@Таксист
Сите ја лапнавме таблетката за Мултиполарност. Но во суштина хегмонот САД контролира што,како и колку. Така и ќе остане. Медиумски таа теза ја гураат но јас мислам дека тоа е само за публика шоу. Во кои се вклучени сите. Имено Путин дојде на власт подржан од амерички играчи во Русија и со амин од Јелци чив тим беше апла прозападњачки настроен. Патем види секој апла националист што никна во Русија за брзо време беше отстранет. Закаренко и остали беа елимнирани од украинските безбедносни сили, а руските служби ништо не превземаа за да ги заштитат тие лица.
Едино Стрелков остана жив.
И мене ме чуди што отиде на Донбас пак ама се врати.
Така да. Мислам цела приказна е блеф. Иако несомнено е дека Путин ќе сака да има некои си безбедносни гаранции/договори со Западот за Русија пред да замине од политичката сцена.
@Vanlok ти остави статија од Сакерот мислам. Убава анализа. Што отвара многу прашања.
Путин веќе е на власт 23 години горе доле ако не се лажам.
Зошто за тие 23 години, олигарсите што створија капитал преку грабеж на националните ресурси сеуште си тераат бизнис? Ете ако во минатото имало простор за надеж дека е во прашање соработка со Западот. Што ги оневозможи тоа да го сторат уште поскоро? После Чеченија. Или после Грузија? Па дури и сега. Јахтите им се во АбуДаби или во Бодрум. Сеуште молзат од Руското општество. Ниту еден не е казнет за одливот на капитал од Русија во овие земји а после дали Западот или САД не е ни битно.
Исто со образованието. Зошто се оди по тој западњачки рецепт веќе долго време. Имено генерации веќе се образовани во Русија по тој терк.
Зошто уште при доаѓањето на власт не се делувало ? Напротив сеуште така се тера.
Не смее да не се остави простор за сомнеж дека Путин и тимот соработуваат со САД.
Се е можно кога е во прашање политика. И во минатото така било, и ќе остане.
После Короната и ебењето на цела глобална економија. Путин е како кец на десетка за САД. И Путин игра со нив заедно. Никој не говори за одговорност за локдауни, за диктатури во демократските земји. Испумпаа огромна количина пари, инфлацијата е резултат на се тоа. Ама никој веќе не ни збори за тоа. Сите се фокусирани на Украина и Путин. Сега за сега. Ќе видиме што понатака.
Ама приказната дека Путин е хоули мен и Русија е земјата што ќе воспостави мултиполарност е за мене приказна од 1001 ноќ
Исто тоа дека Кина ќе го превземе приматот на САД. Па според последните статистики што ги гледав. Многу мал процент од Кинеските фирми се во посед на самите кинези.
Се може да се договори во ова време.