Хахаха па 11 години и не е многу ако имаш во предвид дека се стасани околу пола со решавањето на предметите, е сега во кој ред ти е предметот можеш само да се молиш погоре.Pred 11 god. podnesov baranje za otkup na zemjiste pod zgrada i okolu zgrada i seuste e vo proces na resavanje. Stanot e kupen so kupoprodazen dogovor vo koj e navedeno prenos i na koristenje na zemjisteto, imam i resenie za plakanje danok vo koe e navedeno i zemjisteto i redovno si plakam sekoja godina. Bidejki ne bev vo MK smeniv trojca advokati i NISTO! Sega sum vratena ama neznam od kaj da pocnam. Moze li nekoj da mi pomogne okolu resavanje na problemov?
Golemo blagodaram, ova e ona sto go vikaat "vetar u ledja"Хахаха па 11 години и не е многу ако имаш во предвид дека се стасани околу пола со решавањето на предметите, е сега во кој ред ти е предметот можеш само да се молиш погоре.
Би можела малку да го забрзаш процесот ако и досаѓаш едно време, да и се јавуваш секој ден, да и одеш нонстоп (добро де до толку не мораш) и од мука сакале неќеле ќе мора да ти го направат, дури некој имале и службени мобилни, па ете и мотивација плус да не и досаѓаш.
Незнам зошто си се трошела на адвокати кога они немаат баш никаков удел во ништо, само ви ги зимаат парите за џабе, кога се работело за станови биле многу лесни предмети за решавање,
бидејќи со сигурност не е твое земјиштето од претходно, со сигурност ќе си платиш 1 евро од квадрат и сигурно нема да се жалиш, дури и кога имало повеќе станови од една иста зграда, истите документи се за сите станари и многу лесно се штанцале решенија, оти ќе ви сменат само име и презиме и површината што би ја имале спрема големината на станот.
Значи од утре право во оделението и прашај ги до каде е предметот, задутре обавезно јави и се дали го почнале, у петок моеш пак да и се јавеш, у понеделник пак отиди и, нема на тебе што да ти е срам, оти на нив нема да и биде срам да те лажат дека го почнале оти сигурно нема да го почнат одма, потоа можеш да одмориш една недела, па пак да и отидеш/јавиш оти може да потрае недела две да ги пособерат документите и ако стварно го почнале ваљда ќе го завршат за месец дена.
Мислам од 50 до 150 евраМоже некој да ми каже колку е отприлика казната за учество во тепачка т.е нарушување на јавен ред и мир? Во еден законик пишуваше 50-150 евра, а во друг постар, околу 500 евра
Не одлучува фирмата колку ке ти запираат. Законот регулира, до просечна плата се запира 1/5 а над просечна 1/3. На 18000 треба да ти запираат 3600 и ни денар повеќе. Ако претходно имаш друга забрана мора да чекаат таа да се наплати па после наредната, никако во исто време ... Обрати се во фирмата и кажи им да не ти запираат толку, ако треба и писмено преку адвокат за да не си прават бајрам со умот...Здраво имам едно прашање јас сум на минимална плата извршителот ми кажа дека фирмата кај што работам одлучува колку ќе ми запира ми запираат 5600 ден исто така секој месец ми се одбива околу 3000 ден останувам со 10 и 800 ден овој месец со 10 и 600 некој совет ако може
Можда е глупо (и смешно) прашањево ама причината за тепачката беше затоа што имав спречка со колешка која ми рече дека ќе ме тепа. Јас го викнав момчето да ме пречека и он само сакаше да и' каже да не се закача со мене, но тогаш беше турнат од друг колега (нејзин најдобар другар) овој му врати и настана тепачка. Дојде полиција јас кажав како што е, они викаат таа не ми се заканила туку јас само сум го викнала да ја тепа??? Сега знам дека они двајца ќе се викнати на суд и се тоа ама дали нешо ќе има истрага за тоа дека колешката така ми се испонашала? Мислам тоа е општо и причината зошто он дојде таму.Мислам од 50 до 150 евра