Nemoj ovoj e lud sto posto
Е трејдерот е веројатно најосновниот го користам од etreader.kb.com.mk. Во упатството пишува дека ако сакам да гледам реал тајм, "длабочина" (уште сум нов/зелен и незнам што е длабочина) сум морал да доплатам нешто. По некој важечки тарифник.Додај ги фирмите за кои си заинтересиран во листата за следење, таму може да гледаш промет, трансакции, длабочина, број на понудени акции, цена итн. Многу е подобро и попрегледно наместо да зјапаш во полето за налог.
Но битно е и кое ниво на етрејдер имаш, она основното е поограничено, второто има повеќе функции.
Preku KMB broker treba . Imash na forumov pisuvanja za ova so tarifi so se. Bar inicijalno moras da uplatish za nekoj mesec.Е трејдерот е веројатно најосновниот го користам од etreader.kb.com.mk. Во упатството пишува дека ако сакам да гледам реал тајм, "длабочина" (уште сум нов/зелен и незнам што е длабочина) сум морал да доплатам нешто. По некој важечки тарифник.
Ти благодарам за одговорот.
имај убав ден
Ко тајм.мк си за економскиве порталиНа еден партал портал прочитав дека зградата на Еуростандард банка во центарот на Скопје била продадена.
Пишувавав за тоа. HQот на Еуростандард во сопственост на ГОФИ е влезена у стечајна маса и не може да се отуѓува. Се продаде (претходно изврши) на лицитација зградата шо е позади Еуростандард банка исто така сопсветност на Трифун стаена како колатерал во КМБ. Купувач на имотот е Аца Антиќ од Фешн груп.На еден партал портал прочитав дека зградата на Еуростандард банка во центарот на Скопје била продадена.
Баш на партал портал (доказ.мк) прочитав ама дека друг ја купил. Не знам ниту дали зборуваме за истиот објект. Мислам дека оваа сторија беше за централата на банката.Пишувавав за тоа. HQот на Еуростандард во сопственост на ГОФИ е влезена у стечајна маса и не може да се отуѓува. Се продаде (претходно изврши) на лицитација зградата шо е позади Еуростандард банка исто така сопсветност на Трифун стаена како колатерал во КМБ. Купувач на имотот е Аца Антиќ од Фешн груп.
Баш на партал портал (доказ.мк) прочитав ама дека друг ја купил. Не знам ниту дали зборуваме за истиот објект. Мислам дека оваа сторија беше за централата на банката.
Очекувано лажна вест од кретенот, затоа и не сакав да го постирам линкот. Ама ме заеба спонзориран пост на ФБЗа 6 дена ќе има лицитацијаПакет бр.11: Недвижен имот, ИЛ.бр.45301,103480,103479, КО Центар 1
Пакет бр.11 Недвижен имот (деловни простории) втора електронска продажба, запишани во Имотен лист бр.45301, И.Лист бр.103480, И.Лист бр.103479 за КО Центар 1, или поедниначно по Имотни листови: На недвижен имот под Имотен лист број 45301 КО Центар се следниве катастарски индикации: КП 11998/4...e-submit.crm.com.mk
Повеќе од година дена како мантрам дека банкарските акции ќе поминат одлично во услови на инфлација и рестриктивна политика на централната банка. Денес каматата на благајничките НБРМ ја покачи за уше 50 поени до 4.75%. Премногу во оптек ,,беспари пари'' за банките а премалку за сите останати. Дури и да се случат дифолти во наплата во услови на рецесија, државата протекционистички прво ќе праи bailout на нив па после на се останато.На Businessinsider излезе статија околу економскитe очекувања за 2022 година од Savita Subramanian, Bank of America (УСА) и Raedler, the head of European equity strategy (ЕУ). Во основа делат ист песимизам но една работа ми остави впечаток. Коа пишувавме за хеџ против висока инфлација и закана од покачување на каматни стапки дур сите даваа предлози за инвестирање во нафта, злато, сребро и остали комодитис, реал естејт и слично, јас тегнев кон банкарски акции. Денес тоа ми се потврди од авторитетиве. И тоа од дваицата, унисоно.
Savita Subramanian, Bank of America:
Прегледај го приврзокот 316798
Raedler, the head of European equity strategy:
Прегледај го приврзокот 316797
URL: https://www.businessinsider.com/stock-market-investing-ideas-advice-outlook-2022-how-to-invest-2021-12?utm_campaign=sf-bi-finance&utm_source=facebook.com&utm_medium=social&fbclid=IwAR2VR_9Gg2loQa8nPMHQ8IDnFnDj3rbksgCtLySHlQEPAEpZOZ4l8RNY2vg
Ова за Индија ми се свиѓа. Иако вредноста на акциите е на ниски нивоа, сепак дури е Кси Пинг главен во Кина за мене тие акции се not-investable (не сакам да имам бизнис со комунисти). Имам една позиција од Бразил од која никако не можам да се ослободам. Што се дешава таму? После првичен ентузијазам после избори, сега гледам секојдневно индексот го буши дното.Медиокритетски е да чекаш извесен ФЕД пивот за да вложиш во УСА маркет. Тоа е скоро од сите апслолвирано и сите го знаат, кај шо има многу хрд' нема коњуктура за бизнис. Хаслерски е да чепнеш у SMIN, EWZ, MCHI или пак поблиску мсе, блод ин д стритс нели.. . Македонска берза се сеуште за жал воајерски надгледува на 12 p/e (не се тргува, остај термини ликвидност и бакрачи). Овој малтипл е предзнак на речиси сите најголеми ботоми во историјата.
Нејсе, најјако е шо сите се откажаа од нашава берза , дури тие шо ја прокламираа од коа постои и шо денешниве гуштери учат од нив (на форумов со лопата можеш д аги ринеш ). Тоа е поентата да не биде атрактивно, да биде досадно, тупо и да не се гледа скоро никаква можност за праење пари. E тоа е ботом по дефиниција другарчиња. Јас моментално имам позиции во УСА, Бразил, Кина и кај нас. Пошо е ултрадосадно продавам vertical спредови, путови и колови но не се откажав веќе 10 години од позиции кај нас. Никаква емоција немам ни кон берзава ни кон земјава но гледам евидентен почеток на тоа шо се случува низ светот.
#џаст а ток
RISTOSe znae li koj isturi deneska 1000 akcii na KMB ?Verojatno nekoj fond ili pak poveke fizicki lica ?