- Член од
- 16 јули 2008
- Мислења
- 1.858
- Поени од реакции
- 1.034
Абе ако ти ја гледаш А1 не значи дека е најгледана у Македонија.Јас не гледам ни Сител право да ти кажам.Уствари кај мене дома телевизорот сам се гледа во поголемиот дел од денот.А нешто за да биде факт треба да е поткрепено со цврсти докази.Што не е во случајов.E zarem ne e?
I ti i jas toa mnogu dobro go znaeme. A1 e najgledana televizija toa e fakt, osven toa jas ne gledam a1 da imaat dobra konkurencija, osven singo(sitel). No ovie mnogu mnogu na apla pocna da gi kopiraat ovie od A1.
--- надополнето ---
Македонска работа.Не смееш да искритикуваш нешто а да не ти залепат етикета дека си од "спротивниот табор".Ако ја критикуваш А1 за Сител си.Ако ги искритикуваш СДСМ - ајде оди у штаб кај Гвујо.Аман веќе.Кај прочите бе друже дека јас викам дека Сител се најгледани?Нормално не можеш да докажеш нешто додека не се изброи детално - што барем кај нас е невозможно.Ако Nielsen мери 10 год. у цел свет не значи автоматски дека знае и у Северна Кореја што гледаат.Во 2 000 000 луѓе во земјва со 300 такви апаратчиња Nielsen може ку...т да го измери.Добро ајде Сител е најгледана со нивните српски шитови. Што мислат они ај ќе земеме некоја глупа емсиија од Србија ќе ставеме титли завршена работа.А1 барем има домашна продукција.Јас не велам дека А1 е најдобра, не е.Ни Сител не е.Алфа е најдобра ама А1 е најгледана.
И да не се релевантни овие рејтинзи ајде докажи ми дека А1 не е најгледана туку дека Сител или др. се најгледани.Nielsen мери рејтинзи можеби повеќе од 10 години низ цел свет и ти сега се најде да докажуваш дали се релевантни.:icon_roll:icon_roll
ЕДИТ:Ај отидов да спијам, утре ќе продолжиме со дискусијата,ако сакаш секако.