The xx
Russia state-affiliated bot. ☑️
- Член од
- 8 април 2013
- Мислења
- 6.882
- Поени од реакции
- 12.989
Ич да не секираш. Ќе прогласат независност. Ќе се дигнат на бунт.Од човечки аспект сум задоволен ако никој не мрзне во Русија. Доволно трпи тој народ таму, посебни во провинциите.
Е сега во Москва по кратки седат дома на температури од -15. Од што е топло од греењето со прозорите отворени спијат. Бар така ми кажуваат од наши луѓе.
Мрзеа Русите во 90тите кога им ја демократизираа државата.
Не е точно ни ова. Барем не од тоа јас што го гледам. Западна Германија уво ја боли. Не знам некој кој штеди на греење. Почнаа божичните маркети, украсени, осветлени.Не да тераат пропаганда Гебелс гомна да јаде, 24/7 тупат курац за Украина на тв и по радио станици низ Германија и Холандија, знамиња украински испозакачени на јавни институции.
А народ врие еј Холанѓани да неможат на крај да излезат на месец, не им останувале пари за на одмор да идат ми се жалеше завчера еден во Гронинген.
Германците пак скрос се забегани, гасат се живо после 22:00 црни темници, парно пуштат по малку седат по дома со џемпери, пазарат у Лидл и алди на црвени цени и попусти.
Ако до пред една година плакаа за парно и струја 80€ сега за истото плаќаат 200/250€ плус се живо поскапено едно кафе што беше 1€ од апарат сега е 3€....
Инфлација има, и се поскапено. 40че за струја поскапо, толку за гас. Просек поскап пазарлок околу 20-40 тина евра неделно од тоа што било. Кафето од апарат беше 40 центи, сега е 60. Нескафе апарат ама добро ова ни е во фирмата. Во Лидл кафето уште беше 1 евро. Поскапо е ама не се за жалење. Не пропаѓаат ниту тие, ниту Русија.
Единствено кои пропаднаа скроз се Украинците. Иселени. Избегани. Економија како црна дупка. И во војна која никогаш нема да ја добијат.
И зимава ќе измрзнат. За мерак од фелата од Вашингтон.
Автоматски споено мислење:
Уште еден пораз за Русија.