smajli e be, ti mene me dupis, ja tebeJas trgnav da te prejzuvam pogore, kapa ti simnav. Neznam kako skonta deka te hejtam a ti k.rac mi podade.
OK, ke dojdam tamu da se zabavuvame..
smajli e be, ti mene me dupis, ja tebeJas trgnav da te prejzuvam pogore, kapa ti simnav. Neznam kako skonta deka te hejtam a ti k.rac mi podade.
OK, ke dojdam tamu da se zabavuvame..
Точно, најевтина е во моментов (споредбено со КМБ и ТНБ), ама никаде не споменав дека другите две банки не се скапи. Мајката на СТБ, NBG има пазарна капитализација од 2.6 B€, и се тргува на 0.41 од book,има P/E Ratio 7.74 а нејзината ќерка во Македонија се тргува на 1.44 од book. Што мислиш ако дојде ред да се продава СТБ, ќе се продаде на оваа цена?Od golemite 3 e naj eftina po skoro site parametri...
Не знам од каде ти е заклучокот дека ги сметам и за потценети и ефтини...што секако не значи дека и на скапи и преценети акции не може да се заработи...За џабе ти е евтина "добра" и потценета акција ако е длабоко удавена во неликвидност.Со примерот се слагам за ликвидноста, ама ако ТНБ и АЛК не ги сметаш за преценети со среќа у понатамошено инвестирање.
Mislam deka i MPT spagja vo grupa na potceneti akcii so ogled na dobivkata za ovaa godina.
Sto mislite za ovaa teza ?
Прашањето секако е само реторско за да се засрамат тие што ја добиле, а ја кријат. Уште еднаш за наук за сите што планираат да се фатат во оро со екипата тужители дека двапати од двапати кријат дека е донесена одлука во предметот од останатите членови на групата што дале пари за тужбата и очекуваат промптни повратни информации. Дури и лажеа дека ќе ги вратат парите за да испаднат фаци Пред сите нас се уште долги децении инвестирање, а во секоја прилика ќе потсетувам на нивното срамно однесувањеДа не стигнала пресудата за ПКБ, а тоа пак да се крие од останатите?
Аииии, упадна и извреѓа све живо како каубоец у салун, сега ќе го јадеш од шерифот!Ako vi e edinstvena investicija PKB, togas ste za greota i iskreno mi e zal za vas, ne zatoa sto se borite za vasite prava, tuku zatoa sto ste ja piknale glavata vo dupka koja ne e soodvetna na vesata glava. Moze da ja plukate i ligavite dupkata no taka samo i pravite poubavo, dodeka vie ne osekjate nikakvo zadovolstvo.
Ako vo MBI10 gledate prostor za korekcija(so rezerviran isklucok na 1-2 kompanii) ste za greota.
Ako ne znaete da citate megju redovi vo izvestaite, pak ste za greota.
Ako go diverzirate rizikot, znaci deka pojma nemate kaj investirate i ste za greota.
P.s. I ne palamudete posto ne odgovaram na kurodrvici
Абе буквално пет души околу КМБ го осмислиле и организирале целиов континуиран раст, е до толку е баналноУше во првата реченица од експозето на Чешкиве будалчиња тие гордо признаваат дека пиеле кафе со Мукаетов пред да ја фабрикуваат валуацијата и оп, дрско пукаат HOLD на АЛК со PT 18.500 ден. Ај шо не е чесен пристапот и валуацијата апла инструментализирана се со цел да се арткикулира приматот на Алкалоид во ова невреме и неминовно иден тежок период за нив (нели инфлација, пролонгирана здравствена криза, покачување на каматни стапки, умртвување на сите економии во кои извезуваат почнувајќи од УСА, Русија, Европа па и кај нас и тн.)
Од друга страна не сакам да верувам дека се ова е наивно и Хари не ги угостил во иста мера па овие сеа беспристрасно го мачкаат како да е тазе банкар на пракса. Се ме наведува дека ова можеби е перфектен план и доброосмислен инженеринг за индивидуални цели. Реков и претходно дека силна КМБ одговара на сите освен на оние шо сакаат да ја донатоварат. Верувајте ми дека мегаломанијата и поривот се идентични и кај оној со 100 акции и кај овој со 15% сопственост на цела банка, односно сите сакаат повеќе. Значи ако ја видовме увертирата преку чесиве а се поизвесно е и дека банката нема да направи 10+3 миљони оваа тромесечие (дај боже да грешам) со шо растот би бил негативен во 2021 година. Во тој случај после кварталните, значи февруари 2022 акцијата ќе си се струполи под 10илјади се до релито за бркање дивиденда. Иако оваа сценарио највеќе ми одговара, нели сакаме сите да докупиме на попуст, сепак ќе го урне кредибилитетот на КМБ со тоа шо ќе и остави дамка дека не успеала да ја победи најретроградната ковидосана 2020та година.