Овој линк е јануари 2022, кои се барањата на Русија уствари од Декември 2021.
Renegotiating European security
The Russian leadership is demanding legally binding security guarantees from the US and NATO in two draft treaties. Key demands are, firstly, a commitment to refrain from undertaking any further Eastern enlargements of NATO, particularly with regard to Ukraine or other states within the region such as Georgia. This would entail withdrawing the prospect of membership offered at NATO’s Bucharest summit in 2008. Secondly, the Alliance should guarantee that it will not deploy any weaponry or military forces on the border with Russia. Thirdly, NATO should end its military cooperation with post-Soviet states and scale back its military forces to the 1997 level. This would mean no longer deploying military forces and weaponry in NATO countries that were not members of the Alliance in 1997. Moscow is therefore also demanding that NATO withdraw its multinational battlegroups from Poland and the Baltic states. Fourthly, the US should pull its nuclear weapons out of Europe and, fifthly, cease meddling in Russia’s internal affairs. Here, the Kremlin is referring to support for the so-called Colour Revolutions as part of a US democracy-building agenda....
Една година после предлогов на Русија, во Февруари 2022 САД заедно со ЕУ во Минхен им рекоа fuck off на русите, 4 дена потоа Русија ја нападна Украина.
Ова е на кратко текот на настаните, има и други ствари ама ова е најбитното.
Финализиран планот за предавање на ПАТРИОТ ракетните системи од Америка на Украина
Фашистичките пички од кремаљ нормално одма почнаа со цмиздрење и плачипичкарење..Ќе биле легитимна мета..ау.
Иранските дрончиња на батерии ги соборуваат без проблеми,им помина модата...друго може од Ким Ун ќе извадат некое ново напредно оружје ,пошто они најновото што го имаат/имаа беше од времето на Горбачов."Втората најсилна"армија во светот заглавена во блатото во Украина и сопствените г*мна.
Финализиран планот за предавање на ПАТРИОТ ракетните системи од Америка на Украина
Фашистичките пички од кремаљ нормално одма почнаа со цмиздрење и плачипичкарење..Ќе биле легитимна мета..ау.
Иранските дрончиња на батерии ги соборуваат без проблеми,им помина модата...друго може од Ким Ун ќе извадат некое ново напредно оружје ,пошто они најновото што го имаат/имаа беше од времето на Горбачов."Втората најсилна"армија во светот заглавена во блатото во Украина и сопствените г*мна.
Цитро, вчера партал направиле ,,дроновите на батерии", а овој Патриот системов не е никаков курац. Саудиска Арабија се избламира кога Јеменците успешно им ги пробија Патриот системите со постари советски ракети. Чим такви не можат да запрат, не можат ни Искандерите да ги запрат.
Проблемот не е да се создаде фузијата туку да се одржи плазмата и научниците се обидуваат да ја одржат у живот плазмата со силни магнети ама се уште е рано за да успеат да ја додржат за да имаат стабилна фузија...Е сеа ако успеат тоа ке имаат можда неограничeн извор на енергија пошо као шо...
forum.kajgana.com
Овде на линкот е платена содржина од FT, морав да направам screenshot пошто со copy&paste содржината не се репродуцира како што ја гледаш туку само дел од текстот (плус друг текст за заштита) а сликите ги нема. Не знам како го прават тоа, а искрено немам ни време да се занимавам со тоа.
Најбољи у задње време на темава ми е еден што се праи на удрен за све:
Каква врска има војната на Косово со Mакедонија?
Каква врска има САД со состојбата во Македонија?
и слични - ја нисам одавде - прашања
Сите се чудевте од каде Владе има толку многу машини за чипови, ама русите не спиеле туку паралално си купувале и од западните компании преку трети страни, кој би рекол дека можат да купат кога немаат што да јадат.
Ke bidi interesno po edno deset dvaeset godini od sega da te slusa nekoj ko ke im kazuvas na nekoi kopiljaci, sekako po sekjavanje za Duhot od Kiev. Eee deca deca, na vremeto so imase eden pilot, Duhot od Kiev go kazvaja, nikoj ne znaese koj e, so e, ko betmen ili supermen nesto. Sam so eden poluraspadnat avion ja unisti cela najmoderna avijacija na edni Rusi i toa eden na eden, onaka maski gradi vgradi so se veli. Vo megjuvreme duri se vrakjase da napolni girivo i cela artilerija im ja sramni so zemja .Abe cudesii deca, cudesii covekot. Takov majka ednas ragja.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.