Државичкава и народчето во неа, не се пораснати за влез во наддржавни и фашизоидни заедници. Државичкава одамна го допре дното од јамата ни смрдлива, дното е пробиено и тековно, и државичкава и народчето и‘ нејзино се наоѓаат во состојба на „слободен пад„.Добро што не се однесува до вас, само на вам, бугараната и србоманите не им одговара државичкава малце да мрдне од јамава.
Искуствата покажуваат што им следи на Богоборците...Прегледај го приврзокот 357532
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 357533
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 357534
He highlighted that Ukraine has now found itself in a situation whereby it is incapable of functioning as an independent nation because of the ongoing conflict, and while it needs help from its neighbors and allies in the short-term, it is not for Brussels to speak on behalf of all member states.
Реално Русија сега ја продава нафтата под $60 долари, така да таа цена е солидна за нив. Мислам дека нарочно ја поставија оваа цена за Русија да го преплави пазарот со нафта оти и требаат пари и да го заеби OPEC.
САД од пред почеток на војната се обидуваат да ја симнат цената на нафтата. Замисли во ситуација кога целата стратагема на Русија (и ОПЕК) е цената на нафтата да биде што повисока, сега во моментална ситуација на намалена побарувачка и спуштена цена - тенеќе очекува дека Русија „ќе го преплави пазарот со нафта“ затоа што САД и вазалите им ставиле „висок“ лимит на цената. Демек еве ви добра цена, сега (само)убијте се со хиперпродукција.тенеке се возбуди како детенце кое чека поклон од дедо мраз за ова со нафтава.
Ќе видиме, јас така мислам во моментов, Русија има купено флота од 100 танкери во сенка што би се рекло. И уште купува.САД од пред почеток на војната се обидуваат да ја симнат цената на нафтата. Замисли во ситуација кога целата стратагема на Русија (и ОПЕК) е цената на нафтата да биде што повисока, сега во моментална ситуација на намалена побарувачка и спуштена цена - тенеќе очекува дека Русија „ќе го преплави пазарот со нафта“ затоа што САД и вазалите им ставиле „висок“ лимит на цената. Демек еве ви добра цена, сега (само)убијте се со хиперпродукција.
Не како детенце, туку како млад мајмун се пали - и ај што се пали - ама приказни си конструира за да се пали. Ова со хиперпродукција на нафта од Русија, тоа ни САД не го кажуваат по нивните перални за мозоци. Премногу е ретардирано и како наратива а не па како обид да ги „убедат“ РФ да се самоубијат.
Ќе видиме, јас така мислам во моментов, Русија има купено флота од 100 танкери во сенка што би се рекло. И уште купува.
Сигурно не ги купува за да и стојат за зло време.
Намалување на производството не може да се направи туку така. Има лимит на намалување на производство кое може секоја земја да си го дозволи. Не е ова чешма, па сврти ја славината.
Плус на Русија ќе и требаат пари и тоа МНОГУ пари.
Нема зошто се молчи.
Може и самите Руси да стојат зад нападов.
Немаат Украинците таков дрон што лета толкава дистанца,и со таква прецизност да изведе таков напад. Или е напад од копно од саботери.
Цитро, ќе рока на терористичката почва ама да не започне да зарокува и на наша почва? Или на тоа не ти текна? МАД знаеш што е?Имаат американците
Може од новава пратка е што стигна од Полска,па да се испроба како рока на терористичка почва.
za azija i ostatok na svet se toa teneke...glavnite pristanista im se u evropa i dostava ke ide preku niv, ke im fati vreme dur da zgolemat kapacitet vo vladivostok i nakhodka ali ocigledno se spremaat da go snabduvaat svetot sami od evropa. vo idnina ke ima samo CIF dilovi direktno do klientot so tanker pod rusko zname. na toj nacin nitu grci nitu ameri (pod panamsko ili marsalski ostvori zname) ke im ja transportiraat naftata. mene mi licni deka stavaat kraj na site izlivi na sredstva i deka i flitata sto ja zimaat e ulgavno so 5 do 10 god rok kolku sto ke im treba da zgolemat kapaciteti vo azija.Ќе видиме, јас така мислам во моментов, Русија има купено флота од 100 танкери во сенка што би се рекло. И уште купува.
Сигурно не ги купува за да и стојат за зло време.
Намалување на производството не може да се направи туку така. Има лимит на намалување на производство кое може секоја земја да си го дозволи. Не е ова чешма, па сврти ја славината.
Плус на Русија ќе и требаат пари и тоа МНОГУ пари.
Мене ме интересира по што би направиле разлика дали е тоа проектил што носи експлозив или нуклеарна боева глава? Замисли си, се движи во правец на Москва...Одма ова нердовиве направија пресметка само од едно видео од сигурносна камера
Нештово што ја гаѓа базата се движи со околу 1000km/h, така да не ми изгледа дека е дрон туку ракета.
Има две опции или се ова британските ракети Storm Shadow кои беа најавувани дека Полска ќе ги постави на модифицирани СУ-24 или украинските ракети Hrim (Гром), пандан на Искандер, кои ги развива подолго време.
Нема што да замислам јас, Русите очигледно веќе замислиле, затоа почнаа да ги спремаат засолништата и ги претвораат подземните паркинзи во засолништа.Мене ме интересира по што би направиле разлика дали е тоа проектил што носи експлозив или нуклеарна боева глава? Замисли си, се движи во правец на Москва...
Види вака, постојат ФАКТИ (референдум) и постои интерпретација (северџганско.Добро што не се однесува до вас, само на вам, бугараната и србоманите не им одговара државичкава малце да мрдне од јамава.
Мислам дека имаат систем 'мртва рака', мери радијација, земјотрес итн. Ако се совпаднат сите параметри, тогај цел свет е непријател. Го активираа поодамна, можеби некој сака да го испроба.Нема што да замислам јас, Русите очигледно веќе замислиле, затоа почнаа да ги спремаат засолништата и ги претвораат подземните паркинзи во засолништа.