5.083
Тој бил одговорен да даде безбедносна процена на развојот на настаните во Диво Насеље. Неговите процени покасно се видело дека се аут
Што се однесува до „насељето„ во Куманово, ме занима дали некој од МВР ќе одговара за оние полицајци кои ептен евтино загинаа, а беа пратени инстантно, веројатно лошо подготвени и уште полошо информирани за тоа каде одат и што треба(ше) да чинат...
Автоматски споено мислење:

Очекуваш од мисирот да (ти) даде саглам одговор?..

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Што се однесува до „насељето„ во Куманово, ме занима дали некој од МВР ќе одговара за оние полицајци кои ептен евтино загинаа, а беа пратени инстантно, веројатно лошо подготвени и уште полошо информирани за тоа каде одат и што треба(ше) да чинат...
Автоматски споено мислење:

Очекуваш од мисирот да (ти) даде саглам одговор?..
Кој да даде одговор???

20221218_162336.jpg

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.529
Поени од реакции
37.376

Kajgana Shop

На врв Bottom