Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Aj druze ocigledno si nepismen nema so da diskutirame.
Pojasni za sto si TI PISMEN, ti samo prasuvas, ama i si zadovolen....dovcerasnite prodavaci na kjumbinja na drva/peleti pokusavaat da se izvadat
Автоматски споено мислење:

Pojasni za sto si TI PISMEN
Ajde nekoj da spodeli iskustva so toplotna pumpa?
Dali nekoj koristi i dali e zadovolen. Potrosuvacka na struja i slicno.
Eve jas kje spodelam informacija za toplotna pumpa.
Zadovolen sum so ogled na toa shto plakjam smetki za ovaj period od 4000-5000 denari.

Sporedbeno so drva i so peleti isplatlivo e.

Последно уредено:
Nema shto da ti pojasnuvam tebe. Prvo se gleda deka kultura nemas, a ne pak neshto drugo.
I ne se nerviraj gubish lepota :-D
Абе не за џабе цело време ви велам, не се нервирајте, оти допрва ќе биде бетар за Русија :D

Така да не се нервирај, не за друго губиш лепота.

Ако сакаш темава да се претвори во очај како другата тема за Воените успеси на Русија :pos:, тогаш да престанам да пишувам.
Тенеке ти ли си?

Тенеке ти ли си?

Немој аман не ме барај во оваа тема. Само оваа е бетар од темата за Украина.

Нит со овој, нит со друг, нит со трет ник немам намера да пишувам тука :D

5,5kw

Od poslednive postovi/carsiski muabeti negledam deka nekoj Pameten zakljucok moze da se izvadi.
Na Eurovent dali postoi termin "Zadovolen" ili "Precizno kazano"....sto ovde se buta kao krajna informacija.
Po Precizno kazano ....ovoj @vilagora zadovolniov nikako da kaze od sto e zadovolen, vrti ko kisa oko Kragujevca ama nit pumpa kaza nit marka nit model sto ima, ama odma drugari mu stanaa i @PticaSelica i ovoj dudukov prilepski @zlatko_ti412
Aj da cueme kako ke tece komedijava ponataka :lolzz:
Na vasava selska reklamka ja ke vi uskocam so istovo kontrareklama....pola pumpa imam od vasata i prezadovolen sum, a i komsiite ....aj sea da ve vidam :facepalm:

A bas od tebe najveke ocekuvav komentar za mojata MDV. Eurovent, potrosuvacka, modulacija??

Ako Sakas Slikni ja MDV by Midea Vnatresnata Nadvoresnata Edinica i Dalecinskoto

Bi ti gi slikal ako mi dades dobra pricina zosto, inaku mislam deka nema potreba. Ama GOLEMI se bajagi. Najdobro otidi si u najbliska prodavnica i ke gi vidis u zivo.

Ubedi ne vo ova sto znaci 5,5kw dali e 5.5 na ladenje ili na greeenje?

Kazi mi ti kako ekspert posto jas veza nemam, taka pisuvase na kutijata

Za @PticaSelica i so 3kw se
Bi ti gi slikal ako mi dades dobra pricina zosto, inaku mislam deka nema potreba. Ama GOLEMI se bajagi. Najdobro otidi si u najbliska prodavnica i ke gi vidis u zivo.

Kazi mi ti kako ekspert posto jas veza nemam, taka pisuvase na kutijata
Tonc

Ama navistina ne barav komentar i mislenja dali e 5,5kw ili 4,8kw realna. Najveke mi bese za potrosuvackata i podesuvanjeto, odnosno kako najekonomicno od klima da se izvadat najdobri performansi. Dali 18btu, odnosno modelot e 18HRFN8 (lesno e da ja izguglas i prosrudiras) moze ili nemoze podobro od ova.
I dokolku nekoj znae da mi kaze od navedenoto i slikite koi gi prikazav kolku realno izleguva COP

I navistina seuste od tebe ocekuvam, posto te citam i najveke te pocituvam na forumot navistina kako ekspert, ocekuvam komentar za mojata MDV. Eurovent, potrosuvacka, modulacija??

Последно уредено:
odma drugari mu stanaa i @PticaSelica i ovoj dudukov prilepski @zlatko_ti412
Абе дудук... па имаше пивнато некоја одфазла а?
Од понеделник... дан ти тргни неделава...

Абе дудук... па имаше пивнато некоја одфазла а?
Од понеделник... дан ти тргни неделава...
Не е проблем он што фанал некоја, туку овој буби што му го прави филмот дека е некој стручњак :ROFLMAO:

Ako sakas Slikni ja ( me interesira ) kako e Montirana Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica Dali od Vnatresnata edinica do plafonot ima 15 cm za dovolen protok na Vozduh Dali ima od Vnatrsnata do Nadvoresnata minimum 3 metri bakarni cevki za normalno da funkcionira klimatizerot i dalecinskoto koj model e bidejki vikas vo % e Fan-ot a ne vo 1, 2 , 3 brzina

Ako sakas Slikni ja ( me interesira ) kako e Montirana Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica Dali od Vnatresnata edinica do plafonot ima 15 cm za dovolen protok na Vozduh Dali ima od Vnatrsnata do Nadvoresnata minimum 3 metri bakarni cevki za normalno da funkcionira klimatizerot i dalecinskoto koj model e bidejki vikas vo % e Fan-ot a ne vo 1, 2 , 3 brzina

IMG_20220315_215233.jpg
air-conditioning-midea-all-easy-pro-nordic-18000-btu-a-wifi-cooling-heating.jpg

Nadvoresnata druze nemozam da ja slikam, dalecinskoto e ovakvo isto, bakar ima 4 metri

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom