Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
921
Која е реалната брзина на VDSL-от од телеком 30/5 ? Down/Up ?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
921
уште едно прашање: дали брзината на вдсл-от е макс 30/5 (м пакет) и дали во Л пакет има опција за вдсл и која брзина е?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
921
60/10 vo moznost da si blisku do centrala, inaku nema.
колку гледав тоa е Л пакетот...небитно, сега проблемот е да добиам некаков вдсл општо, борби водам со телеком 2 месеци :) во салон ми кажаа дека сум далеку 550м (ваљда воздушно зашо копнено сум појќе)Бидејќи сум на а1 сега мора да земам тел линија од телком па да направат тест на таа линија за вдсл и ако е во ред ќе добијам вдсл. Различни одговори добив од чатот рекоја дека може проверка на линија ако сум на а1, в салон обратно..морало на телеком линија.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
колку гледав тоa е Л пакетот...небитно, сега проблемот е да добиам некаков вдсл општо, борби водам со телеком 2 месеци :) во салон ми кажаа дека сум далеку 550м (ваљда воздушно зашо копнено сум појќе)Бидејќи сум на а1 сега мора да земам тел линија од телком па да направат тест на таа линија за вдсл и ако е во ред ќе добијам вдсл. Различни одговори добив од чатот рекоја дека може проверка на линија ако сум на а1, в салон обратно..морало на телеком линија.
Од многу фактори сето тоа зависи тие ќе ти ја пуштат максимум 30/5 но ако го вклучиш и два ресивери за Тв тогаш тие 10 од 30 ги делат.Бесплатно е поставување на нова линија поставија од телеком вклучи и само интернет без да се обврзуваш на било каков договор тестирај го месец дена и најсигурно ќе знаеш колкава брзина ќе имаш

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
921
Ми треба само интернет, тв-то засега ќе остане на А1. 2 месеци ме маткараше телеком не ми даваше вдсл а бев сигурен дека може кај мене. Прво поднесов барање до а1 за вдсл ама телеком за 2 дена го одби. Пред некој ден праев муабет со агент на цхат телеком и го прашав дали може да провери по телефон дали линијата ми подржува вдсл иако сум на а1 фиксен...мозе рече. Па ојдов денес телеком таму рекоја за тест мора линијата да е на телеком. Па сеа највероватно за побрзо ќе ставам нова линија за да направат тест и да ми кажат. Во меѓувреме најдов комшија (во зграда сум) кој има вдсл ќе стаам и атачмент, кој има вдсл, нема кај да одат сега и ако одбиат директ аек со докази (со тв се сликите)

btw кој рутер го даваат за вдсл Speedport Entry 2i или Speedport Plus? Иле некој друг е пошо кај комшијата спрема слика беше еден од овие 2

Attachments

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
921
Дали уште се менува ип-то на секои 12 или 24 саати?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.515
Поени од реакции
2.886
24 е, не пишувајте глупости. 12 беше порано.

Kajgana Shop

На врв Bottom